به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سردار سرتیپ دوم پزشک حسن عراقیزاده رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان ستاد کل نیروهای مسلح پیش از ظهر امروز (دوشنبه) در گفتگویی تلویزیونی درباره فعالیت نیروهای مسلح در مقابله با کرونا، اظهار کرد: نیروهای مسلح کشورمان در کنار وظیفه خطیر حراست از مرزها و تأمین امنیت کشور که در این شرایط کرونایی هم به خوبی از عهده انجام آن برآمدند، برای مقابله با کرونا هم در کنار وزارت بهداشت قرار دارند و هرکجا وزارت بهداشت نیاز به خدمات نیروهای مسلح داشته، از سوی ما آمادگی کامل برای همکاری وجود داشته است؛ بر این اساس، هر تصمیمی که ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت مبنی بر ارائه خدمات توسط نیروهای مسلح گرفته شود، با تمام توان در خدمت آنها هستیم.
وی افزود: در همین رابطه تمام بیمارستانهای نیروهای مسلح از زمان فراگیری کرونا در کشور، در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفت به نحوی که بیش از شش هزار تخت بیمارستانی در ۵۸ بیمارستان نیروهای مسلح به این بیماران اختصاص یافت؛ علاوه بر این، هرکجا دانشگاههای علوم پزشکی هم نیاز به افزایش ظرفیت بیمارستانی در کنار بیمارستانهای خود داشتند، بیمارستانهای موقت سیار را برپا کردیم؛ بهعنوان مثال میتوان به برپایی بیمارستانهای سیار در استانهای اصفهان، سیستان و بلوچستان، گیلان، هرمزگان و گلستان اشاره کرد.
رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان ستاد کل نیروهای مسلح سپس با اشاره به برپایی ۳۸ هزار تخت نقاهتگاهی از سوی نیروهای مسلح، ادامه داد: در کنار این موضوع، در پیک دوم فراگیری کرونا هم ۴۰۰ تیم پزشکی از نیروهای مسلح به کمک بخش کشوری بهداشت و درمان اعزام شدند.
سردار عراقیزاده اضافه کرد: پس از بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اتخاذ تدابیر ویژه برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا، نامهای را به وزارت بهداشت ارسال کردیم و از آنها خواستیم علاوه بر آنچه تاکنون نیروهای مسلح در بحث مقابله با کرونا انجام دادهاند، اگر درخواست دیگری هم دارند، اعلام کنند که تا این لحظه پاسخی از وزارت بهداشت به نامه مورد اشاره دریافت نکردهایم.
وی در ادامه به موضوع تولید واکسن اشاره و بیان کرد: ویروس کرونا ویروسی نیست که امروز و فردا از بین برود، بلکه همانند ویروس آنفولانزا که هر سال توصیه میشود واکسن آن تزریق شود، سالهای آینده هم با آن مواجه خواهیم شد؛ لذا قطعاً برای مقابله با این ویروس در سالهای آینده هم به واکسن نیاز خواهیم داشت.
رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر اینکه در فرآیند و شروع به ساخت واکسن کرونا در کشور مشکلی نداشتیم، تصریح کرد: در مجموعه نیروهای مسلح دو واکسن در حال ساخت است؛ واکسن «فخرا» که توسط وزارت دفاع و واکسن «نورا» که توسط دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) ساخته میشود.
سردار عراقیزاده در ادامه عنوان کرد: واکسن «فخرا» که با استفاده از ویروس کشته شده ساخته میشود، فاز دوم آزمایشهای بالینی آن به اتمام رسیده و بزودی با تأیید سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت فاز سوم آزمایشهای بالینی آن آغاز میشود و همزمان با آن میتواند با توزیع عمومی هم همراه باشد.
وی در خصوص واکسن «نورا» هم اظهار داشت: این واکسن که از پروتئین نوترکیب استفاده میکند، فاز اول آزمایشهای بالینی آن به اتمام رسیده و بزودی فاز دوم آزمایشات آن آغاز میشود.
رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان ستاد کل نیروهای مسلح درباره امکان کاهش زمان تولید واکسن، گفت: اینکه تولیدکنندگان واکسن کرونا دغدغه کاسته شدن از زمان فرآیند بررسیهای لازم از سوی وزارت بهداشت را دارند و اینکه آیا امکان تجمیع ساخت واکسنهای کرونا در کشورمان وجود دارد یا خیر، موضوعاتی هستند که پاسخ آن را باید مسئولان وزارت بهداشت بیان کنند.
وی با بیان اینکه در کنار تولید واکسن کرونا در داخل باید واردات آن هم شدت یابد، عنوان کرد: «طرح شهید سلیمانی» نیز یکی دیگر از اقدامات نیروهای مسلح در کمک به وزارت بهداشت و جلوگیری از گسترش بیشتر کرونا ست؛ این طرح که مأموریت اولیه آن بیماریابی بود، امروز بیشترین توان خود را در بخش تزریق واکسن کرونا قرار داده که در همین رابطه در سطح کشور ۱۸۰ مرکز تزریق واکسن کرونا توسط سپاههای استانی و بسیج ایجاد شده است؛ البته در تهران نیز در ۹ مرکز بزرگ تجمیعی که توسط نیروهای مسلح پیشبینی شده، تزریق واکسن صورت میگیرد.
سردار عراقیزاده سپس بیان کرد: در این مراکزی که توسط مجموعه نیروهای مسلح کشور برپا شده روزی ۱۰۰ هزار دُز واکسن کرونا به مردم تزریق میشود؛ البته ناگفته نماند که در مبارزه با کرونا تاکنون ۳۸ نفر از کادر درمان نیروهای مسلح نیز به شهادت رسیدند.
انتهای پیام/