به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، اسماعیل صالحی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: روستای سرپیر واقع در بخش گندمان شهرستان بروجن، تنها روستای جنگلی استان است که اهالی این روستا برای تامین آب گرم مورد نیاز، تامین هیزم و پخت غذا هر ساله نسبت به قطع درختان اقدام میکردند.
او افزود: به منظور جلوگیری از قطع درختان و جایگزینی سوخت فسیلی، شش دستگاه آبگرمکن خورشیدی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال در روستای سرپیر نصب شد که قابلیت تامین آب گرم دو خانواده را دارد.
بیشتر بخوانید
صالحی اضافه کرد: تا پایان سال ۱۴۰۰، آبگرمکن خوردشیدی سایر خانوارهای باقیمانده تکمیل خواهد شد.
او اظهار داشت: هر خانوار سالانه به طور متوسط برای تامین حدود ۲۰ متر مکعب چوب و هیزم مورد نیازش، ۱۲ درخت را قطع میکند.
صالحی تصریح کرد: با راه اندازی این آبگرمکنهای خورشیدی که از فنآوریهای نوین محسوب میشود، از طریق انرژی خورشیدی آب مورد نیاز گرم و از قطع ۱۲ درختی جلوگیری خواهد شد.
او گفت: درحال حاضر ارزش هر درخت بیش از ۱۰ میلیارد ریال است که با راه اندازی آبگرمکنهای خورشیدی از قطع درخت در جنگل نیز جلوگیری میشود.
حجتالاسلام و المسلمین جعفری نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با نصب و راه اندازی آبگرمکنهای خورشیدی در مناطق روستایی، مردم از انرژی پاک استفاده میکنند و از تخریب جنگل نیز جلوگیری میشود.
او ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۰، سایر خانوارهای روستای سرپیر از نعمت برق و آب گرم مجهز خواهند شد.
انتهای پیام/ع