مدیرکل استاندارد استان همدان از صدور پروانه نشان جهانی «حلال» صنایع غذایی خیار شور برای نخستین بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، محمد مددی، مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: خیار شور یکی از فرآورده غذایی با نام تجاری «لاله دشت» است که توانسته از آزمون‌های استاندارد ۱۲۰۰۰ سربلند شود.

او افزود: استاندارد ۱۲۰۰۰ قوانین اسلام به ایمنی مواد غذایی، افزودنی‌های غذایی، مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی، آنزیم ها، میکرو ارگانیسم ها، انبارش، ماشین آلات و بسته بندی می‌پردازد.

مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: محصولاتی که برای دریافت نشان حلال معرفی می‌شوند در یک فرآیند دقیق توسط کارشناسان متخصص استاندارد و ناظران شرعی ارزیابی و پالایش می‌شوند.

مددی با بیان اینکه حلال یک استاندارد جهانی است افزود: این نشان معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان و عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشور‌های اسلامی و غیراسلامی محسوب می‌شود.

او خاطرنشان کرد: براساس قانون، سازمان ملی استاندارد ایران به‌عنوان تنها مرجع رسمی اعطای نشان حلال است و این پروانه را برای برخی از واحد‌های تولید کننده متقاضی که شرایط لازم را داشته باشند، صادر می‌کند.

حلال نام مجموعه‌ای از علائم تجاری است که بر روی محصولات غذایی قید می‌شود.

این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده و به عنوان یک نشان جهانی از طرف کشور‌های اسلامی مطرح شده و بر روی موادی از جمله غذا، دارو، مواد بهداشتی و مواد آرایشی درج می‌شود.

 استان همدان با پنج محصول تولیدی دارای پروانه نشان حلال مانند محصولات شیر پاستوریزه، کره غیرلاکتیکی و شیر استرلیزه، رب گوجه فرنگی و ۲ فرآورده گوشتی پرچم دار کشور است.

انتهای پیام/ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.