به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا پس از بیست سال اشغالگری در افغانستان در نهایت به حضور خود در این کشور پایان داد و در اقدامی عجولانه از افغانستان خارج شد.
درپی تصمیم آمریکا برای خروج نیروهای نظامی و غیرنظامی خود از افغانستان پس از گذشت ۲۰ سال اشغالگری در این کشور، ماه گذشته گروه طالبان وارد کابل، پایتخت افغانستان شد و همزمان با آن «اشرف غنی»، رئیسجمهور افغانستان، از این کشور خارج شد و قدرت به دست طالبان افتاد. پس از خروج اشرف غنی، برخی کشورها سفارتهای خود را در کابل تعطیل کردند و یکی پس از دیگری دست به تخلیه نیروها و اتباع خود از افغانستان زدند.
در همین راستا، روزنامه واشنگتن پست در بخش تصویری خود بخش هایی از اظهارات چهار رئیس جمهور اخیر آمریکا را درباره جنگ افغانستان در پایگاه اینترنتی خود قرار داد.
آمریکا طی ۲۰ سال اشغال افغانستان و جنایات خود علیه مردم این کشور، هیچ اقدام مثبت و پایداری برای توسعه سیاسی و پیشرفت افغانستان انجام نداد و بدون اینکه تعهداتش در قبال این کشور را انجام دهد از افغانستان خارج شد.
جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور آمریکا در سالهای ۲۰۰۹-۲۰۰۱، هفتم اکتبر ۲۰۰۱ گفت: با توجه به ماهیت و دسترسی دشمنانمان ما با انباشت صبورانه موفقیت ها، مقابله با مجموعهای از چالش با عزم راسخ، اراده و هدف در این درگیری پیروز خواهیم شد. امروز تمرکز ما روی افغانستان است. اما نبرد گستردهتر است.
وی ۱۷ ژوئیه ۲۰۰۴ در سخنرانی در مرکز میلر در دانشگاه ویرجینیا گفت: تا زمانی که ماموریت انجام شود، آنجا خواهیم ماند. ما میدانیم که صلح واقعی تنها زمانی به دست خواهد آمد که به مردم افغانستان ابزار دستیابی به آرمانها و آرزوهایشان را بدهیم. صلح با کمک به افغانستان برای توسعه دولت باثبات خود به دست خواهد آمد.
جرج دبلیو بوش ۲۰ دسامبر ۲۰۰۷ گفت: ائتلاف ما باید عزم خود را حفظ کند و به کشمکش با ناتو پایان دهد. همانطور که رئیس جمهور سارکوزی (رئیس جمهور وقت فرانسه) هفته پیش در لندن گفت ما از عهده (عواقب) از دست دادن افغانستان بر نمیآییم. پیروزی هر هزینهای که داشته باشد و هر چقدر دشوار باشد، ما از عهده (از دست دادن افغانستان) بر نمیآییم. باید پیروز شویم. من هم کاملاً موافقم.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در سالهای ۲۰۱۷-۲۰۰۹، ۲۲ ژوئن ۲۰۱۱ گفت: در حالی که روزهای تاریکی در افغانستان در پیش خواهد بود، نور صلح قطعی از دور دیده میشود. این جنگهای طولانی مسئولانه پایان خواهند یافت.
وی در سخنرانی دیگری در یکم مه ۲۰۱۲ گفت: دیگران خواهند پرسید چرا بلافاصله آنجا را ترک نمیکنیم. پاسخ این سؤال هم روشن است. ما باید به افغانستان فرصت برقراری ثبات دهیم. وگرنه ممکن است دستاوردهایمان از بین برود و القاعده یک بار دیگر (جایگاه) خود را تثبیت کند. به عنوان فرمانده کل قوا اجازه نمیدهم چنین اتفاقی بیفتد.
