به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی قطار انتخاب شهردار آینده شهرها به ایستگاه آخر خود نزدیک میشود که اختلاف نظرها درباره انتخاب کلیددار آینده شهر روز به روز عیانتر میشود و در این میان بحث بومی یا غیربومی بودن شهردار و انتخاب گزینه فراجناحی به چالشهای بزرگ انتخاب شهردار برای شورانشینان تبدیل شده است.
با این حال برخی افراد با بدبینی شهردار آینده یک شهر را از پیش انتخاب شده میدانند و بعضی دیگر هم از دعوت بیهوده گزینههای غیربومی برای ارائه برنامه در شهری سخن میگویند که رفع مشکلات بزرگ آن بیشتر از گذشته به یک مدیر جهادی و بومی نیاز دارد.
با این حال کلامی که امروز جای آن در انتخاب شهردارهای شهرها خالی است، اولویتبندی بحرانهای مدیریت شهری برای انتخاب شهردار است.
با مشخص شدن اعضای شورای ششم و تثبیت جایگاه آنان، انتخاب شهردار بعنوان اصلیترین وظیفه شوراها یکی از چالشهای رودروی منتخبین مردم است تا با ارزیابی معیارها و شاخصهای مورد نیاز بتوانند مسیر مدیریت شهری را مشخص کنند.
پر واضح است که اساسا در یک نگرش مبتنی بر عقلانیت و علمی، مهمترین شاخص انتخاب یک مدیر، شایستگی اوست نه صرف «بومی» بودن اما نکته اساسی و مهم این است که ذات شهرداری به گونهای است که یک مدیر بومی و متخصص میتواند بهرهوری بالاتری نسبت به یک مدیر غیربومی داشته باشد.
یک مدیر غیربومی ولو اینکه متخصص، شایسته و کارآمد باشد اما برای اینکه در شهرداری موفق شود، نیازمند این است که حداقل چندین ماه خود را برای شناسایی وضعیت موجود شهر، نیازسنجی امکانات، آشنایی با مشکلات و شناخت پرسنل بگذارد و عملا در این مسیر شاهد یک دوران گذار چندین ماهه و بلاتکلیفی خواهیم بود.
در ادامه با شهردان انتخاب شده بومی و غیر بومی در مراکز استان ها آشنا می شوید.
شعرباف شهردار کرمان شد
سخنگوی شورای اسلامی شهر کرمان گفت: سعید شَعرباف تبریزی به عنوان شهردار شهر کرمان انتخاب شد.وی فردی غیربومی و مدیرعاملی شرکت عمران و مسکن سازان ثامن (مشهد) را در کارنامه دارد.مدرک تحصیلی شعرباف تبریزی در کارشناسی ارشد، مدیریت شهری است ودارای دکترای هوش مصنوعی است.
شهردار جدید اهواز از اصفهان می آید
رضا امینی با کسب ۱۳ رأی یعنی همه اعضای شورای شهر به عنوان شهردار جدید اهواز انتخاب شد.او دانشآموخته دکترای جامعهشناسی است. وی از سال ۸۶ تا ۹۲ به مدت شش سال شهردار منطقه ۸ اصفهان بوده است. تصدی مدیریت روابط عمومی شهرداری اصفهان و چهار سال ریاست شورای شهر اصفهان از دیگر سوابق وی است.
شهردار قم ابقا شد
سید مرتضی سقائیان نژاد، برای سومین بار از شورای اسلامی شهر قم رای گرفت.در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم،سید مرتضی سقائیان نژاد برای سومین بار از سوی نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر به عنوان شهردار شناخته شد.
سید انور رشیدی شهردار سنندج شد
سید انوررشیدی از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج به عنوان شهردار این شهر از سوی اعضای این شورا انتخاب شد.
محمود صفری شهردار اردبیل
محمود صفری با کسب رای تمامی اعضای شورای شهر اردبیل به تعداد ۱۱ رای به عنوان شهردار اردبیل انتخاب شد.براتعلی شوقی تنها رقیب وی بدون کسب رای از شورای شهر اردبیل از دور رقابت خارج شد.
عباس رنجبر شهردار تبریز شد
عباس رنجبر با رای اعضای شورای شهر به عنوان شهردار تبریز انتخاب شد.
کمال خرم دل شهردار مهاباد انتخاب شد
سخنگوی شورای دوره ششم شهرستان مهاباد کمال خرم دل را با اکثریت قاطع آرا به عنوان شهردار جدید مهاباد انتخاب کرد.
