معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: باغ شناسنامه‌دار و مادری باید برای شهرستان ملایرداشته باشیم تا شهر جهانی انگور حفظ و ماندگار شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،محمدمهدی برومندی ،معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه بررسی مشکلات باغداران و تولیدکنندگان انگور و کشمش شهرستان ملایر، بر لزوم شناسنامه‌دار شدن باغ‌های انگور ملایر و حرکت به سمت باغداری مدرن با اجرای طرح فراز تاکید کرد و ادامه داد: باغ سازگاری شناسنامه‌دار و باغ مادری باید برای این شهرستان داشته باشیم تا شهر جهانی انگور حفظ و ماندگار شود.

او از روند اجرای طرح فراز در این شهرستان ابراز نارضایتی کرد و گفت: در قالب طرح ویژه برای تهیه سند توسعه باغبانی ملایر از هر محلی که اعتبار نیاز باشد، اختصاص می‌دهیم و از منابعی که در ردیف قرار دارد برای توسعه طرح فراز در ملایر اختصاص پیدا خواهد کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای اصلاح شیوه تبدیل انگور به کشمش در ملایر نیز از مدل و نمونه طرح کشوری در این شهرستان اجرا می‌شود و برای تنوع ارقام انگور در قالب باغ سازگاری و باغ مادری در سند توسعه باغبانی شهرستان اجرا خواهد شد.

او از اختصاص سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه به بخش کشاورزی خبر داد و گفت: این رقم سال گذشته ۶۵۰ میلیارد تومان بود که با حمایت نمایندگان مجلس برای امسال رشد قابل توجهی یافته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی باغبانی را بخش بسیار مهم در کشور دانست و افزود: ۱۸ درصد از اراضی کشاورزی کشور در حوزه باغبانی است و این بخش ۵۲ درصد ارزش افزوده اقتصادی دارد.

برومندی ادامه  داد: سال گذشته بخش کشاورزی ۶ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشت که از این میزان ۳.۲ میلیارد دلار آن مربوط به باغبانی بود.

او با تاکید بر اینکه بخش باغبانی کشور علاوه بر تامین نیاز داخلی در سبد صادراتی کشور نیز قرار دارد و ارز آور است، گفت: این امر نشان دهنده این است که بخش باغبانی در زمینه امنیت غذایی نقش بسیار مهمی دارد.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سال گذشته فقط برای واردات چند میوه گرمسیری ۴۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شد و بیش از ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان برای واردات میوه گرمسیری هزینه کردیم.

رتبه اول تا هشتم ایران در تولید ۲۵ محصول کشاورزی جهان

برومندی بیان کرد: از طرفی سه میلیون و ۳۳۳ هزار تُن انگور در کشور تولید می‌شود که از این میزان ۶۵ هزار تُن انگور و ۱۷۶ هزار تُن کشمش صادر کردیم.

او نقش باغداران و کشاورزان را در تولید انگور کشور حائز اهمیت دانست و گفت: اگر در محصول انگور نیز واردکننده بودیم، باید عدد بسیار بالایی ارز را برای واردات هزینه می‌کردیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران در تولید ۲۵ محصول کشاورزی رتبه اول تا هشتم دنیا را دارد، بیان کرد: از نظر مکانیزاسیون در بخش باغبانی ضعیف هستیم و کمتر به این بخش توجه شده است.

رشد مثبت بخش کشاورزی در شرایط تحریم

او با اشاره به اینکه بخش کشاورزی ایمن‌تر از بقیه بخش‌ها است و به عنوان بخش اثرگذار در تولید، اقتصاد و معیشت مردم باید تولید در این حوزه پایدار شود، تاکید کرد: در شرایط تحریم، بخش کشاورزی بهرغم رشد منفی سایر بخش‌ها به دلیل مردم محور بودن، رشد مثبتی داشت.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، فعال شدن شورای قیمت‌گذاری محصولات راهبردی در مجلس، افزایش بودجه و یارانه بخش کشاورزی را از اقدامات مثبت مجلس به‌ویژه کمیسیون کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: خانه ما در مجلس شورای اسلامی کمیسیون کشاورزی است که مکلف هستیم در کنار این کمیسیون و سایر کمیسیون‌های مجلس باشیم.

برومندی، همچنین تدوین سند توسعه باغبانی هر استان را از جمله اقدامات مهم این حوزه برشمرد و گفت: به صورت آزمونه (پایلوت) و به قید فوریت باید سند توسعه باغبانی توسعه شهرستان ملایر تنظیم شود و با همکاری جهاد کشاورزی استان همدان کتابی برای این شهرستان تهیه و برنامه‌ها همراه با آموزش و تحقیقات دیده خواهد شد.

افزایش قیمت هر کیلو سبزه به ۱۶ هزار و ۹۲ تومان

او درباره قیمت سبزه نیز اظهار داشت: سال گذشته قیمت خرید تضمینی کشمش پنج هزار و ۶۹۳ تومان تعیین شد که امسال این قیمت به ۱۶ هزار و ۹۲ تومان افزایش یافت.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: ۵۰ میلیارد تومان یارانه خرید حمایتی کشمش سال گذشته برای شهرستان ملایر را امسال نیز تمدید می‌کنیم و سقف تسهیلات طبق نیاز افزایش پیدا می‌کند تا به خرید کشمش کمک شود.

برومندی ابراز امیدواری کرد: با شکل‌گیری سازمان توسعه تجارت کشاورزی بدون شک مشکلات کاهش پیدا می‌کند و عضویت ایران در سازمان شانگ‌های نیز ظرفیت عظیمی برای بخش کشاورزی است که در حوزه بازرگانی کمک‌کننده است.

شهرستان ملایر در استان همدان به واسطه کشت و تولید قابل توجه، عنوان شهر جهانی انگور را به خود اختصاص داده است.

منبع ایرنا

انتهای پیام/غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.