میرکاظمی گفت: باید شاخص‌های کلان کشور مورد حمایت قرار بگیرد و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم، دولت سیزدهم روی ریل دولت روحانی نمی رود.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه امشب ۷ شهریور ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی رویکرد جدید سازمان برنامه و بودجه در دخل و خرج کشور پرداخت.

مسعود میرکاظمی با اشاره به کسری بودجه گفت: بودجه از ابتدا خوب تدوین نشده است، سال گذشته ۵۶۲ هزار میلیارد تومان مصارف کشور بود که از این ۵۶۲ هزار میلیارد تومان ۳۰ درصد از طریق واگذاری دارایی بوده است.

وی با اشاره به اینکه بودجه باید شفاف باشد افزود: تکلیف دستگاه‌ها در بحث رشد اقتصادی باید مشخص باشد، تکلیف استان‌ها باید روشن شود، اگر قرار است در بخش کشاورزی اتفاقی بیفتد باید آن را مشخص کنیم و برای آن منبع بگذاریم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در کالاهای اساسی حدود ۲۹۰ هزار میلیارد تومان برای نهاده‌های دامی و گندم یارانه در نظر گرفته شده است ادامه داد : آیا این سهمیه به وزارت جهاد کشاورزی می‌رسد، وزیر جهاد کشاورزی باید منابع در اختیار داشته باشد و مدیریت برگشت داشته باشد و استانداران باید افرادی اقتصادی باشند و باید جهت‌گیری اقتصادی داشته باشد، متاسفانه منابع را به نفت گره زده ایم .

میرکاظمی با اشاره به اینکه باید شاخص‌های کلان کشور مورد حمایت قرار بگیرد و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم اظهار کرد: دولت سیزدهم روی ریل دولت روحانی نمی رود.

وی با اشاره به اینکه باید منابع را بتوانیم موثر کنیم خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به روند قبلی حرکت کنیم نه تنها منابع موثر نیست بلکه آن را هدر می‌دهیم. امروز سرمایه اجتماعی را از دست داده‌ایم، مشکلات فرهنگی و اقتصادی فراوانی داریم و هیچ عقل سلیمی نمی گوید که باید آن مسیر را ادامه دهیم .

میرکاظمی ادامه داد: باید کمک کنیم تا اهداف محقق شود، صدا و سیما باید کمک کند تا به سمت اصلاحات برویم البته مسیر سخت است اما شدنی است، باید تغییرات را دنبال کنیم ،باید اعتماد، اعتقاد و باور داشته باشیم که راهی جز این نیست.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در یارانه های پنهان سال‌های سال است که یک عده ای به وفور از این منابع برخوردارند و یک عده کاملا برخوردار نیستند اظهار داشت: حجم آن قابل توجه است به طوری که هزار و ۶۰۰ الی۷۰۰ هزار میلیارد تومان فقط میزان حامل‌های انرژی است، این میزان با آنجا که اتفاق افتاده کاملا نا عادلانه است.

همسان سازی حقوق معلمان خلاف قانون بود

میرکاظمی با اشاره به اینکه همسان سازی حقوق معلمان خلاف قانون بود و ۱۸۰۰ میلیارد کسری بودجه آوردیم ادامه داد: من خودم معلم هستم و خیلی علاقه مندم که معلمان را حمایت کنم، ما یک تعهدی داریم ،باید جلوی بی‌انضباطی را بگیریم، اگر موضوع را مدیریت نکنیم، فشار اصلی به بخش ضعیف از جمله معلمان می‌آید .

وی با اشاره به اینکه باید بر روی روال قانون، کار را انجام دهیم خاطرنشان کرد: دوستان ما در آموزش و پرورش با مجوزی که مغایر با قوانین بود لذا جلسه گذاشتیم تا راه‌حل پیدا کنیم و گفته شد که پرداخت صورت می گیرد اما سه روز طول می‌کشد تا احکام اصلاح و مطابق با قانون شود، برای اینکه در این مسیر دچار مشکل نشویم، فایل های ماه های قبل را آماده داشتند و بلافاصله فایل های ماه های قبل را پرداخت کردیم تا فاصله ایجاد نشود ولی باید آن را در دولت ببریم اگر قرار است تغییراتی اتفاق بیفتد باید منبع برای آن در نظر گرفته شود .

