به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران مهمترین مسئله این روزهای کشور را واکسن، مرگ و میرهای ناشی از کرونا و برنامه ریزی برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها برشمرد.
او گفت: در جلسهای که با حضور وزیر بهداشت و روسای سه دانشگاه علوم پزشکی در شهر تهران برگزار شد، وزیر بهداشت بر لزوم سرعت بخشی به واکسیناسیون تاکید کرد و از دانشگاهها خواست تا آمادگی لازم برای آن را ایجاد کنند.
کریمی با اشاره به قطعی شدن واردات واکسن به کشور تاکید کرد: مسلم است که تعداد بیشماری واکسن قرار است وارد کشور شود. از سوی دیگر ورود واکسنهای داخلی نیز میتواند برای ادامه واکسیناسیون در آینده کمک کننده باشد.
او گفت: نیاز امروز کشور حدود ۹۰ میلیون دوز واکسن است که نوید تامین قطعی آن داده شده و وزارت بهداشت در نظر دارد علاوه بر افراد پر خطر، دانشجویان، دانش آموزان و اساتید را نیز به منظور بازگشایی دانشگاهها و مدارس واکسینه کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تمام تمرکز وزارت بهداشت و شخص وزیر را بر روی واکسیناسیون عمومی دانست و تاکید کرد: آمار و ارقام و اطلاعات خوبی در زمینه واکسیناسیون مطرح شده است و وزیر بهداشت نیز بر این مسئله توجه خاصی دارد.
او گفت: در جلسه روز گذشته به وی اعلام کردم که دانشگاه علوم پزشکی تهران از روز اول در مورد درمان بیماران کرونایی سنگ تمام گذاشته و امروز نیز واکسیناسیون را در اولویت و سرلوحه کار قرار داده است.
کریمی افزایش سرعت واکسیناسیون در روزهای آینده را خواستار شد و گفت: برای آنکه از برنامه کشوری واکسیناسیون عقب نمانیم و بتوانیم در ۵۰ روز آینده تهران را واکسینه کنیم، باید شیفت تیمها و ایستگاههای واکسیناسیون را افزایش دهیم و تقریبا با دو برابر آمادگی و سرعت پیش رویم. از این رو سیاست دانشگاه بر افزایش ظرفیت واکسیناسیون است.
او مدیریت دکتر دلاوری معاون بهداشتی دانشگاه را در واکسیناسیون و توزیع مناسب واکسن مثبت ارزیابی کرد و گفت: در شرایط کنونی بحث اصلی ما بازگشایی دانشگاه هاست و ظاهرا سیاست رئیس جمهور و وزیر بهداشت نیز همین است که البته حرف درستی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: خوشبختانه اساتید، کارکنان، بیمارستانها و دانشجویان در دانشگاه ما واکسینه شده اند و حتی اکنون برخی از دانشجویان در خوابگاهها ساکن هستند لذا مانع جدی برای بازگشایی وجود ندارد. بر این اساس سیاست و برنامه ریزیهای ما نیز باید به سمت واکسینه کردن دانشجویان جدید برود.
ضرورت آمادگی خوابگاه ها، کلاسها و تغییر شرایط از غیر حضوری به حضوری
او بر ضرورت آمادگی خوابگاه ها، کلاسها و شرایط تغییر از غیر حضوری به حضوری تاکید کرد و گفت: مقرر شده بر حسب شرایط پاندمی کرونا و وضعیت شهرهای مختلف در این پاندمی درصد مجازی و حضوری در دانشگاههای مختلف تغییر کند، اما لازم است در این زمینه آمادگی کافی برای برگزاری هر دو شیوه (حضوری و مجازی) در دانشگاه وجود داشته باشد.
کریمی با اشاره به گزارشهای خوابگاهها و کلاسها گفت: سیاست درست این است که دانشجوی پزشکی وارد محیط دانشگاه شود و آن را از نزدیک ببیند. در این یکسال و نیم گذشته با اینکه نصف دانشجویان در خوابگاهها حضور داشتند، اما خوشبختانه شاهد صدمه جدی به سلامت دانشجویان در اثر کرونا نبودیم و حتی درصد بسیار کمی از آنها شرایط وخیم را تجربه کردند که این مسئله به خاطر واکسیناسیون دانشجویان بود.
او افزود: عوارض جدی این بیماری مربوط به سنهای بالاست و با همین میزان واکسیناسیون مرگ و میر در افراد مسن نیز کاهش پیدا کرده است لذا معتقدم کمی درجه حساسیت را پایین بیاوریم و برخی از کلاسها (خصوصا عملی) را با تدابیر مناسب به صورت حضوری برگزار کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۸ ماه گذشته را متفاوتترین دوران دانشگاه خواند و گفت: با توجه به اینکه اکثر افراد در دانشگاه واکسینه شده اند، میتوانیم وضعیت برگزاری کلاسها را بر اساس شرایط اپیدمی و وضعیت تهران، تغییر دهیم.
کریمی، در ادامه تزریق واکسن به دانشجویان جدید در دو دانشکده پزشکی و پرستاری را موجب سربلندی دانست و گفت: از ظرفیت دانشکدهها نیز میتوانیم برای واکسیناسیون استفاده کنیم و شعار بازگشایی را سرلوحه کار قرار دهیم.
دانشگاه به هیچ عنوان تعطیل نیست و دانشجویان ورودی جدید واکسینه میشوند
او گفت: در واقع هدف ما از این برنامه ریزی این است که بگوییم دانشگاه به هیچ عنوان تعطیل نیست و باز است از این رو اگر دانشجوی ورودی جدید میتواند دروس ابتدایی خود را به صورت غیر حضوری بردارد، میتوانیم از این فرصت برای واکسیناسیون آنها استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه دانشگاه باز است و آموزش برقرار است؛ اما نیازی به تجمع افراد در دانشگاه نیست، خاطر نشان کرد: با برنامه ریزیهای انجام شده، دانشجویان در فواصل مختلف برای گذراندن دورههای خود به دانشگاه فراخوانده میشوند.
او به دغدغه آموزشی وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم برنامه ریزی منعطفی در زمینه آموزش داشته باشیم، میتوانیم بر اساس شرایط تصمیم بگیریم.
کریمی با اشاره به گزارش وضعیت بیمارستانها از بستری بیماران قارچ سیاه (موکورمایکوز) گفت: اینکه فشار بیش از اندازه بر روی یک بیمارستان باشد منطقی نیست و برای توزیع مناسب این بیماران باید تدابیری اندیشیده شود. همچنین بر اساس وضعیت توزیع دارو باید نسبت توزیع بیماران نیز در بیمارستانهای مختلف تهران هماهنگ شود. بحث دارو و هزینههای ناشی از آن نیز بسیار مهم است.
بهسازی و نوسازی خوابگاه هاهی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر محمدحسین پورغریب، معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران با ارائه گزارشی از وضعیت متقاضیان خوابگاههای دانشجویی در سال ۱۴۰۰ و وضعیت واکسیناسیون دانشجویان گفت: برخی از دانشجویان، در حال کمک به واکسیناسیون هستند که با بازگشایی دانشگاهها باید برنامه ریزی مناسبی در این زمینه اتخاذ شود.
او گفت: پیشنهاد ما این است که دانشگاه علوم پزشکی تهران تا پایان پاییز از کمک دانشجویان به صورت شیفتی استفاده کند.
پورغریب استفاده از نصف ظرفیت خوابگاهها برای رعایت شیوه نامهها برای دانشجویان واکسینه شده را غیرضروری خواند و گفت: در حال حاضر به دلیل بهسازی و بازسازی سه خوابگاه پسران، ظرفیت کلی این خوابگاهها (۱۱۳۰ نفر) قدری کاهش یافته که امیدوارم تا واکسیناسیون دانشجویان جدید و ورود آنها به دانشگاه بتوانیم تا آبان پروژههای نیمه کاره را کامل کنیم.
او ظرفیت خوابگاه دختران را بیش از میزان متقاضی کنونی عنوان کرد و گفت: در خوابگاه دختران با کمبود مواجه نیستیم (۱۵۰۰ ظرفیت اسمی، ۱۳۰۰ متقاضی) و در صورت لزوم میتوانیم مازاد ظرفیت را در اختیار پسران قرار دهیم البته این مسئله بستگی به ورودی جدید دختران و تقاضای آنان دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران به وضعیت خوابگاه بین الملل و متاهلین اشاره کرد و گفت: با ورود دختران به کوی دانشگاه، ساختمان استیجاری آنان بازپس داده شد که این مسئله سالی ۲ میلیارد صرفه جویی را در پی داشته است. معاونت دانشجویی نیز از این ظرفیت برای تجهیز خوابگاهها استفاده کرد.
او افزود: خوشبختانه در زمینه خوابگاه دانشجویان بین الملل نیز با کمبود مواجه نیستیم. در واقع مشکل اصلی ما خوابگاه متاهلین است که در این زمینه با حدود ۳۵ خانوار کمبود خوابگاه مواجه هستیم.
تجربه ارزشمند آموزش غیرحضوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران
امیرعلی سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجربه دو سال گذشته دانشگاه در حوزه آموزش را بسیار ارزشمند خواند و گفت: اصلا نیازی به عجله نیست چرا که قریب به دو سال تجربه غیرحضوری و ترکیبی (حضوری و غیرحضوری) آموزش را داریم. کلاسهای نظری، همگی به صورت مجازی در حال برگزاری است و ضرورتی برای حضور فراگیران نیست.
او افزود: دانشجویان سال بالاتر نیز با برنامه ریزی در فواصل منظم در دانشگاه حضور دارند و هر وقت که لازم باشد میآیند. خوشحالم که تاکید کنم آموزش در این مدت اصلا تعطیل نبوده است.
سهراب پور گفت: در خصوص دانشجویان دکتری نیز تا معرفی ورودیهای جدید به دانشگاه زمان مانده است. این دانشجویان آبان ماه وارد دانشگاه میشوند و در حال برنامه ریزی هستیم تا شروع به تحصیل آنها در آبان و یا بهمن تعیین کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه ۲ هزار و ۵۰۰ دستیار تخصصی و فوق تخصصی و فراگیران دورههای تکمیلی (فلوشیپ) به هیچ عنوان از برنامههای آموزشی عقب نیستند، تاکید کرد: در چند ماه اخیر بیش از ۱۰ آزمون بزرگ با پروتکلهای بهداشتی و در بهترین شرایط برگزار شده که مایه افتخار دانشگاه است.
انتهای پیام/