بازیگر سریال «افرا» گفت: از جالب‌ترین بازخورد‌هایی که از مخاطبان سریال داشتم این است که می‌گویند نمی‌توانیم این سریال را پیش بینی کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از جذاب‌ترین و البته مقدس‌ترین نقش‌هایی که می‌توان در سینما و تلویزیون در قالب آن قرار گرفت، نقش مادر است. نقشی که در عین حال می‌تواند منفعل هم باشد و در کنار اینکه می‌تواند مهم‌ترین و تاثیرگذار‌ترین نقش باشد.

«پروین» یا در اصل مادر مسعود در سریال «افرا» است، زنی که به واسطه گرفتاری که برای تنها پسرش رقم می‌خورد ناخودآگاه در دل مشکلات قرار می‌گیرد و در این بین حلقه واسطی است بین چندین نفر. او در کنار اینکه می‌داند ممکن است پسرش را از دست دهد، اما حواسش به دختر و همسرش نیز هست و سعی می‌کند آرامش را در خانه برقرار کند. دقیقا نمونه بارزی از مادر‌های ایرانی که در این سریال نمود واقعی پیدا کرده است.

«نسرین بابایی» بازیگر نقش «پروین» در سریال «افرا» است که تا به حال نقش‌های بسیاری را در کارنامه کاری خود داشته است. او در سریال‌های وارش، گذر از رنج ها، بیگانه‌ای با من است، محکومین، سرگذشت و ... به ایفای نقش پرداخته است و جالب اینکه با توجه به اصالت شمالی او، تعداد قابل توجهی از نقش‌های او نیز در قالب خانم‌های شمالی است.

با بابایی که این روز‌ها دو سریال «افرا» به کارگردانی بهرنگ توفیقی و «در کنار پروانه ها» به کارگردانی داریوش یاری را در حال پخش دارد، درباره جزئیات این نقش‌ها و حضور بازیگران شمالی در یک سریال، قصه‌های تاثیرگذار و پیش بینی مخاطبان درباره فینال این سریال گفتگو کردیم.

بابایی: «افرا» قضاوت نمی‌کند/ پایان سریال قابل پیش بینی نیست!

تا به اینجای پخش سریال «افرا» بازخورد‌ها چطور بوده است؟ راضی بودید؟

کامنت‌ها و دایرکت‌های خیلی خوبی از مردم دریافت کردم و این نشان می‌دهد که سریال را دوست داشتند. حتی برخی‌ها آنقدر ذهنشان درگیر شده که اصرار دارند ما بگوییم پایان بندی سریال چه می‌شود. همه این‌ها نشان می‌دهد مردم سریال را دیدند و آن را دوست دارند، حتی اگر نقدی هم به آن داشته باشند. اتفاقا یکی از مواردی که باعث شده کار‌های آقای توفیقی همیشه مخاطب داشته باشند، این است که بسیار نقدپذیر هستند.

جذابیت این سریال را در چه می‌دانید؟

آدم‌هایی روبروی همدیگر قرار گرفتند در دو خانواده و وارد اجتماع شدند. انسانیت، عشق، تنفر، شرافت، غیرت و همه این‌هایی که به انسان ارزش می‌دهد و هر آنچه می‌تواند آدم را به تباهی ببرد روبروی هم قرار گرفته و خیر و شر با هم در این سریال وارد جنگ شده است. انسان در این اجتماع می‌جنگد تا به انسانیت برسد و تقابل بین عشق و تنفر و ... همگی در «افرا» نمود دارد. در حالت کلی این سریال بحث خانواده، محیط زیست و همه موضوعات را در کنار هم دارد که باعث شده تا یک درام خوب شکل بگیرد.

کدام یک از این داستان‌ها که گفتید، برای مردم جذابتر بوده است؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که این سریال دارد و آن را جذاب کرده، این است که چند قصه را به موازات هم پیش می‌برد؛ بنابراین نمی‌توانیم بگوییم کدام قصه به دیگری ارجحیت دارد؟ یا کدام مهم نیست؟ حق با چه کسی است و حق با چه کسی نیست؟ شما نمی‌توانید هیچ فردی را مقصر بدانید، هیچ فردی را نمی‌توانید بی گناه بدانید و هیچ فردی را هم نمی‌توانید گناهکار بدانید. در این قصه حق با هیچ کس نیست و حق با همه هست. داستان‌های جذابی دارد که در کنار هم با آدم‌های متفاوت رخ می‌دهد.

بابایی: «افرا» قضاوت نمی‌کند/ پایان سریال قابل پیش بینی نیست!

از جالب‌ترین پیام‌ها و بازخورد‌هایی که از مخاطبانتان دریافت کردید، بگویید.

این بود که می‌گفتند اصلا نمی‌توانیم این سریال را پیش بینی کنیم.

افرا از جمله سریال‌هایی است که قصه درگیر کننده‌ای دارد، قصه این سریال چقدر شما را به عنوان بازیگر درگیر خود کرد؟

فکر می‌کنم اگر قسمت‌های بعدی را ببینید، متوجه می‌شوید که چقدر درگیرش شدم و الان نمی‌توانم توضیحی در این باره بدهم، چونکه قصه لو می‌رود.

موضوعی که درباره شما وجود دارد این است که اغلب سریال‌هایی که بازی کردید و به خوبی هم دیده شد مثل وارش، گذر از رنج ها، افرا، در کنار پروانه ها، در خطه شمال کشور تصویربرداری شده است. این حضور و انتخاب، عامدانه بوده است؟

نه اینطور نیست و عمدی در کار نبوده است. من اصالتا گیلانی هستم، اما خب این کار‌هایی که می‌گویید خیلی اتفاقی بوده است. محکومین، بیگانه‌ای با من است، سرگذشت از جمله سریال‌هایی بود که در تهران ضبط شده بود. اتفاقا در بیگانه‌ای با من است نقش خانم بوشهری را داشتم که جنوبی هم صحبت می‌کرد.

همانطور که دیدیم، تعدادی از بازیگران این سریال از بومی‌های شمال و تعدادی دیگر از بازیگران تهرانی انتخاب شده اند. برای انتخاب شما در سریال افرا چقدر گیلانی و شمالی بودن تان اهمیت داشت؟

آقای توفیقی همان ابتدای سریال به من گفت وقتی شروع به خواندن فیلم نامه کردم پیش خودم گفتم خیلی مهم نیست که نقش پروین را چه کسی بازی کند، اما بعد از چند روز به جایی از قصه رسیدم که دیدم نمی‌شود و بازیگر نقش پروین باید یک بازیگر کار کرده باشد و تمامی ریزه کاری‌های یک بازیگر را بلد باشد و در این انتخاب صرفا شمالی بودن من مهم نبود. از سویی به خاطر سکانس‌هایی که پیش رو داریم و هنوز پخش نشده است توانمند بودن بازیگر نقش پروین برای آقای توفیقی مهم بود.

بابایی: «افرا» قضاوت نمی‌کند/ پایان سریال قابل پیش بینی نیست!

 یعنی در قسمت‌های بعدی حجم بازی شما بیشتر می‌شود؟

بله و سخت.

** اما تا به اینجای سریال که پخش شده است نقش پروین خیلی محوری نیست و در برخی سکانس‌ها به طور محدود حضور دارد.

یکی از ویژگی‌های سریال افرا این است که به همه بازیگران فرصت داده است. مخاطب تاثیر شخصیت پروین و اعظم را در قسمت‌های بعدی خواهد دید. آقای توفیقی در این سریال به همه بازیگران فرصت دیده شدن داده است و فقط مخاطب باید حوصله کند تا پایان همراه ما باشد.

اگر دقت کرده باشید ما هیچ بازیگر خنثی و بیهوده‌ای در سریال نداریم و حتی مرد ماهی فروش هم در قصه تاثیرگذار است. باید گفت ذات قصه به این شکل است و شما همه شخصیت‌ها را به موقع می‌بینید و نویسنده اصراری ندارد که در همان قسمت اول بگوید این بازیگر نقش اصلی است و همه بازیگران سریال افرا نقش اول هستند و همگی در جای خود تاثیر بسزایی دارند.

 چقدر روی لهجه شمالی تمرکز وجود داشت؟ با توجه به اینکه برخی شخصیت‌ها اصلا لهجه ندارند.

بله برخی بازیگر‌ها لهجه دارند و برخی هم نه. درست بودن لهجه به تعصبی برمی گردد که تهیه کننده و کارگردان به این خطه دارند. آقای توفیقی در مصاحبه‌ای گفته بود من دینی به شهر خودم دارم و می‌خواهم این دین را ادا کنم.

از سمت اهالی شمال، انتقادی به لهجه‌ها نشده بود؟

تا الان هیچ ایرادی گرفته نشده است و بسیار استقبال کردند و حتی گفتند ما ممنونیم از اینکه مردم گیلان را در قاب‌های درست (زندگی شاد، مردم متوسط و ...) آن نشان دادید.

