به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور چهارشنبه شب در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین منطقه آزاد ماکو و دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی باید بازوی پیشرفت و توسعه منطقه آزاد ماکو باشد و سند آمایش و نقشه راه این دانشگاه توسط کارگروه ویژهای تا سه ماه آینده تهیه شود.
طهرانچی گفت: هر اقدامی که در آموزش عالی و دانشگاهی منطقه انجام میشود، باید پیوست توجه به ویژگیهای منطقه آزاد داشته باشد.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد، درمنطقه آزاد باید متفاوتتر از دانشگاههای دیگر نقاط کشور باشد، اضافه کرد: درک درست از تحولات اجتماعی و اقتصادی پیرامون خود میتواند در سیاست گذاری و عملکرد مطلوب یک واحد دانشگاهی نقش بسزایی ایفا کند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: حتما باید دانشگاههای آزاد در مناطق آزاد، سند آمایشی ویژه این مناطق داشته باشند که البته سند آمایشی استانهای مختلف کشور آماده شده است.
طهرانچی افزود: دانشگاه آزاد ماکو باید در مسیر بین المللی شدن قدم بردارد و با الگو گیری از دانش کشورهای موفق در رسیدن به استانداردهای جهانی توسعه نقش ویژهای داشته باشد.
وی خواستار همکاری سازمان منطقه آزاد و دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی زمینهها شد و اظهار داشت: نیازهای مطالعاتی اجتماعی، اقتصادی و فناورانه باید توسط ظرفیتهای دانشگاه اسلامی تامین شود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی بالا بردن فرهنگ کار در منطقه را از رسالتهای دانشگاه دانست و بیان کرد: تربیت نیروی ماهر و کارآفرین و نیز تعلیم نیروی متخصص واحدهای صنعتی همچنین ایجاد درآمد و مطالعه در بخش فرصتهای منطقه آزاد ماکو در سند آمایش منطقه لحاظ میشود.
محمدرضا عبدالرحیمی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این آیین اظهار داشت: انتظارمی رود دانشگاه آزاد اسلامی با تعلیم و تربیت نیروی ماهر، نیروی انسانی مورد نیاز صنایع منطقه را تعلیم و تأمین کند.
عبدالرحیمی با تشریح کسب و کارهای محوری پنجگانه منطقه آزاد ماکو اضافه کرد: از سال ۹۲ تاکنون ۳۸ هزار میلیارد ریال در منطقه سرمایه گذاری صورت گرفته است و سرمایه گذاریهای خارجی چشم گیری از جمله نیروگاه و دیگر صنایع نیز در این منطقه انجام شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه با یافتههای علمی و نرم افزاری میتواند در حوزه ارتقای بهره وری در کسب و کارهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، حمل و نقل و ترانزیت و گردشگری و معدن نقش ویژهای ایفا کند، ادامه داد: خواسته فعالان اقتصادی و مردم پایبندی حاکمیت به قوانین و مقررات خاص مناطق آزاد است و با تثبیت اقتصاد کلان کشور، مناطق آزاد در مسیر صحیح خود قرار خواهند گرفت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو ایجاد آزمایشگاه غذا و داروی منطقه را نیز بسیار مهم ارزیابی کرد و تاکید کرد: چشم اندازی که برای این آزمایشگاه پیش بینی میشود این است که درآینده به آزمایشگاه مرجع غذا و داروی شمال غرب کشور و حتی فرا منطقهای تبدیل شود.
دیروز همچنین با حضور رییس دانشگاه آزاد کشور دفتر تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد واحد بین المللی ماکو راه اندازی شد.
منطقه آزاد ماکو بزرگترین منطقه آزاد کشور در بزرگترین مرز زمینی کشور قرار گرفته و شامل شهرستانهای ماکو، شوط و پلدشت است.
انتهای پیام/گ