معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی گفت: هر واحد مسکونی در طی یک سال شمسی بیش از ۱۲۰ روز خالی بماند، مشمول جرایم مالیاتی ماده ۵۴ می شود.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد علیزاده معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی در خصوص صدور برگ تشخیص مالیاتی از دی ماه برای واحد‌های مسکونی اظهار کرد: به موجب مفاد ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم هر واحد مسکونی در طی یک سال شمسی بیش از ۱۲۰ روز خالی بماند به عنوان خانه خالی محسوب می‌شود و مشمول جرایم مالیاتی ماده ۵۴ می شود.



او بیان کرد: ملاک و معیار تشخیص خانه‌های خالی سامانه، املاک اسکان است و خروجی که از این سامانه به سامانه سازمان امور مالیاتی ارسال می‌شود به این صورت است که، اگر واحد‌های مسکونی بیش از ۱۲۰ روز در طی سال، خالی از سکنه باشند، به عنوان خانه خالی معرفی می‌کنند و براساس آن، با فرآیندی در نظام مالیاتی کشور، مکانیزم‌های لازم ایجاد شده و برای مالکین این خانه ها، برگه‌های مطالبه مالیات ارسال خواهد شد.

معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این پرسش چه تعداد برگه‌های مطالبه مالیاتی را دریافت خواهند کرد؟، گفت: در حال حاضر، چون هنوز سامانه املاک اسکان در حال تکمیل محتوای داده اطلاعات خود است و هنوز خروجی از این سامانه از طریق وب سایتی که باید با سامانه سازمان امور مالیاتی برقرار شود و واحد‌های مسکونی خالی از سکنه را اعلام کند ما اطلاعاتی را در این خصوص دریافت نکردیم.

او بیان کرد: با توجه به اعلام وزارت مسکن و شهرسازی مهلت درج اطلاعات مالکین و ساکنین املاک و اسکان که باید به سامانه املاک و اسکان مراجع کنند و کد پستی و مشخصات محل سکونت خود را اعلام کنند و به کد پستی خود ارسال کنند تا مهر ماه تمدید شد و بعد از مهرماه اطلاعات تکمیل می‌شود و به سازمان امور مالیاتی می‌رسد.

علیزاده در خصوص معیار محاسبه مالیات بر خانه‌های خالی اظهار کرد: مالیات بر خانه‌های خالی به عنوان ابزار بازدارنده و جلوگیری از خالی بودن واحد مسکونی است. به محض اینکه یک واحد مسکونی خالی از سکنه باشد، ملاک آن به این صورت است، مالیات اجاره بهای واحد مسکونی محاسبه می‌شود و براساس آن در سال اول به ازای هر ماهی که واحد مسکونی خالی است، ۶ برابر مالیات اجاره بها به عنوان جریمه از آن واحد مسکونی مطالبه خواهد شد.

او بیان کرد: ملاک و معیار تشخیص خانه‌های خالی خروجی سامانه املاک و اسکان این است که از طریق، وب سرویس یا ارتباطی که بین سامانه املاک و اسکان و سامانه‌های سازمان امور مالیاتی برقرار می‌شود و بر مبنای آن یک واحد خالی، به عنوان خانه خالی محسوب می شود.

معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی افزود: تاکنون ما به صورت قطعی، اطلاعاتی را که مشخص کند، خانه خالی بدون سکنه است، از طریق سامانه امور مالیاتی دریافت نکردیم و منتظر هستیم ارتباط برقرار شود و داده‌ها ارسال شود.

او بیان کرد: اظهار نظر شده که یک میلیون واحد خالی از سکنه وجود دارد، که این آمار هنوز به سامانه سازمان امور مالیاتی متصل نشده و به محض اینکه آمار اعلام شود، بررسی و اقدامات لازم را انجام می دهیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار