به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ox.ac.uk، یک مطالعه در دانشگاه آکسفورد نشان داد با استفاده از فناوری هوش مصنوعی (AI) که در ۱۰ دقیقه انجام میشود به سرعت و با خیال راحت بیمارانی که برای انجام تست COVID-۱۹ به بیمارستان مراجعه کرده اند، شناسایی میشوند.
نتایج مطالعه ارزیابی CURIAL-Rapide که غربالگری Covid-۱۹ را نشان میدهد ۴۵ دقیقه پس از رسیدن بیماران به بخش اورژانس در دسترس بود که این ۱۶ دقیقه یا ۲۶ درصد سریعتر از آزمایش جریان جانبی (LFT) در طول یک ارزیابی سه ماهه است. در بیمارستان جان رادکلیف در مقایسه تست PCR با نتایج آزمایش CURIAL-Rapide مشخص شد که به احتمال زیاد این تست ۹۹.۷ درصد بیماران Covid-۱۹ را نسبت به LFTs زودتر شناسایی میکند.
این تحقیق با همکاری بیمارستانهای دانشگاهی بیرمنگام، دانشگاه پورتسموث، بیمارستان NHS Trust و بیمارستان Bedfordshire Hospitals NHS Foundation، انجام شد. آزمایش هوش مصنوعی به طور مداوم در ۷۲ هزار پذیرش در ۵ بیمارستان انگلستان انجام شد و نتایج منفی با درصد اطمینان بالایی را برای بیماران غیر آلوده ارائه کرد. در حدود ۹۸.۸ درصد مواقع این پژوهش نشان داد که CURIAL-Rapide در شناسایی بیماران Covid-۱۹، حدود ۲۱ درصد بیشتر از LFTها بین دسامبر ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۱ موثر بوده است.
دکتر اندرو سلطان، محقق برجسته و عضو بالینی دانشگاه NIHR در بیمارستان جان ردکلیف گفت: " بسیاری از بیماران ما که به ED مراجعه میکنند جز آسیب پذیرترین گروهها هستند. CURIAL-Rapide هیجان انگیز است، زیرا از آزمایش جدید برای جمع آوری تمام دادههای مورد نیاز در ۱۰ دقیقه استفاده میکند و زمان انتقال نمونهها به آزمایشگاه را کاهش میدهد. این بدان معناست که بیماران آلوده زودتر شناسایی میشوند، در حالی که بیمارانی که با سایر شرایط بستری میشوند، میتوانند به سرعت و با خیال راحت به بخشهایی منتقل شوند که احتمال مواجهه آنها با بیماری کرونا کمتر است."
این فناوری میتواند به بیمارستانها کمک کند تا در مواجهه با ویروس بهتر کار کنند و ممکن است تفاوت بزرگی را برای بیمارستانهای کوچکتر که آزمایشگاهی ندارند، ایجاد کند. CURIAL نمونهای خوب و نماینگر این است که چگونه میتوان با همکاری NHS و گردهم آوردن دانشگاهها با گروههای بیمارستانی در سراسر کشور، به ایجاد یک پایگاه برای استفاده ایمن و مسئولانه از هوش مصنوعی بالینی رسید.
آزمایش غربالگری هوش مصنوعی CURIAL-Rapide، توسعه یافته فناوری مورد استفاده در مدل CURIAL-۱.۰ است که سال گذشته منتشر شد و از آزمایشهای معمول برای غربالگری بیماران اورژانس برای COVID-۱۹ استفاده میکرد. نسخه جدید CURIAL فقط از آزمایشهایی استفاده میکند که میتواند در کنار تخت بیمار انجام شود و به مدت ۱۰ دقیقه بدون نیاز به آزمایشگاه به پردازش و نتیجه نهایی برسد.
در طول یک دوره ارزیابی سه ماهه در بیمارستان جان ردکلیف، نتایج CURIAL-Rapide، حدود ۶ ساعت زودتر از نتایج PCR در دسترس پزشکان قرار گرفت و در ۵۸.۵ ٪ از بیماران COVID-۱۹ به درستی نتیجه منفی را تشخیص داد. در ارزیابی بیماران بستری در OUH بین ۲۳ دسامبر ۲۰۲۰ تا ۶ مارس ۲۰۲۱، LFTها ۵۶.۹ درصد در شناسایی بیماران مبتلا به Covid-۱۹ موثر بودند، اما این میزان در ترکیب با CURIAL به ۸۸.۲ درصد ارتقا پیدا کرد.
یک مدل هوش مصنوعی متفاوت به نام CURIAL-Lab که از آزمایشات معمول خون در آزمایشگاه در کنار علائم حیاتی استفاده میکند، هنگام آزمایش در بیمارستانها حداقل به اندازه CURIAL-Rapide موثر بود. از آنجا که تمام دادههای مورد نیاز برای آزمایشگاه CURIAL به عنوان بخشی از مراقبتهای استاندارد جمع آوری میشود، این آزمایش میتواند به سرعت در مقیاس وسیع و بدون هزینه اضافی انجام شود.
دکتر الکس نواک، مشاور ارشد تحقیقات پزشکی فوریتهای پزشکی در آکسفورد (EMROx) گفت: "مطالعات CURIAL نمایشی هیجان انگیز از پتانسیل ابزارهای تشخیصی تحت هدایت هوش مصنوعی در شرایط بالینی حاد است و قدرت تبدیل سریع به مزایای ملموس برای مراقبت از بیمار و بهینه سازی عملکرد خدمات در خط مقدم را دارد. "
دکتر راوی پاتتانشتی، مشاور پزشکی اورژانس در OUH نیز گفت: " ثابت شده است که CURIAL یک ابزار بسیار مفید برای تشخیص سریع COVID-۱۹ در بیمارستان هاست و چشم انداز هیجان انگیزی را برای ابزارهای هوش مصنوعی آینده برای کمک به بخشهای اورژانسی ایجاد میکند.
دکتر سلطان، افزود: " آزمایش جریان جانبی به شناسایی سریعتر موارد بیماری کمک میکند و نتایج مثبت با اطمینان بالا را نشان میدهد. در ارزیابی ما، LFTها تقریباً برای نیمی از بیماران (۴۳ درصد) نتایج منفی ارائه دادند. CURIAL-Rapide مکمل LFDها بوده و در حد چند دقیقه نتیجه منفی با اطمینان بالا را در اختیار پزشکان قرار میدهند. ترکیب دو آزمایش بهترین عملکرد را ارائه میدهد و نتیجه هر دو تست در عرض یک ساعت در دسترس هستند. "
دیوید کلیفتون، استاد یادگیری ماشینهای بالینی در دانشگاه آکسفورد، گفت: " جهان با چالش همه گیری کرونا مواجه شده که دانشگاه نشان داده است این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی برای استفاده در شرایط اضطراری مناسب است. این تیم تحقیقاتی درخواستی برای دریافت کمک مالی را به NHSx AI Health and Social Care Award ارسال کرده تا بتواند در سطح وسیع آزمایشات را انجام دهد."
بیشتر بخوانید
گزارش از مهران محمد پور
انتهای پیام/