به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، محمود ادیبان، سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان اردکان گفت: کارگاه صنایعدستی در کاروانسرای رشتی عقدا با هدف توسعه و ترویج هنرهای سنتی، آشنایی و جذب علاقهمندان به رشتههای صنایع دستی و ایجاد زمینه مناسب برای اشتغال و کارآفرینی جوانان در رشتههای کار بافی و گلیم بافی ایجاد شده است.
ادیبان ادامه داد: این کارگاه صنایع دستی اکنون با دو رشته گلیم بافی و کار بافی فعالیت خود را آغاز کرده است.
سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان اردکان گفت: کار بافی از زیرشاخههای نساجی و از صنایع دستی قدیمی شهرستان اردکان است که بهتدریج از یادها رفته بود، اما این هنر مدتی است که در اردکان احیاشده است.
او بابیان اینکه این دستباف سنتی به عنوان پارچه پوشاکی برای انواع چادر زنانه، چادرشب، روانداز، روتختی، پارچههای لباسی، بقچه، سفره، دستمال، حوله، پلاس، کیسه حنا و … کاربرد دارد، اظهار داشت: بهترین الیاف برای بافت کار پنبه هست به این دلیل که دوام و استحکام پارچههای پنبهای در مقابل شستشوی متوالی بالا است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان اردکان در پایان تصریح کرد: مسئله مهم در بحث صنایعدستی به روز کردن و پیوند این حوزه با زندگی نوین مردم است، محصولات صنایعدستی اگر از حالت یک هنر تزیینی و موزه پسند خارجشده و جنبه کاربردی آن با نگاه به نیازمندهای جامعه مدرن امروز مورد توجه قرار گیرد، بدون شک دارای صرفه اقتصادی است و فعالان این حوزه با رغبت بیشتری به فعالیت میپردازند.
رباط حاج ابوالقاسم رشتی عقدا که به شماره ۲۲۹۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده از بناهای متعلق به دوران قاجار است که به شکل کاروانسراهای شاهعباسی بناشده و در واقع از نوع کاروانسراهای عصر صفوی است.
انتهای پیام/و