دکتر مصطفی مهرآیین، دکترای جامعه شناسی در تحلیل کارشناسی خود مهم‌ترین علت وقوع قتل مبینا سوری را تاخر فرهنگی افراد جامعه‌ای می‌داند که این نوعروس در آن زندگی می‌کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مبینا سوری نام نو عروس ۱۴ ساله‌ای است که چند روز قتل با انگیزه ناموسی توسط شوهر خود که روحانی جوانی است خود به قتل رسید. مبینا سوری همسر یک روحانی بود و در بخش سوری لرستان زندگی می‌کرد. منطقه محل زندگی مبینا سوری یک منطقه عشایری است. گفته می‌شود شوهر مبینا سوری به او سوظن پیدا کرده بود و به دلیل تعصبات، او را به قتل رساند. شوهر مقتول در قتل مبینا سوری دستگیر شد.

بعد از قتل ناموسی مبینا سوری، سراغ دکتر مصطفی مهرآیین، دکترای جامعه شناسی رفتیم تا تحلیل ایشان را در مورد این قتل بشنویم.

دکتر مهرآیین در توضیح اظهار داشت: «در جوامع پیشرفته محل کار و زندگی زن و مرد منفک شده و همین شکاف محل کار و زندگی سبب می‌شود فضایی برای زن و مرد ایجاد شود که بتواند روابطی خارج از الگو‌های قدیمی جامعه تجربه کند. همچنین با توجه به اینکه بر خلاف قدیم روابط جنسی الزاما منجر به تولید مثل نمی‌شود، سبب شده روابط خارج از قاعده بیشتر شود. از سویی شکل معماری خانه‌ها در بحث تغییر شکل روابط زن و مرد موثر است.

بسیاری افراد در جامعه شهری در خانه‌های کوچک مجردی زندگی می‌کنند یا ممکن است ارتباط نزدیک فضای آپارتمانی با همسایه‌ها سبب گسترش روابط خارج از قاعده باشد. مورد دیگر این است که در قدیم عشق رمانتیک دشمن خانواده‌ها بود چرا که آن‌ها با قوانین خود تصمیم به ازدواج برای جوان‌ها می‌کردند. اما همین عشق رمانتیک امروزه آغازگر و بنیان ازدواج شده است.

اما عشق رمانتیک سیال است و این نوع گرایش سریع از بین می‌رود. همچنین ذهنیت ما نسبت به بدن تغیر کرده و افراد نسبت به قدرت بدن خود آگاه هستند. به این معنی که مردم با انواع جراحی‌ها به دنبال کسب زیبایی هستند و دلشان می‌خواهند جوان بمانند.»

علت قتل ناموسی مبینا سوری توسط شوهرش چه بود؟!

دکتر مصطفی مهر آیین

دکتر مهرآیین با اتکا به این توضیح در ادامه افزود: «حال با درنظر داشتن این نوع تحولات اجتماعی در نظر داشته باشید که جامعه مبینا و امثال او مثل رومینا اشرفی، ذهنیت کلاسیک خود را حفظ کرده اند و ذهنیت ان‌ها با واقعیت‌های جامعه همراه نشده است. در حوزه فرهنگ قبیله‌ای و عشایری مفاهیمی مثل غیرت هم چنان در شکل کلاسیک خود باقی است که در حقیقت مفاهیم کلاسیک آن منسوخ شده است.

البته باید این را در نظر گرفت که این موارد استثنا هستند و در همه جوامع این برخورد‌ها اتفاق می‌افتد. اگر افراد با تحولات اجتماعی به خوبی همراه باشند، نحوه برخورد آن‌ها هم طور دیگری خواهد بود. این پدیده تاخر فرهنگی است که در برخی جوامع جریان دارد.»

منبع: رکنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
بیچاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
طلاقش میدادی نادان