یکی از موضوعاتی که درباره این سریال مطرح می‌شود این است که در حال حاضر خانواده‌هایی مثل خانواده حاج محمود خیلی کم هستند و از سویی فرزندانی مثل فرزندان آن‌ها کمتر. یعنی الان دختر و پسر‌ها در مواجهه با والدین واکنش‌های دیگری را نشان می‌دهند و در این سریال انگار اغراق آمیز به این موضوع ورود شده است.

پدر و مادر‌ها در فرهنگ گیلان هنوز هم سرنوشت فرزندانشان برایشان مهم است و هنوز تمام تلاششان را می‌کنند تا فرزندانشان بهترین تصمیم را بگیرند. حتی یکی از دوستانم می‌گفت شما رفتار‌های منسوخ شده را انجام می‌دهید! من از او پرسیدم آیا احترام به بزرگتر منسوخ شده است؟ آیا اینکه یک پدر با چنگ و دندان خانواده اش را کنار هم نگه دارد منسوخ شده است؟ و اینکه یک فرزندی از والدین اش حرف شنوی داشته باشد منسوخ شده است؟ شاید یکسری اختلاف عقیده‌ای داشته باشند. اگر مسعود و مهتاب با هم مشکل داشتند و ازدواجشان اجباری بود، وقتی مسعود به زندان افتاد، با آن اشتیاق به دیدار او نمی‌رفت.

بابایی: «افرا» قضاوت نمی‌کند/ پایان سریال قابل پیش بینی نیست!

منظور این است که بچه‌های الان بچه‌هایی نیستند که بخواهند به راحتی به حرف والدین گوش دهند.

ما هر آنچه را که می‌کاریم درو می‌کنیم. همه این‌ها برمی گردد به تلاش خودمان نسبت به بچه هایمان. اگر فرزندان ما در مواقعی حرف ناشنوا می‌شوند نباید همه تقصیر‌ها را به گردان آن‌ها انداخت و جایی از کار ما هم به عنوان پدر و مادر می‌لنگد

 برخی‌ها بر این باورند که سریال افرا در کنار خوش ساخت بودن، انتخاب خوب بازیگران و قصه پرکششی که دارد، سریال تلخی است.

این را قبول ندارم. زندگی همین الان امروز من و شما اتفاقات ریز و درشتی برایش می‌افتد و ما می‌خواهیم نشان دهیم خانواده ایرانی تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند چشم هایشان را روی همدیگر ببندند. هیچ چیزی نمی‌تواند این‌ها را به سکون و ترک وادار کند. خانواده‌های اصیل ایرانی تلاششان را می‌کنند و از آنجا که می‌خواهیم خانواده ایرانی درستی را نشان دهیم باید بگویم اصلش این است. خانواده‌هایی که با چنگ و دندان خانواده و بنیان شان را حفظ می‌کنند.

این اتفاق‌ها در همه زندگی‌ها وجود دارد، از اتفاق‌های تلخ تا شادی، اما اینکه چطور می‌خواهیم با این اتفاق‌ها سازگاری کنیم و از کنارشان عبور کنیم و حلش کنیم این خیلی مهم است.

بابایی: «افرا» قضاوت نمی‌کند/ پایان سریال قابل پیش بینی نیست!

 شما در سریال «در کنار پروانه ها» هم حضور دارید. سریالی که به تغییر و تحول یک انسان می‌پردازد و اتفاقا در همان فضای لاهیجان که افرا تصویربرداری شده، مقابل دوربین رفته است. از نقشی که در این سریال ایفا می‌کنید هم بفرمائید.

در این سریال نقش یک خانم روستایی بسیار ساده را دارم که در کل فضای این سریال با سریال افرا کاملا متفاوت است. در کنار پروانه‌ها هم از دریچه دیگری دارد به جامعه امروز ما نگاه می‌کند. در کنار پروانه‌ها درباره اهدای عضو حرف می‌زند و همیشه قصه اهدای عضو برای من چالش برانگیز بوده است و به اطرافیانم گفتم اگر یک روز اتفاقی برایم افتاد و توانستم همه اعضای بدنم را اهدا می‌کنم. در این سریال با آقای یاری و برای چندمین بار با آقای مفید همکاری داشتم که از این همکاری بسیار راضی هستم.

تا اینجای پخش سریال که خیلی خوب بوده و خودم از مخاطبانش هستم و امیدوارم اتفاق خوبی هم برای این سریال رقم بخورد.

اتفاقی که در این سریال افتاده است تحول شخصیت اصلی با نام رهی است. فکر می‌کنید چنین مضامینی می‌توانند روی مخاطب امروز ما تاثیر خوبی بگذارند؟

ما همه آدم‌های عجیبی هستیم و به همدیگر فرصت بودن را نمی‌دهیم. در کنار پروانه‌ها به ما یاد می‌دهد که کمی با حوصله اطرافیانمان را بشنویم و به آن‌ها فرصت بودن بدهیم.

بعد از بازی در این دو سریال، پیشنهاد کار جدیدی دارید و با پروژه‌ای قراداد بستید؟

فعلا نه. البته پیشنهاد داشتم، اما به دلیل مشغولیتی که برای این دو سریال داشتم نتوانستم قبول کنم.

مجموعه تلویزیونی افرا به کارگردانی بهرنگ توفیقی و تهیه کنندگی کامبیز دارابی هر شب از شبکه یک و سریال در کنار پروانه‌ها به کارگردانی داریوش یاری و تهیه کنندگی بهروز مفید هر شب از شبکه دو سیما پخش می‌شود.

در سریال افرا مهدی سلطانی، فریبا متخصص، پیام دهکردی، پژمان بازغی، روزبه حصاری، مینا وحید، هامون سیدی، محمد صادقی، سارا باقری و ... به ایفای نقش می‌پردازند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۱ مهر ۱۴۰۰
محض سرگرمی فقط سریالو دنبال میکنم.فیلمنامه بسیار کلیشه ای و کسل کننده ست.اونایی هم که گفتن آخر سریال قابل پیش بینی نیست احتمالا کنایه بوده. همه ی فیلم و سریالا با همچین مضمونی کاملا قابل حدسه که چه اتفاقایی قراره بیفته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۷ ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
دارن خیلی طولش میدن نباید فیلم رو زیاد طولش بدم

باید مائده میرفت دادگاه تا بر علیه مسعود شاهدت میداد.

باید مائده خودش رو به جای خانواده اون مغفور یعنی مادر و برادرای پیمان میگذاشت.

فکر میکرد که شاید داداشش به جای خواستگارش مرده ، نویسنده و گارگردان خیلی دارن کشش میدن .

فیلم افرا در نشانه ایی که برای محیط بان های عزیز احترام بگذاریم حیات وحش رو ازار ندیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
به نظر من موضوع افرا یه موضوعی هست که صدا و سیما باید قبل تر از این به موضوع می‌پرداخت
محیط بان ها واقعا یک قشر زحمت کش هستند که هیچ کس قدرش و نمیدونه و افرا واقعا خدمت بزرگی برای این قشر کرده
به نظرم اینقدر نباید بد بین باشیم و بگیم داستان تلخ هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
تحمل این همه غم خیلی سخته خصوصا که چهل قسمت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
من که وقتایی به خونه باباشون سر میزنم موقع صرف شام، این سریال رو چشمم بهش میخوره، سرشار از سیاهی و غم و غصه هستش و واقعا متاسفم برای سازندگان این نوع سریال ها که ملت رو افسرده میکنن. خودم نگاه نمیکنم ولی دوست ندارم خانواده ام این نوع سریال ها رو ببینن و حالشون رو به صورت ناخودآگاه منفی کنه.
متاسفانه عوض این که ملت رو شاد کنن، غم رو به واسطه ی سریال ها و فیلم هاشون پمپاژ میکنن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
شما نگاه نکن..
تخریب هم نکن..
این دنیا برای انتخاب هست..!!!!!!!
به سلیقه های هم احترام بگذاریم
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۴:۵۳ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
من پیش بینی می کنم.مسعود اعدام نمیشود.خواهر مسعود داداگاه می رود وبرعلیه مسعود شاهدت می دهد.برادرکوچیک پیمان به مشکل میخورد.پژمان بازغی ومادرش درنهایت ازانتقام دست برمیدارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
آقای کارگردان نویسنده تهیه کننده سر جدت او دوربینو از تو دادگستری بیار بیرون الان چهار قسمته سریال اونجا گیر کرده. بدبختیه ها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
دروغ و لاپوشانی مادر مسعود و مادر همسر مسعود که حاصل افکار بو گندوی کارگردان هست رو پای مادرانی که عشق اول آنها یعنی همسرانشان و بعد فرزندانشان را نمی نویسیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
این فیلم بیشترین بازخورد منفی رو تو جامعه بخاطر داستان پوچ و توهمیش داره !!
Iran (Islamic Republic of)
iman
۱۲:۴۹ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
این فیلم مظلومیت محیط بانان عزیز کشور را به تصویر میکشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
به نظرم می شود پیش بینی کرد که گلوله شلیک شده مال تفنگ مسعود نبوده و قصه شیرین می شود و پدر خانواده هم متحول می شودوبه همه ازجمله پسر و عروسش و خانواده مقتول کمک می کند. درواقع اینکه هیچوقت قضاوت عجولانه نکنیم درس این فیلم است.