موزه نان در مشهد، در سال ۱۳۹۰ افتتاح شده است و این موزه نخستین موزه تخصصی نان در ایران و خاورمیانه است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، موزه نان در سال ۱۳۹۰ در مشهد کار خود را آغاز کرد، این موزه به‌منظور ترویج فرهنگ استفاده از نان‌های سنتی و آشنایی نسل جوان با تولید چنین نان‌هایی، موزه نان به همت بخش خصوصی ایجاد شده است. موزه نان مشهد، نخستین موزه تخصصی نان در ایران و خاورمیانه است.

در این موزه مراحل تهیه آرد شامل بذرافشانی، گندم چینی، خرمن کوبی، ابزار تهیه نان شامل دستاس، آسیاب آبی، آسیاب بادی، انواع نان شامل سنگک، نان تنوری ساج و نان تنوری سفال و همچنین رقص اپر، یکی از آیین‌های خراسانی و منطبق با باورهای زراعی مردم منطقه، به نمایش درآمده است.

در موزه دو فضای آب و خاک قرار دارد که در هر فضاء توضیحاتی درباره روش‌های کاشت گندم و پخت نان اشاره دارد.

در فضای خاک، اشاره‌ای به مراحل سه‌گانه کاشت، داشت و برداشت محصول گندم شده که در یک زمین کشاورزی با چند مانکن و تجهیزات کشاورزی با مقیاس کوچک و تصویری نیز به‌صورت پس‌زمینه زمین کشاورزی و منازل مسکونی روستایی را تا بی‌نهایت نمایش می‌دهد.

در فضای آب، شیوه‌های مختلف سنتی تولید آرد از گندم به‌صورت آسیاب آبی، آسیاب بادی (آسباد)، دستاس طراحی شده است. در فضای آتش نیز انواع روش‌های سنتی پخت نان از قبیل نان سنگک، تنور ایستاده، تنور زمینی و ساج طراحی شده است.

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

 

موزه‌ای به برکت نان+تصاویر

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
چقدر زیبا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
بسیار زیباست