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه از وزیر محترم آموزش و پرورش قبلی درخواست کردیم تا احکام را اصلاح کند که گفتند طول می کشد گفت: برخی از اتفاقات در روزهای آخر دولت افتاد که اخلاق مدارانه نبوده است.

میرکاظمی با اشاره به اینکه امروز ما در تنگنا قرار گرفته ایم و احساس می‌کنیم که نباید این امر صورت می‌گیرد ادامه داد: انضباط مالی تاکید مقام معظم رهبری است . ما پاداش بازنشستگی را دنبال خواهیم کرد البته کار سختی است، با توجه به کسری ها و خلق پول کار سخت می‌شود اما امیدواریم با انقباضی کردن برخی از هزینه‌ها که می‌توانیم آن را کنترل و مدیریت کنیم و بتوانیم امسال را بگذرانیم تا وارد برنامه ۱۴۰۱ شویم تا اتفاقات اساسی بیفتد.

وی با اشاره به اینکه باید تحلیل خوبی از برنامه های توسعه داشته باشیم اظهار کرد: باید اهداف برنامه‌ها را بررسی کنیم، آنچه که اتفاق افتاده چه بوده است ،باید کالبدشکافی کنیم که چرا در همه برنامه ها تقریباً شاخص‌ها مطلوب نبوده است، اگر تشخیص مصلحت نظام این سیاست‌ها را آماده کند با تصویب مقام معظم رهبری اعلام می‌شود و ما کارگاه‌ها را در سازمان تشکیل می‌دهیم و شروع می‌کنیم تا برنامه هفتم به موقع برسد، البته زمان ما کم است ، ما در حال تغییر ریل بودجه هستیم ، لذا در حال اعمال تغییرات هستیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه خیلی از مطالعات در سازمان و بیرون سازمان وجود دارد که قابل استفاده است اما اینکه بگوییم آن را دقیقاً می توانیم اجرایی کنیم این گونه نیست گفت: کم کم باید به جلو پیش برویم و معاونت‌های ما برنامه‌هایشان را تنظیم کنند و جلسات فشرده ای باید داشته باشیم  لذا مسیر سخت است اما شدنی است، وزرای ما انگیزه دارند و جوان هستند و در سیستم‌های قبلی غرق نشدند، امیدواریم تغییرات را به کمک آنها انجام دهیم.

میرکاظمی با اشاره به اینکه در طول ۴۰ سال گذشته شرایط مختلف اقتصادی ،جنگ، صلح افزایش و کاهش قیمت نفت، تشدید تحریم را داشتیم و سلایق مختلف سیاسی دولت‌ها را اداره کردند افزود: ما نمی‌توانیم فقط موضوعات را به تحریم گره بزنیم، تحریم یکی از موضوعات است ولی همه عوامل نیست اما نباید خودمان را گول بزنیم و مدام کار را سیاسی کنیم زیرا آدرس غلط دادن است.

وی با اشاره به اینکه وقتی منتقدین هشدار و تذکر می‌دهند باید بخشی از نصیحت ها را گوش می‌دادیم تا در این نقطه نباشیم ادامه داد: استفاده بهینه از منابع باید صورت گیرد، ما کشوری ثروتمند هستیم و فقیر نیستیم، در مقایسه با سایر کشورها از لحاظ های مختلف کشوری غنی هستیم ،نباید کشور فقیر باشیم، نباید سطح زندگی مردم پایین باشد ،اشکالی در این رابطه وجود دارد، اگر توقع دارید دولت سیزدهم بر روی ریل یازدهم و دوازدهم برود قاعدتاً همین مسیر خواهد بود و قطعاً کسی آن را قبول نخواهد کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه حتماً باید عوامل موثر بر اقتصاد را درست تشخیص دهیم عنوان کرد: تحریم یکی از عوامل است اما همه عوامل نیست،بیشتر باید فرهنگ‌سازی در بیرون را انجام دهیم، مشکلی با کابینه نداریم .این موضوع باید در سطح فرمانداری و بخشداری برود، باید تلاش بیشتری کنیم، صدا و سیما می تواند کمک کننده باشد، مجلس شورای اسلامی باید از ما مطالبه گری داشته باشد و اجازه ندهد تا ما بر روی سیستم قبل برویم.

وی تصریح کرد: اگر همه این اتفاقات بیفتد می‌توانیم بگوییم که تحول چشمگیری اتفاق خواهد افتاد، مطمئنیم که این اتفاق خواهد افتاد، نظارت چیزی نیست که ایده آل باشد ،مشکلات زیاد است ولی کشور فقیر نیست، کشور یارانه‌های پنهان دارد، یارانه‌های نهاده و دارو شاید نزدیک به ۲۹۰ یا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان باشد دولتی که این حجم از پشتیبانی را دارد می‌تواند اقدامات دیگری را انجام دهد.

میرکاظمی افزود: در بودجه ۱۴۰۰، دو سقف مصرف گذاشتیم، نخست، ۹۳۷ هزار میلیارد تومان و سقف دوم هزار و ۲۷۷ میلیارد تومان است، اگر عملکرد پارسال را ببینیم و منابع پایدار آن را محاسبه کنیم حدود ۲ و نیم تا ۳ برابر شده است، باید پاسخ دهیم به چه علت این افزایش رقم بودجه را انجام دادیم.

میرکاظمی اضافه کرد: امسال در ۵ ماه و نیم یعنی در این ۱۳۹ روز، ۲۸۰ هزار میلیارد تومان مصارف کشور بوده است که از این رقم ۲۲۰ هزار میلیارد تومان از منابع قابل اتکاء بوده است، مابه التفاوت آن از ۲۲۰ تا ۲۸۰ هزار میلیارد تومان از تنخواه استفاده شده است و ۸۵ هزار میلیارد تومان هم از طریق واگذاری دارایی‌های مالی بوده است.

وی با بیان اینکه این نشان می‌دهد از اول سال، امکان تأمین بودجه نبوده است افزود: با توجه به اینکه منابع درآمدی پیش بینی شده ناشی از فروش نفت در بودجه امسال، محقق نشده است در این ۱۳۹ روز، فقط ۱۵ درصد تحقق عملیات داشتیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه باید بر روی منابع تأمین مالی و چگونگی افزایش درآمدها، بازنگری کنیم گفت: باید پایداری بودجه را بیشتر و در مصارف، مدیریت کنیم، در پایان سال ۹۱، عملکرد مصارف دولت، ۸۹ هزار میلیارد تومان بوده است، چگونه می‌شود که در سال ۱۴۰۰ این رقم به ۹۳۷ هزار میلیارد تومان رسید.

میرکاظمی با اشاره به اینکه متوسط رشد اقتصادی در ۸ سال گذشته از صفر تا ۸ دهم درصد بوده و عمدتاً تورم دو رقمی بوده است افزود: زمانی که منابع پایداری برای بودجه نیست به خلق نقدینگی و تورم، می‌انجامد و ضریب جینی هم در ۸ تا ۱۰ سال گذشته، افزایشی بوده است یعنی فاصله طبقاتی به نفع مرفهین، افزایش یافته است.

۱۷ جلد بودجه کشور را یک جلد می کنم

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه ۱۷ جلد بودجه کشور را یک جلد می کنم تصریح کرد:در تلاش هستیم تا سقف بودجه را مدیریت کنیم قاعدتاً درآمدها تحقق پیدا نمی‌کند اگر مجبور شویم در ادامه اصلاحیه خواهیم داد ولی تا الان خیلی نیاز به اصلاحیه نداریم، قطعا این مسیر قابل ادامه نیست و باید تجدیدنظر جدی شود و مسیر حرکت باید تغییر پیدا کند لذا ما ناچار هستیم و چیزی نیست که بخواهیم آن را انتخاب کنیم ،در نقطه ای قرار گرفتیم که باید تصمیم جدی بگیریم.

