دو تن از مسئولان «نسل حسینی» درباره موفقیت این طرح برای اجرای سرود‌های محرمی در فضای باز خیابانی گفتند.

  به گزارش حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی پورکیانی درباره موسیقی محرمی توضیح داد: موسیقی محرم یکی از مهم‌ترین بخش‌های با اصالت موسیقی ایرانیان محسوب می‌شود که اجرای صحیح و مناسب آن ضمن تاثیرگذاری بر روند این هنر، موجب اعتلای موسیقی آیینی می‌شود. به طوری که ایرانیان در طول تاریخ در قالب هنرهایی، چون «تعزیه»، «منقبت خوانی»، «نعت خوانی»، «روضه خوانی»، «پرده خوانی» و «شمایل خوانی» با بهره گیری از ادوات موسیقی ارادت خود را به خاندان اهل بیت (ع) نشان داده اند.

وی افزود: طی سالیان اخیر با گسترش گونه‌های مختلف موسیقایی، شاهد تنوع در تولیدات موسیقی محرم بوده ایم و هنرمندان مختلف در گونه‌های موسیقی پاپ، موسیقی اقوام و موسیقی دستگاهی ایرانی تولیداتی در وصف سیدالشهدا (ع) و قیام کربلا داشته اند. در این میان گروه‌های سرود به عنوان ژانری پیشرو تولیدات متنوعی را در این حوزه منتشر کرده اند که نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت و به همین دلیل است که هم زمان با فرارسیدن ایام عزاداری اباعبدالله الحسین در دهه نخست محرم، سازمان تبلیغات اسلامی با مشارکت دفتر موسیقی و مرکز سرود صداو سیما پویش «نسل حسینی» را راه اندازی کرده است. این پویش، فراخوان گروه‌های سرود سراسر کشور برای اجرای پاتوقی سرود در سوگ شهادت امام حسین و یاران باوفایش در دهه اول محرم است. پویش «نسل حسینی» همزمان با دهه اول ماه محرم راه اندازی شد تا گروه‌های سرود با رعایت نکات بهداشتی در فضای باز خیابانی اجرای عاشورایی داشته باشند.

پور کیانی درباره پویش «نسل حسینی » توضیحاتی ارائه کرد: این پویش، فراخوان گروه‌های سرود سراسر کشور برای اجرای پاتوقی سرود در سوگ شهادت امام حسین و یاران باوفایش در دهه اول محرم است. در این پویش، گروه‌های سرود سراسر کشور برای تعظیم شعائر حسینی و اجرای سرود‌های آئینی حرکت کرده و اجرا‌هایی را در معابر عمومی شهر‌ها با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در فضای باز خواهند داشت. برهمین اساس، تاکنون بیش از ۷۰۰ اجرای خیابانی قطعی شده است. پویش «نسل حسینی» از ۱۸ تا ۲۸ مرداد همزمان با دهه اول ماه محرم
آغاز شده است.

امیرحسین رضاییان، مسئول پویش «نسل حسینی» درباره جزئیات این پویش گفت: عنوان این پویش «نسل حسینی» است و پیام این پویش آن است که با اینکه سال‌ها از عزای سیدالشهدا (ع) گذشته است، نسلی که با آن اعتقاد بزرگ شده، این پرچم را زمین نمی‌گذارد و همواره در اهتزاز است. با توجه به اینکه در شرایط سخت کرونایی به سر می‌بریم و هیات‌های عزاداری حضور فیزیکی کمتری در سطح شهر‌ها دارند، ما یک سری گروه‌های عملیاتی در قالب سرود داشتیم که همه آن‌ها را اصطلاحا به خط کردیم تا هم خلأ نبود هیات‌ها پر شود و هم به عزای سیدالشهدا (ع) رونق داده باشند و صدای امام حسین (ع) توسط نسلی حسینی به بانگ و آوا در آید؛ این یکی از مهم‌ترین هدف‌های ما در این پویش به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: این پویش به صورت مشترک بین مرکز رسانه‌ای و عملیات ویژه سازمان تبلیغات اسلامی و دفتر موسیقی سازمان صداوسیما برگزار می‌شود. قبل از این پویش، ما در تجربه‌ای دیگر پویش «سپاس از مدافعان سلامت» را داشتیم که در زمان ولادت حضرت زینب (س) همین گروه‌های سرودی با حضور در بیمارستان‌ها سعی در ایجاد روحیه نشاط در کادر درمان کشور داشتند که براساس تجربه موفقی که پیشتر در آن پویش داشتیم، تصمیم گرفتیم پویش «نسل حسینی» را نیز برگزار کنیم.

رضاییان درباره تعداد اجرا‌های گروه‌های سرود افزود: اجرای سرود‌ها به صورت پاتوقی و به صورت زنده، بازخوانی و پلی بک در معابر مهم شهر‌های کشور برگزار خواهد شد. در دهه اول محرم ۳۰ تا ۵۰ گروه سرود با برنامه ریزی‌هایی که شده نزدیک به ۷۰۰ اجرا در شهر‌های مختلف کشور و در معابر عمومی برگزار خواهند کرد. اکثر این اجرا‌ها تصویر برداری شده و در کانال‌های تلگرامی و اینستاگرام پخش خواهد شد و برخی گروه‌ها قرار است در ویژه برنامه‌های محرمی تلویزیون نیز حضور پیدا کرده و اجرا کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.