به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، علیرضا مولوی زاده مدیر متالورژی و روشهای تولید شرکت فولاد مبارکه گفت: به منظور تأمین نیاز حوزههای مختلف در مصارف داخلی فولاد مبارکه و نیز، رفع نیاز مشتریان، بررسی و امکانسنجیِ تولید گریدهای درخواستی صورت میگیرد و پس از تعیین شرایط آزمایش و کنترل و اطمینان از عملکرد، ورقها مصرف میشوند.
وی افزود: گرید ST ۵۲ مقاوم به خستگی از خارج از کشور تأمین میشد و در برخی شرایط، به دلیل عدم امکان تأمین، از گرید ST ۵۲ معمولی بهجای آن استفاده میشد که عملکرد مطلوب نداشت. در همین راستا، گرید فوق بهمنظور استفاده در قطعاتی که تحت تنش متناوب قرار دارند، طراحی و تولید شد.
محمد جواد کرمی کارشناس متالورژی شرکت فولاد مبارکه نیز در خصوص تولید این محصول جدید گفت: خستگی یکی از خطرناکترین انواع شکست در فلزات است، در خستگی، فلز در تنشهای پایینتر از تنشِ تسلیم شکسته میشود و از اینرو، پیشبینیِ زمان و شرایط تنشی تخریبِ قطعه بسیار مشکل است و ممکن است با خسارتهای زیاد و گاه فاجعهبار در صنعت همراه باشد.
وی افزود: بهمنظور مشخص شدن استحکامِ خستگیِ فلزات، نمونههایی از آنها با شکلها و اندازههای مشخص تحت تنشهای سیکلی قرار گرفته و تعداد سیکل لازم برای شکست قطعه در تنشهای مختلف بر روی نموداری تحت عنوان نمودار SN ترسیم میشود.
بابک شهریاری رئیس تروپرسس شرکت فولاد مبارکه هم در خصوص طراحی و تولید این گرید گفت: پلها، قطعات تعلیق اتومبیل، قالبهای شکلدهی فلزات، سرندها و قطعات با ارتعاش بالا مثالهایی از اجزای در معرض خستگی به شمار میآیند.
وی ادامه داد: در شرکت فولاد مبارکه، طرح ST ۵۲- FATIGUE کلید خورد و با بررسیهای صورتگرفته مشخص شد با توجه به وجود بارِ سیکلی در سرندها، بحث خستگی و سایش وجود دارد.
شهریاری گفت: در این طرح، با طراحی آنالیز شیمیایی و تغییر مکانیسمهای استحکامبخشی در واحد متالورژی و روشهای تولید، گرید جدیدی با تمرکز بر بهینهسازیِ شکلِ رسوبات و کاهش میزان ناخالصی در واحد فولادسازی و ریختهگری تولید شد.
انتهای پیام/ص