وی افزود: در حوزه همکاریهای اقتصادی و سیاسی در سطح چند جانبه و دو جانبه ارتباطات بسیار نزدیک است و خوشبختانه برخی از سوتفاهمهای ناخواسته هم که بین دو کشور ایجاد شده بود رفع شده و آینده روابط دو کشور روشن است و میتواند با حضور آقای رئیسی در دوشنبه آینده بسیار خوبی برای روابط دو کشور ترسیم کرد.
پاک آیین با اشاره به اهمیت اجلاس شانگهای برای ایران، تصریح کرد: اهمیت شانگهای برای ایران از این بابت مهم است که اعضای این کشور در کنار اهداف امنیتی که برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه دارند، میتوانند یک بستر اقتصادی را هم برای همکاریهای دو جانبه و چند جانبه فراهم کنند، اکثر اعضای سازمان شانگهای در حوزه اوراسیا که منطقهای بسیار مهم است با ۶۵ درصد جمعیت، منابع طبیعی دنیا را در خود جا داده است و اقتصاد آینده کشور را خواهد ساخت.
کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: اعضای اوراسیا و کشورهایی مانند چین و روسیه که از اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، حاکی از این است که در آینده ایران میتواند از مزیتهای اقتصادی شانگهای هم استفاده کند و ایران به عنوان یک کشور ثبات ساز در کنار کشورهای عضو شانگهای میتواند موجب امنیت در منطقه شود و در عین حال میتواند بستری را برای همکاریهای اقتصادی فراهم کند. ایران پل ترانزیتی شرق آسیا به اروپا و آفریقا و جنوب آسیاست و از این جهت مزایای خوبی در حوزه ترانزیت دارد.
وی افزود: ایران دارای منابع غنی انرژی است و کشورهای عضو شانگهای نیازمند دریافت انرژی و تجارت با ایران به عنوان صادر کننده محصولات خود هستند، ایران هم میتواند صادر کننده محصولات خود باشد و هم بازار خوب ایران میتواند مورد استفاده این کشورها قرار بگیرد، به نظر میرسد که حضور آقای رئیسی در اجلاس شانگهای و دیدارهایی که با همتاهای خود در منطقه خواهد کرد مسیر همکاریهای دوجانبه و چند جانبه با محوریت رویکرد نگاه به شرق را هموار خواهد کرد.
گفتنی است؛ قرار است ۱۶ و ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ برابر با ۲۵ و ۲۶ شهریورماه، نشست سالیانه شورای سران دولتهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شود.
انتهای پیام/