مصطفی سعیدی شهردار کرج شد
مصطفی سعیدی با ۸ رای موافق به عنوان شهردار کرج انتخاب شد.
مهدی نوبانی ۳۷ امین سکاندار شهرداری بندرعباس شد
با رای اعضای شورای شهر مهدی نوبانی ۳۷ امین سکاندار شهرداری بندرعباس شد.
کلید کلانشهر شیراز به دستان اصنافی سپرده شد
سید احسان اصنافی در نشست علنی فوق العاده شورای اسلامی شهر، به عنوان شهردار منتخب کلانشهر شیراز معرفی شد.
علی قاسم زاده شهردار اصفهان شد
در ششمین جلسه علنی ششمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان علی قاسم زاده به عنوان شهردار اصفهان انتخاب شد.
سید عبدالله ارجائی شهردار مشهد شد
در جلسه امروز شورای شهر مشهد با اکثریت مطلق آرا سید عبدالله ارجائی شهردار مشهد شد.
شهردار رشت ابقا شد
سید محمد احمدی شهردار رشت با ٩ رای اعضای شورای اسلامی این شهر در سمت خود ابقاء شد.
حسین مهدی زاده شهردار ارومیه شد
حسین مهدی زاده با ۷ رای از ۱۱ رای به عنوان گزینه مدنظر شورای اسلامی شهر ارومیه، معرفی شد.
مرتضی رحمانی مطلق به عنوان شهردار بجنورد انتخاب شد
رحمانی مطلق با هشت رای موافق و یک رای مخالف سمت شهرداری بجنورد را در دست گرفت و بعد از صدور حکم از سوی وزیر کشور مشغول به کار خواهد شد.
سعید فتوحی بهعنوان شهردار خرمآباد منصوب شد
فتوحی با مدرک کارشناسی ارشد برنامهریزی شهری، سابقه معاونت اداری و مالی شهرداری خرمآباد، معاون فنیوعمرانی شهرداری خرمآباد، شهردار منطقه ۳ خرمآباد و شهردار بیرانشهر را در کارنامه دارد.
اما در ۹ مرکز استان آقایان محمد امیر براهویی بعنوان در شهرداری زاهدان،بچاری در شهرداری آبادان، خالق منصوری به مدت یک ماه در شهردار ایلام،عبدالله کردگار در شهرداری بوشهر،مجید سعیدی در شهرداری گرگان،علی عدل در شهرداری بیرجند،محمد حسین قبادی در شهرداری ساری ،محمد جعفرپور در شهرداری اراک،منصور سلطانمحمدی در شهرداری زنجان به عنوان سرپرست از سوی شورای شهر انتخاب شدند.
انتخاب شهردار در ۶ شهر از جمله شهرکرد،سمنان، قزوین،کرمانشاه، یاسوج و یزد به جلسات آینده موکول شد.
انتهای پیام/پ
وجود شورای شهر در کشورهایی الزام دارد که مدیریت واحد شهری وجود دارد و همه ادارات مرتبط با شهر به نحوی در اختیار یا در ارتباط با شهرداریها هستند ، شورای شهر هم وظیفه کنترل تمام ادارات شهر را دارد نه فقط شهرداری ، غالبا از افراد خبره و متخصص در حوزه های شهرداری انتخاب میشوند
در صورتی که قانون شهرداری اینطور نیست ، قانون شورای شهر باید باز نگری شود و افرادی به این حوزه ورود کنند که دارا ی تخصص و سابقه کار مرتبط با شهرداری و ... باشند .
شورایی که به بدنه شهرداریها بنام شورای شهر ضمیمه شد و از 35 ماده قانون آن هیچکدام در خصوص نظارت بر سایر ادارت شهر چیزی گفته نشده و فقط در شهرداری خلاصه میشود .
روندی بر اوضاع شورای شهر ها نشان میدهد در طول دوران ایجاد این شورا سرانه های فضای سبز ، پارکینگ ها و ... رو ند کاهشی داشته ( مخصوصا در شهر های متوسط و کوچک)
رانت های ایجاد شده ، فساد و اختلاسهاو... در شورای شهر هر روز بیشتر و بیشتر میشود
غالبا افراد نه بنا به داشتن تخصص و ... بلکه با صرف پول و رانت حذبی به شورای شهر ورود میکنند و از قوانین شهرداری هم بی اطلاع هستند
چالش اصلی شهر ها ، شهردارها نیستند
چالش اصلی خود شورای شهر است که قوانینش باید اصلاح شود