به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، علیپور رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری بیرجند گفت: مرتعداران و بهره برداران مجاز که تاکنون موفق به پرداخت حق و حقوق ناشی از تمدید سالانه پروانه چرای دام در سالهای گذشته نشدهاند، در صورت عدم احراز شرایط ابطال پروانه چرای دام ، میتوانند نسبت به پرداخت بدهی خود به نرخ روز اقدام نمایند.
وی افزود: بر این اساس پس از پایان مهلت قانونی اعلام شده، با بهره بردارانی که نسبت به تمدید پروانه اقدام نکرده باشند، طبق شیوه نامه ضمن ابطال پروانه چرای دام، مرتع بلامعارض اعلام میشود.
علیپور گفت: بر اساس بخشنامه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، تمام پروانههای چرای دام (پروانههای مرتع داری) که تا پایان سال ۹۸ صادر شده است باید تا پایان سال ۱۴۰۰ منجر به تهیه و احاله طرح مرتعداری شود.
رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری بیرجند ادامه داد: برای تمدید پروانه چرای دام حضور در ادارههای منابع طبیعی الزامی نیست و مرتعداران میتوانند نسبت به ثبت نام و پرداخت عوارض و اخذ پروانه تمدیدی از طریق سامانه سماک اقدام کنند.
علیپور با بیان اینکه در صورت عدم اقدام مرتع داران، این پروانهها فاقد اعتبار بوده و نسبت به ابطال آنها اقدام میشود، اظهار کرد: بر اساس این بخشنامه، بهرهبرداران در بازه زمانی باقی مانده فرصت دارند، بعد از تمدید پروانه با مراجعه به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها برای تهیه طرح مرتع داری اقدام کنند.
به گفته وی پروانه چرای دام یک مدرک موقت یک ساله به شمار میآید، اما قرارداد اجرای طرح مرتعداری در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم و یک سند رسمی محسوب شده که تا ۳۰ سال اعتبار داشته و مرتعدار ضمن بهره برداری از مرتع نسبت به اجرای پروژههای اصلاح و احیا مرتع اقدام و از پرداخت عوارض معاف خواهد بود.
انتهای پیام / ط آ