به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، امسال هم مانند سالیان گذشته نبود صنایع فرآوری صنعت کرک ، سریال طولانی و تلخ زندگی دامداران و عشایر سختکوش را که حاصل دسترنجشان در این سالهای خشکسالی و قهر طبیعت، به جیب دلالان سرازیر میشود را به نگارش در میآورد.
خراسان جنوبی با تولید سالانه حدود ۳۱۰ تن کرک یکی از دو قطب تولید کرک در کشور است ، محصولی با کیفیت که تنها حدود ۱۰ درصد آن مو است و بقیه اش کرک خالص است.
مسئولان در خواب و دلالان پای کار
سربیشه قطب تولید کرک در استان است که به تنهایی سالانه ۲۷ تن کرک و مو تولید میکند.
یکی از دامداران سربیشهای گفت: کرک تولید شده خود را کیلویی ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان به دلالان می فروشم. در صورتی که اگر برای این فرآوری محصول فکری شود ، سود اصلی به جیب دامداران می رود.
با توجه به اینکه فرآوری این محصول در استان صفر است کار دلالان برای خرید کرکها و خروج آن از استان راحتتر میشود.
بیشتر بخوانید
فرآوری کرک زمانی خود را بیشتر نشان میدهد که مسئولان استان به ابتداییترین زنجیره فرآوری هم بهایی نمیدهند ، هر کیلوگرم کرک ایرانی کمتر از نصف قیمت جهانی توسط خارجیها خریداری میشود.
از ابتدای امسال تاکنون ۲۷۴ تن کرک به کشورهای افغانستان و چین صادر شده است.کرک سربیشه به صورت خام، بدون برند و با حداقل قیمت صادر میشود.
پیگیری این موضوع که چرا فکری به حال کرک استان نمیشود، تنها منجر به پاسکاری بین سازمانهایی مانند جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شد.
آیا بازگشت ارزش افزوده کرک به استان به دست مسئولان استان نیست؟
انتهای پیام/ک