ترور فهیم دشتی سخنگوی جبهه مقاومت ملی دره پنجشیر در حین گفتگو با شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی با شائبه‌هایی همراه شده و بی‌بی‌سی در تلاش برای برداشتن انگشت اتهام از روی خود است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دو روز پیش (دوشنبه ۱۵ شهریور) منابع خبری از کشته شدن «فهیم دشتی» یکی از فرماندهان جبهه پنجشیر خبر دادند. منابع آگاه با اعلام این خبر به رسانه‌های افغانستان گفتند که خبر کشته شدن دشتی از سوی دو طرف نیز تایید شده است.

‌آیا بی‌بی‌سی گرای ترور فهیم دشتی را داد؟

روزنامه جوان درباره ترور دشتی نوشت: با ترور فهیم دشتی روزنامه‌نگار و سخنگوی جبهه مقاومت ملی دره پنجشیر، گمانه‌زنی‌های زیادی در فضای مجازی درباره چگونگی ترور او توسط پهپاد صورت گرفته است.

فهیم دشتی، خواهرزاده عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی صلح افغانستان و از پیشکسوتان رسانه در این کشور محسوب می‌شود که در تحولات کنونی افغانستان در کنار احمد مسعود فرزند احمد شاه مسعود قرار گرفته بود. این فعال رسانه‌ای در جریان درگیری‌های طالبان برای تصرف پنجشیر توسط پهپاد ترور شده است.

با این‌حال گفته می‌شود دقایقی پیش از این اتفاق شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی فارسی در تماس تلفنی زنده با فهیم دشتی، چند ثانیه تصویر را قطع کرده و شماره تماس او را بر روی صفحه نشان می‌دهد و چند دقیقه بعد پاکستان با شناسایی محل او از طریق شماره در پنجشیر، با پهپاد آنجا را بمباران می‌کنند. مقامات پاکستانی البته هرگونه دخالت نظامی در پنجشیر را تکذیب کرده‌اند.

بی‌بی‌سی البته برای سرپوش گذاشتن بر این فضاحت در گزارشی از قول عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای عالی مصالحه افغانستان، نوشته است: چگونگی شهادت فهیم دشتی سخنگوی جبهه مقاومت ملی و ژنرال عبدالودود ذره روشن شده است. عبدالله دو روز پس از این حادثه در یک پیام تسلیت گفت به دلیل اینکه «ارتباطات مخابراتی با پنجشیر قطع بود، محل وقوع حادثه و نوعیت آن تا امروز مشخص نشده بود.»

عبدالله جزئیات بیشتری ارائه نکرده، اما منابع جبهه مقاومت ملی گفته‌اند که این دو در حمله با پهپاد کشته شده‌اند. عبدالله که دایی فهیم دشتی است در پیام تسلیت خود نوشت: «فهیم دشتی یک انسان مؤمن، متعهد، ارزشگرا، مخلص و شیفته راه و آرمان قهرمان ملی بود. او طی سه دهه گذشته در راه روشنگری با تمام وجود همت گماشت و سنگر رسانه و نهاد‌های رسانه‌ای را برای رشد ارزش‌های مسلکی ژورنالیزم، نهادینه شدن آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات در جامعه بر هر کار دیگری ترجیح داد.»

پایگاه تحلیلی خبری الف نیز نوشت: شماره تلفن همراه ماهواره‌ای فهیم دشتی با شماره ۷۰۶۰۵۰۴۰۱۴ که در حین مصاحبه با بی بی سی فارسی به صورت ناگهانی منتشر شده بود قابل پیگیری موقعیت دقیق دارنده آن بوده است و این مسئله در سایت با آدرس اینترنتی ذیل قابل مشاهده است:

https://trace.bharatiyamobile.com/index.php?numb=۷۰۶۰۵۰۴۰۱۴

آیا «بی‌بی‌سی» گرای ترور «فهیم دشتی» را داد؟ / وقتی توضیحات رسانه انگلیسی مخاطبانش را قانع نمی‌کند!

بسیج نیوز نیز نوشته: پس از روایت متفاوت و متضادی که از چگونگی کشته شدن «فهیم دشتی» سخنگوی مخالفان طالبان در دره پنجشیر بیان شد هم اکنون، اما گمانه زنی‌ها انگشت اتهام را به سمت شبکه بی بی سی فارسی در شناسایی محل مصاحبه و ترور وی نشانه رفته است. این شیوه ترور بار‌ها اجرا شده است چرا که بسیاری از نیرو‌های مقاومت در لبنان و فلسطین با همین روش رژیم صهیونیستی ترور شده اند.

نیرو‌های احمد مسعود در پنجشیر گفته اند مرکز این استان هدف حملات سنگین با بالگرد‌ها و پهپاد‌ها قرار گرفته است که در یکی از این حملات، فهیم دشتی سخنگوی مخالفان طالبان در دره پنجشیر به همراه عبدالودود یکی از فرماندهان مخالفان طالبان کشته شدند.

آیا «بی‌بی‌سی» گرای ترور «فهیم دشتی» را داد؟ / وقتی توضیحات رسانه انگلیسی مخاطبانش را قانع نمی‌کند!

وقتی توضیحات رسانه انگلیسی مخاطبانش را قانع نمی‌کند!

بنگاه خبری بریتانیا (بی بی سی) نیز برای اینکه انگشت اتهام را از خود بردارد در صفحه اینستاگرام خود نوشته است: در دو روز اخیر ادعا‌های نادرستی مطرح شده مبنی بر اینکه انتشار شماره‌ای در حین مصاحبه با فهیم دشتی، روزنامه نگار و سخنگوی جبهه مقاومت ملی افغانستان در برنامه زنده صفحه ۲ باعث شناسایی محل اقامت او شده است.

این ادعا‌ها واقعیت ندارد. مصاحبه آقای دشتی با استفاده از نرم‌افزار زوم بود که از طریق ماهواره بی‌بی‌سی به استودیو برنامه وصل شد. بی‌بی‌سی امنیت و سلامت میهمانان برنامه‌هایش را بسیار جدی می‌گیرد.

لازم به توضیح است که شماره‌ای که برای لحظاتی بر صفحه تلویزیون ظاهر شد، شماره تلفن آقای دشتی نبود بلکه نام کاربری او برای ارتباط از طریق زوم بود و هیچ ارتباطی به محل اقامت وی نداشت.

اما نظرات مخاطبان در زیر پست‌های به‌زعم بی بی سی شفاف‌سازی (!) این رویداد حاکی از آن است که ظاهرا این توجیهات بی بی سی مخاطبانش را قانع نکرده است.

آیا «بی‌بی‌سی» گرای ترور «فهیم دشتی» را داد؟ / وقتی توضیحات رسانه انگلیسی مخاطبانش را قانع نمی‌کند!

کاربری به نام shayganpourbehrooz نوشته: البته کسانیکه با کامپیوتر اشنا هستند میدانند که چنانچه دسترسی برنامه‌ها به مکان را لغو نکرده باشید، میشود از همین روش برای تعیین مکان تماس گیرنده استفاده کرد؛ و شاید بهتر بود پاسخ میدادید که اصولا چرا بینندگان بی بی سی اینچنین نسبت به شما شکاک و بدبین هستند؟

کاربر دیگری به نام sima۶۹۹۲ نوشته که اگر ارتباط مخابراتی با پنجشیر قطع بوده شما چطور به صورت زنده داشتید مصاحبه میکردید؟ اون شماره‌ای که رو صفحه اوومد چی بود؟

کاربری به نام lkhodaverdi می‌نویسد: دلیلش اینه که بی‌بی‌سی چند ثانیه مصاحبه رو قطع میکنه شماره تلفن فهیم دشتی روی صفحه میاد و از روی همون شماره ردیابیش میکنن جاش رو پیدا میکنن و میکشنش! واقعیت چهره‌ی تو اینه بی‌بی‌سی

یکی دیگر از کاربران به نام mehrdad_shakiba۱۳۵۱ نوشته: غلط کردی پس چرا همون موقع موشک به محل اقامت شلیک شد

آیا «بی‌بی‌سی» گرای ترور «فهیم دشتی» را داد؟ / وقتی توضیحات رسانه انگلیسی مخاطبانش را قانع نمی‌کند!

nazerimahmood کار بر دیگری است که در پاسخ به توجیهات بی بی سی نوشته: گفته شده شماره موبایلی که فهیم دشتی از طریقش با بی بی سی مصاحبه کرده دراختیار پاکستان قرار گرفته و با تکنولوژی اهدایی بایدن به پاکستان رهگیری و با پهباد به ماشین شلیک شده.

amireiran۸۵۵۵ نیز نوشته: خیانت کارترین هستین bbc

کاربری به نام abed.jafari۱۳۷۳ نوشته: همه شماهارو شناختن با این چرندیات چه کسانی رو میخواهید بازی بدید.

آیا «بی‌بی‌سی» گرای ترور «فهیم دشتی» را داد؟ / وقتی توضیحات رسانه انگلیسی مخاطبانش را قانع نمی‌کند!

 فهیم دشتی از پیشکسوتان رسانه در افغانستان محسوب می‌شد. او در مدت کوتاهی، فعالیت گسترده در عرصه‌های رسانه‌ای انجام داده است.

از سال «۱۳۷۱» در نشریه که قهرمان ملی احمد شاه مسعود به نام "هفته نامه کابل" بنیان گذاری کرده بود، به فعالیت رسانه‌ی آغاز کرد.

او به مدت بیش از یک دهه پس از سقوط دور اول طالبان، آن نشریه را به عنوان نشریه نمونه در کشور، منتشر کرد. دشتی کتاب‌های متعددی را در باره افغانستان نگاشته است.

دشتی همانند سخنگوی جبهه‌ی مقاومت به رهبری احمد مسعود پسر ارشد احمدشاه مسعود، در زمان پدرش «قهرمان ملی» نیز سخنگو و مسول مطبوعاتی نیز بود. او ۲۱ سال پیش در انفجار دو عرب به جان قهرمان ملی در خواجه بهاوالدین ولایت تخار نیز زخم برداشته بود. وی خواهر زاده عبدالله عبدالله بود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
خدا لعنت کنه بی بی سی را همیشه خیانتکارترین بود در دوران انقلاب اسلامی ایران هم همیشه چوب لای چرخ میگذاشت مرگ بر انگلیس. مرگ برامریکا مرگ برمزدوران پاکستانی مرگ براسراییل مرگ بروهابی های مظلوم کش مر برهرچه مزدور !