عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس گفت: بارندگی‌های بی‌موقع و تغییرات اقلیمی عامل اصلی ترشیدگی و ریزش خرما در جهرم است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،حمید زرگری عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس در بازدیدی که همراه با اعضای یاوران تولید از نخلستان‌های شهرستان جهرم انجام شد و مشکلات به وجود آمده ناشی از ترشیدگی و ریزش میوه خرما بررسی و دستورالعمل‌های فنی و ترویجی برای رفع آن و به منظور ارتقای کمی و کیفی این محصول و افزایش بهره‌ وری به نخلکاران ارائه شد.

محقق معین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس بیان کرد: بارندگی‌های بی‌موقع و تغییرات اقلیمی شامل درجه حرارت و رطوبت بالا از عوامل ترشیدگی و ریزش میوه خرما به خصوص در ارقام تر مانند شاهانی بوده که خسارات بسیاری به نخلکاران وارد کرده است.

 زرگری  تصریح کرد: کشاورزان می‌توانند با رعایت اصول باغی مانند ضدعفونی و پوشش خوشه های خرما با کاغذ گرافت خسارات ناشی از ترشیدگی و ریزش این میوه را کاهش دهند.

عارضه پژمردگی و خشکیدگی خوشه خرما در چند سال اخیر از مهمترین بیماری‌های درخت خرما در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر و برخی از نواحی استان فارس است.

این عارضه که در مرحله تبدیل خارک به رطب اتفاق می‌افتد باعث پژمردگی و خشکیدگی ناگهانی میوه‌ها و خوشه‌ها می‌شود.

وقوع عارضه در بعضی از ارقام با ظهور نوارهای طولی قهوه‌ای تیره که از وسط دم خوشه شروع می شود و به دو طرف امتداد پیدا می کند، همراه بوده که در نهایت به خشکیدن کل خوشه و رشته‌های آن منجر می‌شود و دمای بالا و رطوبت نسبی پایین عامل اصلی در ظهور و تشدید این عارضه است.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز واقع شده است.

انتهای پیام/ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار