حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه واردات تخم مرغ نطفه دار در تعدیل قیمت جوجه در بازار اثر گذار است، اظهار کرد: بنابر سیاست اخیر وزارت جهاد مبنی بر کاهش ۲۰ درصدی جوجه ریزی واحدها کمتر از ظرفیت و افزایش فاصله جوجه ریزی، واردات تخم مرغ نطفه دار می تواند در بهبود بازار اثر گذار باشد، اما از واردات تخممرغ نطفه دار تا تبدیل به جوجه، حداقل ۲ ماه زمان نیاز است.
وی افزود: علی رغم افزایش قیمت مولفه های تولید بخشی توسط دولت و بخشی بازار، اما قیمت مصوب تغییری نداشته است که انتظار می رود ظرف یک ماه آینده قیمت مصوب مرغ و جوجه یکروزه اصلاح شود، در غیراین صورت استمرار تولید دچار چالش می شود.
اسداله نژاد قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۷ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به سیاست گذاری اخیر، قیمت جوجه یکروزه کاهش یافته است، اما این راهکار بواسطه افزایش هزینه مرغدار منطقی نیست.
این مقام مسئول از توزیع روزانه ۶ هزار تا ۶ هزار و ۵۰۰ تن مرغ در سطح کشور خبر داد و گفت: با وجود اثر کالای جایگزین نیاز است که روزانه ۷ هزار تن مرغ در سطح کشور عرضه شود تا کمبودی در بازار نداشته باشیم.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با تاکید بر جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون قطعه بیان کرد: در شرایط کنونی ماهانه کمتر از ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت می گیرد که با این وجود تا حدودی در عرضه کمبود وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تمامی مرغداران مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان عرضه می کنند، گفت: براین اساس قیمت مرغ در سطح بازار از ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان نباید بالاتر عرضه شود.
اسداله نژاد در پایان با اشاره به اینکه توزیع نهاده های دامی همچنان با تاخیر در حال انجام است، تصریح کرد: بنابر آمار و گزارش ها به رغم گذشت حدود ۳۰ روز از جوجه ریزی برخی واحدها ذرت و کنجاله دریافت نکرده اند که امیدواریم تسریع در توزیع صورت گیرد تا مرغداران دچار چالش نشوند.
انتهای پیام/