به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از مدیسن نت، یکی از موارد رایج در آقایان پس از اصلاح صورت، بروز جوش است. این نوع جوش که به آن جوش پس از اصلاح گفته میشود (razor bumps) اغلب به دلیل تحریک پوست و استفاده از تیغ و بازگشت مو به داخل بروز میکند.
در این حالت، موی اصلاح شده بجای آنکه به سمت بیرون رشد کند، دچار گردش به سمت داخل شده و زیر پوست شروع به رشد میکند. رایجترین علائم این نوع جوش تورم و بروز نقاط قرمز در بخشهایی اصلاح شده است. این امر میتواند حتی در زیر بغل، پاها و گردن نیز مشاهده شود و تنها مخصوص صورت نیست.
زمانی که فرد اقدام به اصلاح مو با تیغ میکند، موهای جدید در زمان رشد کردن از فولیکول به سمت داخل پوست شروع به رشد کردن میکند. در این حالت پوست تحریک شده و تورم و درد بروز میکند. جوش پس از اصلاح میتواند عفونی شود و این موضوع بر شدت درد آن بیفزاید و در این زمان مراجعه به پزشک ضروری است.
برای درمان جوش پس از اصلاح صورت میتوانید از راهکارهای ذیل استفاده کنید:
۱- دارو: در حقیقت هیچ داروی تخصصی و قطعی برای درمان جوش پس از اصلاح وجود ندارد. با این حال، کرمهای متعدد حاوی آنتی بیوتیک در بازار وجود دارد که میتواند علائم بیماری را از بین ببرد و التیام آن را تسریع کند. برای درمان تورم و التهاب نیز میتوانید از کرمهای حاوی استروئید و هیدروکورتیزون استفاده کنید.
۲- درمان خانگی: یکی از مواردی که در بیماران مبتلا به جوش پس از اصلاح وجود دارد، توجه به تمیزی و خشکی صورت و نیز دست نزدن به آن است. تا زمانی که محل جوش التیام نیافته است، از اصلاح آن بخش اجتناب کنید. برای تسکین اینگونه جوشها میتوانید از آب نمک بهره ببرید. یک پارچه را در آب نمک خیسانده و سپس بر روی پوست قرار دهید.
۳- جلوگیری: همواره متخصصان تاکید دارند پیشگیری بهتر از درمان است. برای جلوگیری از بروز جوش پس از اصلاح بهتر است تعداد دفعات استفاده از تیغ را کاهش دهید. همچنین استفاده از موزرهای برقی یا اصلاح موی صورت با شماره کم به جای اصلاح با تیغ میتواند خطر بروز جوش پس از اصلاح را کاهش دهد. همچنین پیش از اصلاح، بهتر است صورت را با آب گرم بشویید تا منافذ پوست باز و نرم شود. استفاده از کرمهای موجود پس از اصلاح نیز میتواند برای این کار مفید باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/