مدیر کل امور عشایر خوزستان گفت: برگزاری مجالس عروسی و عزا و شرکت در اینگونه مراسم، سبب شده تا کرونا ویروس در جمعیت عشایری استان رِخنه کند.

سید هدایت الله موسوی، مدیرکل امور عشایر خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: سبک زندگی عشایر به گونه‌ای است که در حالت عادی، چادر‌های آن‌ها به اندازه کافی با هم فاصله دارد و عشایر در مراتع به صورت پراکنده استقرار دارند، بنابراین در حالت عادی فاصله گذاری اجتماعی بین عشایر رعایت می‌شود و به همین دلیل تاکنون شیوع کرونا بین این قشر در مقایسه با سایر جوامع بسیار کم بوده است.

او افزود: اما در ماه‌های اخیر و با شیوع سویه‌های جدید این ویروس که سرعت سرایت بیشتری نسبت به سویه‌های قبلی دارند، شاهد گسترش و ابتلا عشایر به این بیماری هستیم و علت آن را می‌توان برگزاری مراسم عروسی و فاتحه خوانی به سبک سنتی جست و جو کرد.

موسوی با بیان اینکه عشایر برای اینگونه مجالس دور هم جمع می‌شوند و تراکم جمعیتی به وجود می‌آید، ادامه داد: همچنین افرادی از شهری و روستای نیز در این مراسم شرکت می‌کنند و حاصل آن چیزی جز شیوع ویروس منحوس کووید-۱۹ در منطقه و افزایش آمار ابتلا به این بیماری نیست.

این مقام مسئول اظهار داشت: در روز‌های اخیر به منظور بررسی بیشتر وضعیت کرونا در مناطق عشایری، تیم‌های مدافعان سلامت دانشگاه علوم پزشکی دزفول به وسیله بالکرد به منطقه احمدفداله از توابع شهرستان دزفول که ۱۸۰ کیلومتر با مرکز شهرستان فاصله دارد اعزام شدند و از عشایر منطقه تست گرفتند و نتایج این تست‌ها نشان داد که ۶۰ درصد عشایر محل به کرونا مبتلا هستند و این ویروس منحوس بین مردم منطقه شیوع پیدا کرده است.

مدیر کل امور عشایر خوزستان تصریح کرد: بررسی‌های تخصصی نشان داد که عامل اصلی این حجم از شیوع بیماری در این منطقه صعب العبور و دوردست، شرکت کردن عشایر در مراسم خاکسپاری متوفیان در شهر و روستا‌های منطقه است و بدین ترتیب با حضور آن‌ها در این مراسم، ویروس کرونا به مناطق عشایری انتقال یافته است.

او بیان داشت: ما برای کاهش شیوع کرونا در مناطق عشایری اقدامات و برنامه‌های بهداشتی و فرهنکی در نظر گرفته ایم که توزیع ۲۰ هزار عدد ماسک رایگان، برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجیهی و واکسیناسیون عشایر بالای ۱۸ سال بخشی از آن‌ها به شمار می‌روند.

هدایت الله موسوی با بیان اینکه عشایر نیازی به ثبت نام در سامانه برای واکسیناسیون ندارند، اظهار کرد: با هماهنگی‌های به عمل آمده با دانشگاه‌های علوم پزشکی استان خوزستان، گروه‌های واکسیناسیون به مناطق عشایری اعزام و عشایر محل را علیه کرونا ویروس واکسینه می‌کنند.

او در پایان از عشایر خواست که ضمن رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک‌های سه لایه استاندارد استفاده کنند و از شرکت در مراسم شادی و عزا خودداری نمایند تا شاهد حوادث ناگوار در جامعه عشایری نباشیم.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.