کارشناس مسائل منطقه گفت: نشست سران منطقه در بغداد در سطح سران کشورها شکل نمی‌گیرد، اما احتمالا در سطح وزیران امور خارجه شاهد این اتفاق باشیم.

 رحمان قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دعوت عراق از ایران برای شرکت در نشست سران منطقه‌ای در بغداد، گفت: اگر نشست سران کشور‌های همسایه عراق محقق شود، کار مهمی انجام شده و برگزاری این نشست به لحاظ نمادین بسیار مهم است.

وی افزود: ایران و عربستان در حال مذاکره محرمانه هستند و اگر در جایی روسای این دو کشور کنار هم قرار بگیرند، بسیار معنادار است. برای آقای الکاظمی هم انجام این نشست در آستانه انتخابات در مهرماه امتیاز مهمی است، اما باید منتظر باشیم ببینیم چه می‌شود. نشست سران منطقه در بغداد در سطح سران کشورها شکل نمی‌گیرد، اما ممکن است در سطح وزیران امور خارجه شاهد این اتفاق باشیم.

قهرمان پور درباره پذیرش یا عدم پذیرش سفر به بغداد برای شرکت در نشست سران منطقه از سوی آقای رئیسی، تصریح کرد: اگر رئیس جمهور کشورمان این سفر را بپذیرد، نشان دهنده آن خواهد بود که به مسائل عراق و منطقه توجه خاصی دارند، البته مسئله عراق را ما مسئله همسایگی لزوما نمی‌بینیم؛ چرا که عراق پکیجی چند گانه است و اگر این سفر از سوی آقای رئیسی پذیرفته شود و از آن طرف بن سلمان و اردوغان هم حضور در این نشست را بپذیرند، می‌توان گفت که این دیدار نقطه عطفی در تحولات منطقه خواهد بود و نشان می‌دهد که وی دنبال انجام کار‌های بزرگ در سیاست خارجی است، کار‌هایی که تا الان انجام نشد.

کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: جمع شدن سران سه کشور ایران، ترکیه و عربستان در بغداد به لحاظ سیاسی و امنیتی مهم است، چون منطقه در تلاطم رقابت این سه کشور است و آمدن این‌ها به یک نشست یعنی هر سه پذیرفته‌اند سطح تنش را کاهش دهند و به سمت گفت‌وگو و مذاکره بروند. بعد از اعتراضات عربی چنین اتفاقی را در سطح منطقه شاهد نبودیم. البته روسای جمهور ایران و ترکیه با یکدیگر ملاقات کردند، اما بین ترکیه و عربستان بعد از قضیه جمال خاشقچی تعامل و دیداری نبوده و روابط تیره است.

وی درباره برگزاری این نشست در سطح وزیران خارجه این کشور‌ها گفت: ممکن است این اتفاق بیفتد، اما اگر در سطح وزرا برگزار شود دیگر اهمیت نشست سران را ندارد. باید دید توافق‌ها در سطح وزرا عملی می‌شود یا نه، چون ممکن است توافقاتی شکل گیرد، اما در سطح سران محقق نشود. شاید دستاورد‌هایی از نشست وزیران خارجه به دست آید، اما قطعا مناقشه برانگیز خواهد بود.


بیشتر بخوانید


گفتنی است فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق که به تهران سفر کرد، بعدازظهر سه‌شنبه ۱۹ مرداد ماه با محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان، دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه عراق با تسلیم دعوتنامه نخست وزیر کشورش به حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی، برگزاری "نشست کشور‌های همسایه عراق" را اقدامی در راستای حمایت از فرآیند سیاسی و پیشرفت اقتصادی این کشور برشمرد و گفت که این نشست گامی در جهت گذاشتن سنگ بنای اقدام جمعی کشور‌های منطقه برای ایجاد امنیت پایدار در منطقه محسوب می‌شود. امنیت پایدار در منطقه بدون حضور ایران و عراق شکل نخواهد گرفت، برگزاری این نشست، ایجاد زمینه‌ای برای گفتگوی کشور‌های منطقه با یکدیگر در جهت حصول تفاهم جمعی در منطقه است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار