محمد شاطرپور کارشناس ارشد سم شناسی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: امروزه محققان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف غذای سوخته و نیمه سوخته خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد و این موضوع تا حد زیادی به دلیل شکلگیری مادهای به نام «آکریل آمید» است که هنگام پخت غذا در درجه حرارت بالا ایجاد میشود.
او با بیان اینکه ماده آکریل آمید در بعضی از غذاها مثل؛ غلات، چیپس، سیبزمینی و سایر غذاهای حاوی نشاسته، قهوه، بیسکویت، نان برشته، گوشت کبابی، سیبزمینی کبابی و ... وجود دارد، افزود: یکی از عوامل اصلی سرطانهای مری، معده و روده مصرف زیاد مواد غذایی سوخته است.
شاطرپور با بیان اینکه آکریل آمید موجود در غذای سوخته علاوه بر افزایش سرطانهای روده و مثانه سبب آسیب رساندن به سیستم عصبی و همچنین باعث ناباروری در مردان میشود، اظهار داشت: این ماده در گوشت، محصولات لبنی و غذاهای دریایی یا غذاهای خام و گیاهی وجود ندارد و آب پز و بخارپز کردن غذا از شکل گیری آن جلوگیری میکند.
کارشناس ارشد سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در پایان به عموم مردم توصیه کرد: جهت تضمین سلامتی خود و خانواده، غذاها را کمتر سرخ کنیم، از مصرف غذاهای آماده تاحد امکان خودداری کرده و از غذاهای سالم خانگی بیشتر استفاده نماییم.
انتهای پیام/گ