در روز‌های اخیر و افزایش صعودی مرگ ومیر کرونایی در ایران، شایعات و شبهات پیرامون واکسن فایزر شدت گرفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روز‌های اخیر، روز‌های سیاه کرونایی را در کشور شاهد هستیم به طوری که دیروز سه‌شنبه ۷۰۹ نفر از هموطنانمان براثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند. با افزایش شدید کشته‌های کرونایی، صحبت از واکسن «فایزر» در فضای مجازی نیز زیاد شد و شبهات بسیاری هم پیرامون این واکسن شکل گرفت.

عده‌ای تلاش می‌کنند مقصر مرگ‌های این روزهای مردم را رهبری معرفی کنند. آنها مدعی هستند که ایشان دستور منع واردات فایزر و سایر واکسن‌های آمریکایی را صادر کردند.

ادعای ممنوعیت واردات واکسن در حالی مطرح می‌شود که رهبر انقلاب اساساً واردات هیچ نوع واکسنی را ممنوع نکردند، بلکه ایشان بدون اشاره به هیچ برند خاصی، واردات واکسن کرونا صرفا از خاک آمریکا و انگلیس را به دلیل سوابق تاریک این کشور‌ها ممنوع کردند.

جالب آنجاست که اساسا واکسن فایزر، یک تکنولوژی آلمانی است که در اختیار شرکت فایزر قرار گرفته است؛ لذا حتی اگر منعی هم برای تکنولوژی آمریکایی وجود داشت، به واکسن فایزر مرتبط نمی‌شد.

اما باید این نکته مهم را بدانیم که آنچه در تمام این مدت مانع ورود واکسن شد، تحریم‌های ظالمانه آمریکا بود که تا اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ نیز ادامه داشت و مانع ورود تجهیزات دارویی و از جمله واکسن می‌شد. اما با لغو تحریم‌ها در حوزه کرونا، سرعت واردات واکسن سیر صعودی گرفته است.

موج پنجم کرونا هم باعث شده تا رسانه‌های ضدانقلاب، تشدید مرگ‌ومیر‌های ناشی از کرونا در ایران را به «نبود واکسن فایزر و مدرنا» مرتبط کنند.

واقعیت این است که تلفات ناگوار کرونا در موج جدید، صرفاً مربوط به میزان واکسیناسیون نیست و تغییر واریانت کرونا باعث شده که شدت و سرعت سرایت بیماری بالا برود و گونه دلتا حتی به واکسن‌های موجود نیز مقاومت بیشتری نشان می‌دهد. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، همچنان مهم‌ترین و اصلی‌ترین راه پیشگیری رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

از سوی دیگر موج جدید و جهش این ویروس که به دلتا مشهور شده، در هند موجب افزایش شدید تلفات و مرگ‌ومیر شد و پس از آن به ایران رسید. پیش‌بینی کارشناسان این است که موج جدید که از جنوب ایران آغاز شده و به سمت شمال کشور در حرکت است عن‌قریب کشور‌های اروپایی را نیز مورد هجوم خود قرار می‌دهد، به‌گونه‌ای که ترکیه با واکسیناسیون حدود ۷۵ درصد از مردم خود نیز در روز‌های اخیر با افزایش جدی مرگ و میر کرونایی مواجه شده است.

 موج پنجم کرونا هم باعث شده تا رسانه‌های ضدانقلاب ادعای تشدید مرگ‌ومیر‌های ناشی از کرونا در ایران به دلیل «نبود واکسن فایزر و مدرنا» را در بین اذهان مردم جا بیاندازند.

واقعیت این است که تلفات ناگوار کرونا در موج جدید، صرفاً مربوط به واکسیناسیون نیست و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، همچنان مهم‌ترین و اصلی‌ترین راه پیشگیری رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

از سوی دیگر موج جدید و جهش این ویروس که به دلتا مشهور شده، در هند موجب افزایش تلفات و مرگ‌ومیر شد و پس از آن به ایران رسید و پیش‌بینی کارشناسان این است که موج جدید که از جنوب ایران آغاز شده و به سمت شمال کشور در حرکت است عن‌قریب کشور‌های اروپایی را نیز مورد هجوم خود قرار می‌دهد.

شبهه دیگری که در این فضا مطرح می‌شود این است که اگر رهبر انقلاب با واکسن آمریکایی مخالفت نمی‌کرد، الان نزدیک به ۹ ماه بود که واکسن فایزر در اختیار ما بود و مردم را واکسینه می‌کردیم.

