از آن جایی که توسعه مهارت‌های EQ فردی برای موفقیت حرفه‌ای در دنیای امروز ضروری است، شناخت راه‌های بهبود آن در راستای رسیدن به اهداف بلند مدت نیز بسیار کمک کننده خواهد بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «هوش هیجانی» یا EQ (Emotional Intelligence) به عنوان یک مهارت رایج در دنیای حرفه‌ای مطرح است و اهمیت آن روز به روز برجسته‌تر می‌شود. شاید تعجب کنید که چرا اهمیت هوش هیجانی در بین همسالان شما درون یک محیط کار در حال تکامل افزایش می‌یابد. به بیان ساده، هوش هیجانی یک روند نیست. شرکت‌های بزرگ شواهد آماری مختلفی را گردآوری کرده‌اند که نشان می‌دهد کارکنان دارای هوش هیجانی بالاتر، بدون شک بر نتیجه نهایی موفقیت آ‌نها تاثیر بیشتری دارند. در حقیقت، شرکت‌هایی با کارمندان برخوردار از هوش هیجانی بالا، شاهد افزایش کل فروش و بهره وری سیستم خود شده‌اند؛ بنابراین در یک محیط کاری رقابتی، توسعه مهارت‌های EQ برای موفقیت حرفه‌ای شما در آینده حیاتی است. در ادامه ۱۰ راهکار افزایش هوش هیجانی EQ را به شما معرفی می‌کنیم:

۱. از شیوه‌ای قاطع و گویا برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کنید.

ارتباط قاطع بدون آن که بسیار تهاجمی یا منفعل به نظر برسید برای افرادی با هوش هیجانی بالا، بسیار عادی است. آن‌ها می‌دانند چگونه عقاید و نیاز‌های خود را به صورت مستقیم در حالی که به دیگران احترام می‌گذارند، بیان کنند. سعی کنید این روش را تمرین کنید و قاطعیت و در عین حال احترام برای دیگران را بیشتر کنید.

۲. به جای واکنش نشان دادن به تعارض پاسخ دهید.

عموما در موارد مواجهه با ناسازگاری یا مخالفت، طغیان احساسی و بروز خشم بسیار شایع است. فرد با هوش هیجانی بالا می‌داند چگونه در شرایط استرس زا آرامش خود را حفظ کند. این دسته از افراد تصمیمات تکانشی که می‌تواند منجر به مشکلات بزرگ‌تر شود، نمی‌گیرند.

۳. از مهارت‌های گوش دادن فعال استفاده کنید.

در مکالمات، افراد با هوش هیجانی به جای این که منتظر نوبت صحبت خود باشند، با دقت بالا به مخاطب خود گوش می‌دهند. آن‌ها قبل از پاسخ دادن، اطمینان حاصل می‌کنند که آن چه گفته شد را درک کرده‌اند. این افراد همچنین به جزئیات غیر کلامی یک مکالمه نیز توجه دارند.

۴. انگیزه داشته باشید.

افراد با هوش هیجانی بالا، خود انگیزشی هستند و نگرش آن‌ها به مسائل، به دیگران انگیزه می‌دهد. آن‌ها اهداف خود را تعیین می‌کنند و در برابر چالش‌ها مقاوم هستند.

۵. روش‌های حفظ نگرش مثبت را تمرین کنید.

قدرت نگرش خود را دست کم نگیرید. اگر شخصی به افکار منفی خود میدان دهد، این افکار به راحتی دیگران را آلوده می‌کنند. افراد با هوش هیجانی بالا نسبت به حالات اطرافیان خود آگاهی دارند و بر این اساس از نگرش خود مراقبت می‌کنند تا به دیگران آسیب نزنند. آن‌ها می‌دانند که برای داشتن یک روز خوب و چشم انداز خوش بینانه باید چه کار کنند.

۶. خودآگاهی را تمرین کنید.

افراد با هوش هیجانی، خودآگاه و شهودی هستند. آن‌ها از احساسات خود و نحوه تأثیر آن‌ها بر اطرافیان خود آگاه خواهند بود. همچنین احساسات و زبان بدن دیگران را درک کرده و از این اطلاعات برای تقویت مهارت‌های ارتباطی خود استفاده می‌کنند.

۷. انتقاد را خوب بپذیرید.

بخش مهمی از فرآیند افزایش هوش هیجانی برای شما این است که بتوانید نقد دیگران را بپذیرید. به جای ناراحت شدن یا گرفتن حالت تدافعی، افراد دارای EQ بالا چند لحظه وقت می‌گذارند تا بفهمند این نقد از کجا نشأت می‌گیرد، چگونه بر دیگران یا عملکرد خود آن‌ها تأثیر می‌گذارد و چگونه می‌توانند به طور سازنده این مشکل را حل کنند.

۸. با دیگران همدلی کنید.

افراد با هوش هیجانی زیاد می‌دانند چگونه با دیگران همدلی کنند. آن‌ها درک می‌کنند که همدلی ویژگی خوبی برای نشان دادن قدرت عاطفی و نه ضعف احساسی آن‌ها است. همدلی به شما کمک می‌کند تا در سطح اولیه انسانی با دیگران ارتباط برقرار کنید.

۹. از مهارت‌های رهبری استفاده کنید.

افراد هوشمند از نظر هیجانی، دارای مهارت‌های رهبری عالی نسبت به دیگران هستند. آن‌ها استاندارد‌های بالایی برای خود دارند و برای دیگران الگوی خوبی خواهند بود. می‌توانند ابتکار عمل را به دست بگیرند و مهارت‌های تصمیم گیری و حل مشکلات در آن‌ها بالاتر است.

۱۰. قابل دسترس، خوش مشرب و اهل معاشرت باشید.

اگر می‌خواهید روابط اجتماعی خود را بالا ببرید، تلاش کنید قابل دسترس و خوش مشرب باشید تا دیگران بتوانند به شما نزدیک شوند. افرادی که EQ بالاتری دارند، دائما لبخند می‌زنند و در بین مردم حضور مثبتی از خود نشان می‌دهند.

 

منبع: دینو

انتهای پیام/

 

برچسب ها: هوش هیجانی ، سلامتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار