به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سومین نشست از سلسله نشستهای اندیشکده ادبیات پایداری با موضوع «هویت ملی، زبان و ادبیات فارسی، ادبیات انقلاب اسلامی» در حوزه هنری با حضور غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و محمدرضا سنگری ریاست اندیشکده ادبیات پایداری و جواد کامور بخشایش دبیر اندیشکده ادبیات پایداری، عصر امروز در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با اشاره به تعریفی از هویت اظهار کرد: هویت یک بحث فلسفی است که گاهی معمولا آن را به این همانی ترجمه میکنیم. به عبارت دیگر بدین معناست که هر چیزی خودش است. شاید این تعریف مهمترین اصل عقلی باشد.
وی ادامه داد: بخشی در هویت داریم که به هویت فردی و جمعی تقسیم میشود. هویت لایههایی از جمله شناسنامه، خصوصیات جسمانی و شخصیت فرد را دارد. برخی هویتها به چیستی و بعضی به کیستی جواب میدهند. در کنار آن هم یک هویت جمعی داریم.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار کرد: سالهای زیادی است که درباره فرهنگ تامل میکنم. من فرهنگ را شخصیت جمعی میدانم. این نحوه نگاه به ما امکان میدهد که هم فرهنگ و هم شخصیت را بهتر بشناسیم. با تجزیه و تحلیل دخیل در شخصیت افراد میتوانیم نظایر آن را در جامعه بیابیم. از این رو زبان ما با فرهنگ رابطه دارد و فرهنگ هویت ملی ماست.
حداد عادل با اشاره به نقش زبان در هویت جمعی افزود: باید نقش زبان را در شخصیت فرد به یاد بیاوریم. آن را بزرگ کنیم و به جامعه تسری دهیم. قطعاً یکی از عناصر معرفی کننده ما به جهانیان زبان فارسی است من زبان را ظرف فرهنگ میدانم.
وی ادامه داد: زبان فارسی از قالب زبان انگلیسی استفاده نمیکند. امروز هر زبانی قالب مخصوص آوایی خودش را دارد. از سوی دیگر زبان کارکرد ارتباطی دارد و با این مقدمه باید بگویم انقلاب اسلامی بدون تردید بزرگترین تحول سیاسی و اجتماعی دوران زندگی ماست. این موضوع تا حدی اهمیت دارد که میتواند از حالت کلی دربیاید و به سوالات جزئی تری خرد شود و هر سوالش موضوع پایان نامه قرار بگیرد.
انتهای پیام/