اما آمار‌های منتشر شده توسط رسانه‌های بین‌المللی از جمله رسانه‌های خود آمریکا، نشان می‌دهد که این کشور تا انتهای اردیبهشت ماه ۹۹ اجازه صادرات هیچ‌گونه واکسن فایزری به خارج از کشور را صادر نکردند. آمریکایی‌ها تا چند ماه حتی واکسن فایزر تولید خودشان را در اختیار هم‌پیمانان‌شان از جمله کانادا و مکزیک قرار ندادند.

موج‌سواری با شایعات فایزری در روز‌های تلخ کرونایی

موج‌سواری با شایعات فایزری در روز‌های تلخ کرونایی

موج‌سواری با شایعات فایزری در روز‌های تلخ کرونایی

 لیستی منتشر شده که نشان می‌دهد بسیاری از کشور‌های جهان با واکسن فایزر واکسینه شدند، این با ادعای عدم ارسال واکسن فایزر از سوی آمریکا چگونه قابل توجیه است؟

موج‌سواری با شایعات فایزری در روز‌های تلخ کرونایی

واکسن کرونایی که به‌عنوان «فایزر» معروف است، در واقع «فایزر-بیواِن‌تک» است که فرمول آن را شرکت دانش‌بنیان آلمانی بیوان‌تک ساخته است. این واکسن تنها توسط آمریکا تولید نمی‌شود بلکه پنج کشور دیگر نیز آن را تولید می‌کنند. آلمان، ایرلند، بلژیک، چین و فرانسه کشور‌هایی هستند که با مجوز آژانس دارویی اروپا، واکسن کرونای فایزر را تولید و صادر می‌کنند. اغلب واکسیناسیون صورت گرفته با فایزر، مربوط به این تولیدات غیرآمریکایی است.

موج‌سواری با شایعات فایزری در روز‌های تلخ کرونایی
فایزر در کشور‌های آلمان، فرانسه، بلژیک و ایرلند تولیدمی‌شود

برخی این ادعا را مطرح کردند که مسئولان جمهوری اسلامی، واردات واکسن از جمله فایزر را معطل تولید واکسن برکت نگه داشته‌اند.

سیاست واردات واکسن معتبر خارجی، سیاستی بوده که همزمان با تلاش‌ها برای تولید واکسن داخلی پیگیری می‌شد و تعارضی با هم نداشته است. تا پیش از تولید واکسن برکت بیش از ۶ میلیون دوز واکسن خارجی علی‌رغم تحریم‌ها به کشور وارد شد. نکته قابل اشاره دیگر آن است که پس از دست یافتن ایران به این تکنولوژی بود که مسیر واردات هموار شد و میزان واردات واکسن به صورت جهشی افزایش یافت و طی ۲ ماه حدود ۱۹ میلیون دوز واکسن وارد ایران شد.

 تعدادی این شبهه را وارد کردند که رهبر انقلاب در خصوص ماجرای بنزین ۹۸ به سران قوا نگفته بودند که در این موضوع تخصصی ندارند چگونه امروزه درباره واردات واکسن که بحث تخصصی است، اظهارنظر کردند.

دستور رهبر انقلاب مبنی بر عدم واردات واکسن کرونا از آمریکا، مربوط به برند خاص یا تکنولوژی جدید به کار برده شده در واکسن فایزر نبود. بلکه دغدغه ایشان امنیتی بوده نه ایمنی و پزشکی. سابقه دشمنی آمریکا و انگلیس با ایران ایجاب می‌کند که در واردات واکسن از این کشور‌ها احتیاط زیادی به خرج داده شود، چراکه واکسن به صورت عمومی و به تمام افراد سالم تزریق می‌شود.

به همین دلیل، اساساً ممنوعیت واردات فقط مربوط به فایزر تولید شده در آمریکا نیست و مربوط به تمام برند‌های تولید شده در آمریکا است. اما چناچه همین برند‌ها در کشور دیگری تولید شود و بتوان کیفیت آن را تضمین کرد، ممنوعیتی برای واردات آن‌ها وجود ندارد.

البته برخی از پزشکان متخصص در روز‌های اول تولید این فایزر، بابت تکنولوژی جدید (mRNA) به کار گرفته شده در واکسن‌های فایزر و مدرنا از این بابت نگرانی‌هایی داشتند که این یک مساله پزشکی و تخصصی است که در کمیته علمی ستاد کرونا مورد بررسی قرار می‌گیرد و ارتباطی با دستور مقام معظم رهبری ندارد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۰۴ شهريور ۱۴۰۰
آقا مسئول مرگ در اثر کرونا هستن چرا سعی می‌کنید این حقیقت رو کتمان کنید البته شاید ایشان مقصر نباشن ومقصر اصلی کسانی باشن که بهشون اخبار غلط در مورد واکسن داخلی دادن وفکر کردن از زبان ایشان بگویند شاید واکسن خودشون رو به دولت بفروشن وسودش به جیب خودشون بره