به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، شاهین میروانی معاونت مالی و پشتیبانی شرکت توزیع برق کردستان اظهار کرد: باهماهنگی و تعامل خوب شرکت توزیع برق و بانک تجارت کردستان تعدادی از مالکین چاههای کشاورزی بدون برق که دارای مجوز بهره برداری از شرکت آب منطقهای باشند از این طرح میتوانند برخوردار گردند.
او افزود: درصورت خرید پنل خورشیدی با توجه به مشخصات پروژه و هزینه تمام شده حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد از کل سرمایه موردنیاز به صورت وام دراختیار کشاورزان قرار می گیرد که دراین صورت سرمایه اولیه موردنیاز ازطریق استخراج آب توسط سیستمهای خورشیدی فراهم میگردد.
معاونت مالی و پشتیبانی شرکت توزیع برق کردستان با اشاره به صرفه جویی در مصرف سوخت مایع و کاهش هزینه کشاورزان و استفاده حداکثری از ظرفیت تولید انرژیهای پاک از منابع تجدید پذیر بیان کرد: این امر نه تنها موجب می شود کشاورز حداقل سرمایه اولیه را نیاز داشته باشد بلکه چاه به این شکل تبدیل به چشمهای خواهد شد که از طلوع تا غروب خورشید، آب را در اختیار کشاورز جهت فعالیت کشاورزی قرارداده خواهدشد.
میرانی افزود: در مقایسه با دیزل ژنراتور که هزینه زیادی بابت سوخت، کرایه حمل سوخت، روغن موتور، فیلترهوا و تعمیرات پرداخت میشود دراین نوع سیستم خورشیدی کشاورز عملاهزینهی اضافی بابت پمپاژ آب پرداخت نخواهدکرد.
او گفت: این طرح از ابتدای مهرماه قابلیت اجرایی دارد و درصورت ارائه مجوزهای قانونی جهت خرید انشعاب و تکمیل پرونده در حوزههای امور مشترکین شهرستانهای تابعه، این تسهیلات برای این دسته از مشترکین ازطریق بانک عامل فراهم خواهد شد.
انتهای پیام/ک