وی اظهار کرد: همه ماه و خورشید و فلک را به خدمت گرفته ایم آیا اهداف کلان کشور اتفاق افتاده است آیا ما توانستیم رشد اقتصادی ۸ درصدی داشته باشیم آیا توانستیم بیکاری را کاهش دهیم.

میرکاظمی با اشاره به اینکه باید به صورت انقباضی حرکت کنیم افزود: هزینه‌های عمرانی خیلی تحقق پیدا نمی‌کند، پروژه بر روی زمین مانده خیلی زیاد است، اگر بخواهیم با این روند پول پرداخت کنیم شاید صد سال طول بکشد و این درست نیست، باید مدیریت صورت بگیرد و پروژه‌های اولویت‌دار در هر استان و شهرستان مشخص شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه قیمت پروتئین در بازار مشخص است که چقدر است لذا مشکل را باید اساسی حل کرد افزود: قاعدتاً باید از دامداران حمایت کرد و از طیور و مرغداری‌ها باید حمایت کرد، کشت کالاهای استراتژیک کشاورزی باید حمایت جدی شود، ما برای اینها منابع جدیدی نگذاشته ایم، منابع را در زنجیره هزینه کردیم که نه دامدار و نه مردم از آن بهره مند شدند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
معلمین عزیز شاغل در مدارس!هوشیار باشید که چون بیداری شما باعث شد وزیر بی کفایت در آموزش و پرورش وارد نشود، حالا دارید تاوانش را می دهید. وگر نه، همه می دانیم که قانون شکنان چه کسانی هستند.
این دولت هم دارد جا پای دولت قبلی می گذارد و به درد فرهنگ نمی خورد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
من نمیدونم تو سازمان برنامه یک کارمند متخصص با سابقه وجود نداشت که رفتن یک مهندس سهمیه ای رو آوردن گذاشتن رییس این ساز مان اصلا این آقا بلد یک عدد نه رقمی رو بخونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
فعلا دولت جدید، ازخود آقای رییسی تا وزیران وبقیه مسؤلان، فقط دارند باید ونباید می گویند!؟! مثل قبل!؟!؟
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی معلم
۰۹:۰۸ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
آقای میر کاظمی بی سواد و پر ادعا این همسان سازی حقوق نیست فقط 350 هزار تومان اجرای فوق العاده ویژه بود که همه وزارت خانه ها و سازمان ها آن را سال هاست با 50 درصد اجرا می کنند حالا که به معلم رسید آن هم با 21 درصد هزینه دارد برای دولت و ملت ؟ بی لیاقت و بی کفایت ما معلم ها یک سوم سایر کارمندان دریافتی داریم . من با 30 سال سابقه و مدرک فوق لیسانس یک چهارم کارمند وزارت علوم حقوق می گیرم . بیدار شوید اگر در خواب هستید . فوق العاده ویژه قبلا در مجلس تصویب شده پس عین قانون است تو داری قانون را نقض می کنی .
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۰۹:۳۴ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
با سلام بنده شخصا از چند ماه پیش فکر میکردم که واقعا کاسه ای زیر نیم کاسه هست.بنده بازنشسته ۹۹ و منتظر پاداش هستم.طی چندین مورد توسط آقای نوبخت اعلام شد که اعتبار واریز شده و از اول مرداد هر روز قراره پاداش پرداخت بشه که کلا دروغ بوده.الان بحث فوق العاده ویژه هم مصوبه هئیت دولت رو لازم داشت که خودش مصوب نکرده منابع مشخص نکرده پرداخت میکردن،عملا قصدشون اینه که ما فرهنگیان رو نسبت به دولت جدید بدبین کنن.فقط این وسط ورود قوه قضائیه نمیدونم چرا اتفاق نمی افته تا شفاف بشه که هر کس هر چی دلش خواست نتونه به سر فرهنگیان بیاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
رئیسی باید در نظر داشته باشد که اگر خدایی نکرده وزیری خطایی ازش سر زد اجازه ادامه کار را ندهد،در این دولت جایی برای اشتباه وجود نداشته باشد،خطاکار باید مجازات شود
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۲۳:۱۲ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
شروع بهانه گیری ها. تقصیر قبلی ها هست
آخرین اخبار