مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: به منظور کنترل آفت کرم غوزه در مزارع پنبه داراب، ۴۰۰ هزار زنبور براکون با ۹۰ درصد یارانه دولتی به مزارع اختصاص یافت و در حال رهاسازی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید دبیری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از طغیانی شدن آفت کلیدی و مهم کرم غوزه یا هلیوتیس در بعضی از مزارع پنبه شهرستان داراب خبر داد و گفت: به منظور کنترل این آفت ۴۰۰ هزار زنبور براکون با ۹۰ درصد یارانه دولتی به مزارع مذکور اختصاص یافت و در حال رهاسازی است.

او با بیان اینکه پنبه در سطحی بالغ بر ۵۵۰۰ هکتار در شهرستان داراب کشت شده است، ابراز کرد: دو عامل کشت وسیع این محصول و تراکم بسیار زیاد که موجب افزایش سبزینگی مزارع شده، شرایط را برای افزایش جمعیت آفت هلیوتیس فراهم کرده است.

به گفته دبیری؛ میزان بارندگی در دو ماهه اول تابستان در شهرستان داراب نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش ۲۰ برابری داشت که این موضوع نیز از دیگر دلایل طغیانی شدن آفت مذکور بود.

دبیری با اشاره به اینکه نتایج مبارزه شیمیایی علیه هلیوتیس در مزارع مذکور موفق نبوده است، اظهار کرد: استفاده از سموم نامناسب و تاریخ مصرف گذشته و تکنیک سم پاشی نامناسب از دلایل عدم موفقیت است.


بیشتر بخوانید:


مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه استفاده از مبارزه بیولوژیک علاوه بر جلوگیری از سمپاشی‌های بی رویه، زمینه کنترل مناسب‌تر آفت را فراهم می‌کند، تصریح کرد: علاوه بر زنبور براکون، اقلام غیر شیمیایی شامل فرمون هلیوتیس، تله نوری، کارت زرد، کارت آبی به منظور استفاده در پایش و پیش آگاهی عوامل خسارت زا در مزارع پایلوت پنبه به صورت رایگان به کار گرفته شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.