متاسفانه از طرفی کمبود داروی کرونا در برخی از داروخانهها موجب شده تا هر فردی به خود این اجازه را بدهد با ادعای فروش واکسن و داروی کرونا به خیابانهای خاص در شهر بیاید و از این طریق با فریب مردمی که بیمارشان نیاز مبرم به این تجهیزات دارد، به دنبال این افراد بیفتند.
همان طور که در قانون ذکر شده، سازمان غذا و دارو و دانشگاههای علوم پزشکی وظیفه دارند به خصوص در زمانی که کشور دچار کمبود دارو میشود، بر زنجیره توزیع نظارت بیشتری داشته باشند تا داروها از زنجیره توزیع خارج نشوند و به دست مصرف کننده واقعی برسند، اما متاسفانه مدیریت خوبی در زمینه توزیع داروها و سرمها انجام نشده و در این باره شاهد جولان دلالان دارو در کوچه پس کوچههای شهر هستیم.
متاسفانه بسیاری از بیماران به دلیل کمبود دارو در برخی داروخانه ها، داروهای خود را از بازار سیاه تهیه میکنند، به عنوان مثال برای تهیه رمدسیویر ایرانی در بازار سیاه برای یک دوز باید تا ۳۰ میلیون تومان هزینه کنند.
این فقط تنها موضوع بازار سیاه دارو نیست، دلالها برای هر روز آن طور که میخواهند قیمتها را تعیین و بین مردم عرضه میکنند، از یک طرف طمع برای دریافت سود بیشتر و از سوی دیگر افزایش تقاضا برای تهیه داروی کرونا در بازار باعث شده تا دلال ها به انجام این کار حریصتر شوند و سلامتی مردم برایشان بی اهمیت باشد.
افرادی که برای تهیه واکسن و دارو به بازار سیاه میروند فقط به دنبال تهیه دارو هستند، اما تأمین دارو به چه قیمت؟ سوالی که در این بین مطرح است اینکه آیا این داروها دارای تاریخ مصرف بوده و یا اینکه داروی مربوط به درمان این بیماری هستند یا اینکه تقلبی و منقضی شده اند؟
برای پاسخ به این سوالات به سراغ رئیس گشت مشترک تعزیرات حکومتی تهران رفتیم و با وی به گفتوگو پرداختیم.
ناصر مدیحی طامه رئیس گشت مشترک تعزیرات حکومتی تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: از آن جایی که سازمان تعزیرات به عنوان مرجع رسیدگی به تخلفات در بازارهای مختلف است، با دستور رئیس قوه قضاییه مبنی بر ورود دادستانی به گشتهای تعزیرات و بررسی تخلفات صنفی در بازار، نسبت به ارتکاب هر گونه تخلف اشد مجازات را در نظر خواهیم گرفت.
وی در واکنش به فعالیت عدهای سودجو تحت عنوان فروشنده دارو و واکسن کرونا در بازار سیاه، گفت: در این باره گشتهای ویژه ما در بازار در حال فعالیت هستند و از این رو منتظر دریافت گزارشهای مردمی برای برخورد با عرضه کنندگان دارو و واکسن کرونا در بازار سیاه هستیم، از طرفی برای برخورد با این تخلف و شناسایی متخلفان؛ مجوز ورود به هر مکانی را دریافت کرده و در صورت رویت موارد مربوطه نسبت به موضوع ورود خواهیم کرد.
مدیحی ادامه داد: هفته گذشته در پی دریافت گزارشاتی از سوی سربازان گمنام امام زمان (عج) وزارت اطلاعات، مشخص شد عدهای در موتورخانه ساختمانی در بلوار مرزداران واقع در غرب پایتخت، اقدام به دپوی داروهای ویتامینه مخصوص بیماری کووید ۱۹ کرده بودند.
وی با بیان اینکه پس از کشف این اقلام، بنا به نظر نماینده سازمان غذا و دارو مشخص شد تمام این داروها فاسد و تاریخ مصرفشان گذشته است، افزود: ارزش مالی اقلام مکشوفه بالغ بر ۵ میلیارد ریال بوده که همگی امحا شدند.
رئیس گشت مشترک تعزیرات حکومتی تهران در واکنش به عرضه واکسنهای تقلبی کرونا در تهران، گفت: تا به امروز هیچ شرکت خصوصی مجوز خرید و وارد کردن واکسن کرونا را به کشور دریافت نکرده است، از این رو هموطنان فریب هرگونه تبلیغات درباره فروش واکسنهای کرونا را در فضای مجازی نخورند.
وی افزود: واکسن کرونا در حال حاضر توسط مراکز رسمی وزرات بهداشت و درمان و زیر نظر ستاد ملی مقابله با کرونا در حال تزریق است و هموطنان برای تزریق این واکسن به مراکز دولتی مراجعه کنند.
هفته گذشته بود که اعضای باند ۴ نفره فروش و تزریق واکسن تقلبی کرونا در تهران و شهر کرج بازداشت شدند که در تحقیقات مقدماتی مشخص شد که یک پزشک با دریافت مبالغی هنگفت، واکسن تقلبی کرونا را به مراجعه کنندگان مطبش تزریق میکند.
نکتهای که در این میان مهم است اینکه مردم باید نسبت به تزریق واکسن کرونا و دریافت داروهای مرتبط با این بیماری به مراکز رسمی و دولتی مراجعه کنند تا مورد کلاهبرداری عدهای که صرفا برایشان منافع شخصی مهم بوده و سلامتی افراد اهمیتی برایشان ندارد، واقع نشوند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/