محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: تازمانیکه شرایط کنونی بازار مبنی بر عرضه جوجه یکروزه، نظارت از کشتارگاه تا مصرف کننده و کیفیت نهاده ها به موقع اصلاح نشود، مشکلات فعلی بازار مرغ ادامه خواهد داشت.
وی افزود: با اصلاح نظام توزیع بعد از کشتار، برقراری نظم در تامین نهاده و اصلاح قیمت بر مبنای نرخ واقعی و کارشناسی شده التهابات بازار به پایان می رسد و در نهایت مرغ با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار می گیرد.
کمالی سروستانی در واکنش به نرخ بالای جوجه یکروزه در بازار بیان کرد: هم اکنون هر قطعه جوجه یکروزه با نرخ بالای ۸ هزار تومان حدود ۲ برابر نرخ مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد که این امر ظلم به مرغداران گوشتی است.
این مقام مسئول قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۹ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ گرم در کشتارگاه را ۲۸ هزار تا ۲۹ هزار تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم افزایش هزینه های تولید، مرغداران هر کیلو مرغ را با نرخ ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان عرضه می کنند که این موضوع بر مرغداران فشار وارد می کند.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی از توزیع روزانه ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و منجمد با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام خبر داد و گفت: عرضه مرغ با قیمت بالا بیانگر توزیع مرغ خارج از شبکه یا سودجویی است که این موضوع از سوی دستگاه های مسئول باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به اختلاف معنادار قیمت جوجه یکروزه با نرخ مصوب انتظار می رود که هر چه سریع تر بحث نوسانات جوجه حل شود چرا که نرخ کنونی جوجه های وارداتی ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان تمام می شود، درحالیکه فروشندگان مدعی هستند که با احتساب ارز دولتی، قیمت ۵ هزار و ۲۰۰ تومان تمام می شود که این امر نشان می دهد دستگاه های نظارتی بدرستی عمل نکرده اند.
کمالی سروستانی با تاکید بر تامین به موقع نهاده دامی بیان کرد: تامین نهاده بدرستی باید صورت گیرد چرا که جوجه ۵۰ تا ۶۰ گرمی ظرف مدت زمان یکماه و نیم باید به مرغ ۳ کیلوگرمی تبدیل شود که با این وجود تامین به موقع نهاده برای تحقق اهداف امری ضروری است.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در جوجه ریزی نداریم، تصریح کرد: بنابر آمار از ابتدای مرداد تا روز گذشته، ۷۸ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با وجود شرایط گرما حداقل ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی باید صورت گیرد، درحالیکه تا پایان ماه حداکثر ۱۱۴ تا ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه ریزی خواهد شد که بواسطه شرایط گرمایی این میزان نمی تواند گوشت مرغ مورد نیاز را تامین کند.
انتهای پیام/