به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، اکبری مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: نرخ تولید گرد و غبار خراسان جنوبی در کشور با توجه به شرایط طبیعی و باد خیز بودن استان، اول و میزان تولید گرد و غبار، سالانه حدود ۷۰۰ هزار تن است.
او افزود: دادههای ایستگاههای ما نشان دهندهی افزایش تولید گرد و غبار است و روزهای ناسالم و تولید گرد و غبار در استان امسال نسبت به پارسال افزایش دو برابری را نشان میدهد.
اکبری ادامه داد: به طور مثال روزهای ناسالم شهرستان بیرجند امسال ۱۱ روز و پارسال ۳ روز و سرایان پارسال ۱۰ روز و امسال ۲۴ روز بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی تصریح کرد: البته با توجه به این که تعداد کانونهای شناسایی ما بیشتر شده، میزان شناسایی ریزگردها نیز بالاتر رفته است.
او بیان کرد: از آنجایی که در استان بیش از ۵ میلیون هکتار بیابان داریم و نمیشود تمام این مساحت را گل کاری کرد، مقابله راهکار خوبی برای کاهش روزهای ناسالم نیست.
اکبری اظهار کرد: عواملی که باعث ایجاد فرسایش میشود را باید مدیریت کرد؛ به طور مثال باید جلوی چرای بی رویه دام، تخریب مراتع و برداشتهای غیر مجاز از چاههای زیرزمینی را بگیریم و درصدی از عشایر را به سمت شغلهای دیگر سوق دهیم تا کمتر دچار تخریب مراتع و فرسایشهای بیشتر شویم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی عنوان کرد: راهکار دیگر، مدیریت منابع و برداشت آب است؛ به طور مثال با توجه به عملکرد ها، سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب اضافه برداشت آب در استان داریم و یا ۳۰ درصد از آبیاری فضای سبز شهرستان بیرجند با آب شرب انجام میشود که پساب را میتوانیم جایگزین آب شرب برای آبیاری فضای سبز کنیم.
انتهای پیام/ک