نان معطری که بانوان روستای دهمیان سوادکوه پخت می‌کنند در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، نان پیازی یکی از انواع نان‌های محلی و خوشمزه مازندران با ترکیبات پیاز سرخ شده، آرد، نمک، آب ، خمیرمایه ، برخی سبزیجات کوهی و کنجد است که بانوان آن را به روش سنتی در تنور‌های گلی یا به گویش مازندرانی «تَنیرسر» یا «تَندیر» پخت می‌کنند.

حمزه نژاد مدیر میراث فرهنگی سوادکوه با اشاره به محبوبیت نان پیازی در میان مردم این شهرستان، گفت: این نان محلی که در روستای دهمیان پخت می‌شود با شماره ۲۲۲۲ در آثار ناملموس میراث فرهنگی کشور ثبت شده است.

او افزود: مردم این روستا در قدیم معتقد بودند پختن نان پیازی به محصولات کشاورزی آنان برکت می‌بخشد و باعث افزایش رزق و روزی  می‌شود.

مدیر میراث فرهنگی سوادکوه گفت: نان پیازی بیشتر در مراسم عروسی، سوگواری و برای خیرات در روز‌های پنجشنبه و جمعه پخته می‌شود.

این نان نرم و لطیف با هر خوراک گوشتی یا سوپ بسیار خوشمزه خواهد بود و به تنهایی نیز به عنوان یک وعده غذایی استفاده می‌شود.

نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت
نانی معطر با نشان ملی + فیلم، تصاویر و دستور پخت

طرزتهیه نان پیازی

مواد لازم: آرد، پیاز خلالی، مایه خمیر، آب گرم، نمک، شنبلیله، کنجد، تخم مرغ، روغن، و سبزی‌های معطر محلی به دلخواه

چگونگی تهیه:
برای پخت هر قرص نان، یک پیاز را خلالی کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و سبک شود و سپس برخی سبزیحات خشک و محلی را  به آن اضافه کنید.

آرد، نمک، مایه خمیر را با آب گرم مخلوط کنید تا خمیر شود.

روی خمیر‌ها را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا حجمشان دو برابر شود.

خمیر را به اندازه‌ای که برای پخت چند قرص نان لازم دارید روی سینی یا تخته‌ای که آردپاشیده شده بگذارید و با وردنه آن را صاف کنید.

پیاز و سبزیجات سرخ شده را روی سطح خمیر قرار دهید و آن را به شکل لوله‌ای در آورده تا پیاز و مواد دیگر با خمیر کاملا ترکیب شود.

خمیر را به قطعات کوچکتر درآورده و آن را به شکل دایره‌ای بپچید و دوباره با وردنه آن را تخت کنید، حالا خمیرتان پرای پخت نان پیازی آماده شده است.


انتهای پیام / ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.