معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: مهارت پخت نان محلی تمیجان رودسر در فهرست آثار ملی ثبت شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت،  ولی جهانی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: مهارت پخت (نان سنتی تمیجان رودسر) معروف به (نان برنجی) و یا (نان لاکو) با قدمتی ۱۵۰ ساله در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.

او با اشاره به بررسی‌های باستان شناسی در روستای تمیجان رودسر و پیداشدن آثار به جا مانده از سادات کیایی در این منطقه افزود:، چون این قوم در دوره صفویان و تیموریان، حدود ۴۰۰ سال پیش زندگی می‌کردند، پس قدمت این نان ممکن است به سال‌های بسیار دور هم برسد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه این نان محلی با استفاده از آردبرنج، آب و نمک در تنور‌های سنتی دست ساخت، در روستای تمیجان رودسر پخت می‌شود، گفت: هم اکنون این نان در شهر رودسر، لنگرود و بخش‌های از شهرستان املش هم پخته می‌شود.

ولی جهانی تصریح کرد: فرآیند ثبت این مهارت از طریق وزارتخانه در دست انجام است و به زودی حکم ابلاغی آن صادر خواهد شد.

 


انتهای پیام/م.‌ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.