صنایع دفاعی کشورمان توانسته است در سال‌های اخیر نخستین رادار سه بعدی چندپایه ایرانی را بسازد.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جمهوری اسلامی ایران و نیرو‌های مسلح آن در سال‌های اخیر به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی تاکنون توانسته‌اند دستاورد‌های مهمی در حوزه تجهیزات و ارتقای توان رزمی به دست آورند.

خودکفایی و ایجاد قدرت درون‌زا با طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی بومی در سال‌های اخیر به قدری سرعت یافته که حیرت بسیاری از ناظران بین المللی را به همراه داشته و باعث شده توان نظامی کشورمان هر سال بیش از سال‌های گذشته رشد کند.

رادار

همه این دستاورد‌ها موید این مطلب است که فرماندهان و مسئولان نیرو‌های مسلح کشورمان به خوبی به اهمیت خودکفایی و دارابودن تجهیزات گوناگون تسلیحات در همه حوزه‌ها پی برده‌اند. پدافند هوایی و تجهیزات مورد استفاده در آن یکی از این حوزه‌های مهم در نیرو‌های مسلح کشورمان است که ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سال‌های اخیر در قالب قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) با یکدیگر همکاری تنگاتنگی دارند.

رادار

پیشرفت سامانه‌های پدافند هوایی ایران اینک به مرحله بی‌نیازی نزدیک شده، ولی ظاهرا این پایان کار نیست و ایران گام‌هایی در جهت صعود کم سابقه در حوزه سامانه‌های پدافندی برداشته است. این در حالیست که ساخت سامانه باور ۳۷۳ در کم‌تر از ۱۰ سال تکمیل و اجرایی شده است؛ بنابراین حال که ایران به بالاترین سطح فناوری دفاعی در حوزه پدافند هوایی دست یافته است، از این پس در مدت زمان کوتاه‌تری قادر خواهد بود که محصولات باکیفیت‌تری را تولید کند. به معنای دیگر ایران در مرز علم پدافندی روز دنیا در حال حرکت است و هر لحظه باید منتظر اعلام یک خبر و دستاورد جدید دفاعی در این حوزه بود.

رادار

کشف، رصد، پایش، درگیری و انهدام اهداف هوایی به ویژه پهپاد‌ها و حتی نشاندن و سالم گرفتن آن‌ها از جمله قابلیت‌های نرم و سخت پدافند هوایی است که نمونه‌های متفاوتی از آن را طی سال‌های اخیر شاهد بودیم. البته حاصل این همکاری‌ها نیز امنیت بسیار بالای آسمان ایران اسلامی در قالب شبکه یکپارچه پدافندی هوایی کشور است، شبکه‌ای که با دارا بودن لایه‌های مختلف و متعدد امنیت بسیار بالایی را برای کشورمان فراهم کرده‌اند.

رادار

این پیشرفت‌ها در افزایش سطح پوشش راداری کشورمان نیز مشهود است به نحوی که پدافند هوایی کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با پوشش بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ نقطه، گستردگی فراگیر و کارآ بودن خود را در حفظ آسمان ایران اسلامی از پرنده‌های متخاصم و بهبود تردد هوایی و مراقبت‌های اطلاعاتی فرامنطقه‌ای نشان داده است. یکی از ابزار‌های این رصد و پایش رادار‌ها هستند که صنایع دفاعی کشورمان نمونه‌های متنوعی از آن‌ها را طراحی و تولید و همچنین کاربردی کرده‌اند.

رادار

وجود رادارهای قدرتمند؛ نیاز امروز آسمان ایران

در سال‌های اخیر وجود تهدیدات مختلف و همچنین گسترش تهدیدات باعث شده تا مسئولان دفاعی کشورمان بیشتر به فکر طراحی و ساخت رادار‌های بومی باشند. یکی از این تهدیدات که در سال‌های اخیر بیشتر به چشم می‌خورند، هواپیما‌های بدون سرنشین یا پهپاد‌ها هستند. پهپاد‌ها که در سال‌های اخیر به عنوان یک تهدید جدی در دکترین دفاعی کشور‌ها به خصوص ایران اسلامی مطرح هستند باید توسط سامانه‌های خاص همچون رادار‌ها شناسایی شوند.  

رادار

توجه به این تهدیدات وقتی جدی می‌شوند که به این نکته دست پیداکنیم که پهپاد‌ها امروز دیگر ابعاد بزرگی ندارند و در ابعاد بسیار کوچکی هم ساخته می‌شوند. یکی از این پهپاد‌ها هرمس اسرائیلی بود که توسط پدافند هوایی کشورمان منهدم شد. البته کشورمان در حوزه کشف، شناسایی و انهدام پهپاد‌های متفاوت همچون گلوبال هاوک به عنوان یک پهپاد غول پیکر نیز بسیار توانمند است. همه این‌ها نشان دهنده قدرت نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام است، قدرتی که در اوج تحریم‌های شدید بین المللی به دست آمده است.

همان طور که اشاره شد، اهمیت کشف، شناسایی و رهگیری پهپاد‌ها به خصوص انواعی که سطح مقطع کوچکی دارند نیز بسیار مهم و قابل توجه است. ایران اسلامی در این حوزه نیز به دستاورد‌های متعددی دست پیداکرده است که رادار سه بعدی ثامن یکی از این دستاورد‌ها به شمار می‌رود.

رادار

اولین رادار سه بعدی چندپایه ایرانی چه نام دارد؟

رادار سه‌بعدی چندپایه ایرانی ثامن یکی از دستاورد‌های متنوع صنایع دفاعی کشورمان در حوزه رادار و سامانه‌های کشف و شناسایی است. این رادار سه بعدی با توجه به ابعاد کوچک آن، قدرت بسیار بالایی دارد و می‌تواند نقش موثری در ایجاد امنیت برای آسمان ایران ایفا کند. رادار سه بعدی ثامن در باند VHF فعالیت می‌کند که جزو باند‌های طول موج بلند به شمار می‌رود و کاربرد آن کشف اهداف پنهانکار و به ویژه اهدافی با سطح مقطع پایین است.  

رادار کنترل هوایی ثامن قادر است تا اهداف مختلفی را کشف کرده و همان طور که اشاره شد نقطه قوت اصلی آن کشف اهدافی با حداقل سطح مقطع است. این رادار جزو رادار‌های میان‌برد و تاکتیکی بوده که نسبت به نمونه‌های خارجی خود از توان بالاتری برخوردار است.  

رادار

شاهکار رادار ثامن را باید کشف و شناسایی پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک دانست که در ۳۰ خرداد سال ۱۳۹۸ توانست با ارسال اطلاعات آن به سامانه سوم خرداد زمینه انهدام آن توسط پدافند هوایی کشورمان را فراهم کرد. در واقع می‌توان این عملیات موفق را نمونه‌ای از کارآمدی رادار پیشرفته ثامن دانست.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۱ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
ما میتوانیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
اسم هر چی رو که میسازید یا عربی بگذارید یا قاسم سلیمانی
هر چی میسازید اسم عربی بگذارید ... مثلا ... رادار حر ... رادار دو طفلان
رادار شعب ابوطالب ... رادار سلیمانی 3 .... رادار عاشورا ... رادار 14 معصوم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۴ ۳۱ مرداد ۱۴۰۰
یک رادار سه بعدی لازم است که دوتابعیتیها ومسئولین وخانواده هایشان زیر نظربگیرد تا ....دوم قیمتها واقلام اساسی وبعد سوم گرانی‌های مسکن خودرو واختلاسها
آخرین اخبار