اوباما ۲۷ مه ۲۰۱۴ گفت: بنابراین سال ۲۰۱۴ سالی محوری است. ما به همراه متحدانمان و دولت افغانستان به این توافق رسیده ایم که امسال سالی است که به ماموریت جنگی مان در افغانستان پایان خواهیم داد. فکر میکنم آمریکاییها به این پی برده اند که پایان دادن به جنگها سختتر از شروع آنهاست. این نحوه پایان جنگها در قرن ۲۱ است: نه از طریق مراسم امضا، بلکه از طریق ضربه قاطع و کوبنده به دشمنانمان، انتقال (قدرت به) دولتهای منتخب، نیروهای امنیتی که برای پیشقدم شدن و در نهایت بر عهده گرفتن مسئولیت (تامین امنیت) آموزش میبینند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در سالهای ۲۰۲۱-۲۰۱۶ در سخنرانی خود در ۲۱ اوت ۲۰۱۷ گفت: نظامیان ما مبارزه خواهند کرد تا پیروز شوند. ما مبارزه خواهیم کرد تا پیروز شویم.
وی ۲۷ ژوئیه ۲۰۱۹ گفت: اگر من میخواستم در آن جنگ پیروز شوم، افغانستان ظرف ۱۰ روز از روی زمین پاک میشد و نابود میشد. من نمیخواهم این کار را بکنم و آن راه را بروم.
ترامپ دوم مارس ۲۰۲۰ گفت: ما (از افغانستان) خارج میشویم. میخواهیم (از افغانستان) خارج شویم. ما نشستهای خوبی با طالبان داشتیم و قصد داریم (افغانستان) را ترک کنیم و سربازانمان را به وطن بازگردانیم. ما تقریباً ۲۰ سال آنجا بوده ایم که زمانی طولانی است. ما از نظر ریشه کن کردن تروریستها کار بزرگی کرده ایم. دیگر به عهده کشورهای دیگر است که آن تروریستها را ریشه کن کنند.
جو بایدن، رئیس جمهور فعلی آمریکا ۱۴ مارس ۲۰۲۱ گفت: من چهارمین رئیس جمهور آمریکا هستم که حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان در دوره ریاست جمهوری اش ادامه دارد. دو رئیس جمهور جمهوریخواه، دو رئیس جمهور دموکرات. من این مسئولیت را به پنجمین رئیس جمهور واگذار نخواهم کرد.
وی ۱۶ اوت ۲۰۲۱ گفت: به خاطر واقعیتهایی که اکنون با آن رو به رو هستیم واقعاً ناراحتم. اما از تصمیمم برای پایان دادن به جنگ آمریکا در افغانستان و حفظ تمرکز شدید بر ماموریتمان برای مبارزه با تروریسم در آنجا و دیگر نقاط جهان پشیمان نیستم.
بایدن ۳۱ اوت ۲۰۲۱ گفت: هموطنان آمریکایی ام، جنگ در افغانستان پایان یافت. من چهارمین رئیس جمهور (آمریکا) هستم که با این موضوع رو به رو شد که آیا باید به این جنگ پایان داد یا خیر؟. زمانی که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردم، به مردم آمریکا تعهد دادم که به این جنگ پایان خواهم داد. امروز به آن تعهد عمل کردم.
روز ۳۰ اوت و پیش از آغاز ماه سپتامبر، آخرین گروه از نظامیان آمریکایی مقیم افغانستان از این کشور خارج شدند. نحوه به پرواز در آمدن این هواپیما ابعاد رسوایی آمریکا در یک جنگ خارجی دیگر را دو چندان کرد، چراغ خاموش هواپیما بهنگام برخواستن از باند، تاریکی مطلق فرودگاه، بی نشان بودن باند پرواز و از همه مهتر ترس و وحشت از واکنش احتمالی طالبان در آخرین لحظات گویای این موضوع بود!
آمریکا که بیست سال پیش به بهانه از بین بردن طالبان به افغانستان پا گذاشت و دست به اشغالگری زد، امروز این کشور را به همان گروه تحویل داد و فرار کرد. هرچند که درباره شکست در افغانستان همه طیفهای سیاسی اعم از جمهوری خواهان و دموکراتها هم نظر هستند، اما خروج شتاب زده و از روی ترس و وحشت نظامیان، انتقادات از بایدن را به شکل گستردهای افزایش داده تا جایی که ناظران عرصه بین الملل این خروج را با شکست آمریکا در ویتنام مقایسه میکنند و جمهوری خواهان خواستار استعفای رئیس پنتاگون و استیضاح جو بایدن شدند.
انتهای پیام/