به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مختار اسفندیاری مدیرکل امورعشایر استان اصفهان گفت: بر اساس جلساتی با معاونت بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان و عقد تفاهمنامه مقرر شده است ۱۳ خانه، کانکس و چادر بهداشت برای جمعیت عشایر راه اندازی شود.
وی با اشاره به اینکه به محض تامین اعتبار برای این خانههای بهداشت، عملیات ایجاد آنها آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: از این ۱۳ مورد، پنج مورد خانه بهداشت ثابت، ۶ مورد کانکس و ۲ مورد چادر بهداشت است که در مناطق عشایری استان ایجاد خواهد شد.
اسفندیاری تصریح کرد: پنج مورد از ۱۳ خانه بهداشتی که در دستور کار است در فریدونشهر، ۲ مورد در شهرضا و سایر آنها در سمیرم استقرار مییابد.
وی همچنین بیان کرد: تاکنون برای حدود ۱۲ هزار نفر از عشایر استان واکسیناسیون کووید-۱۹ انجام شده است و بخش بهداشت و درمان تلاش دارد این آمار را افزایش دهد.
مدیرکل امورعشایر استان اصفهان ادامه داد: طرح غربالگری و تامین مواد ضدعفونی و اقلام بهداشتی نیز برای عشایر انجام شده است و ادامه دارد.
استان اصفهان ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از آن را مراتع تشکیل میدهد.
طبق آمار اداره کل امور عشایر استان اصفهان، ۹هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در استان اصفهان زندگی میکنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند، اما خانوار عشایر عرب جرقویه شیوه زندگی وکوچ شان با عشایر قشقایی وبختیاری بسیار متفاوت است.
۲۷ هزار نفر از عشایر استان ایل بختیاری، ۲۷ هزار نفر ایل قشقایی و ۵ هزار نفر ایل عرب جرقویه هستند.
عشایر قشقایی و بختیاری برای کوچ قشلاق به خارج از استان و مناطق جنوب از جمله فارس میروند در حالی که عشایر عرب جرقویه فصل قشلاق به منطقه جرقویه کوچ میکنند و در مراتع مشغول دامداری میشوند که مردان جدا از خانواده در مراتع دامداری وچوپانی میکنند و زنان به همراه فرزندان درمنطقه نصر آباد مستقر میشوند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام