به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، منطقه خشکرود شهرستان زرندیه در فاصله ۲۵۰ کیلومتری اراک مرکز استان مرکزی یکی از قطبهای تولید طالبی در استان مرکزی است و این روزهای اواسط تابستان طالبی کاران منطقه سخت مشغول برداشت محصولند.
این کشاورزان با بهره گیری از بذرهای مقاوم به کمبود آب و روشهای نوین آبیاری مزارع طالبی را پربارتر از هر سال بدست آورده و با استفاده از روشهای نوین کاشت، داشت و برداشت مصرف آب در مزارع را تا ۵۰ درصد کاهش داده اند.
میر گلوبیات کارشناس جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: شهرستان زرندیه یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی است و با سطح زیر کشت ۲ هزارو ۴۰۰ هکتاری اولین تولید کننده محصول طالبی دراستان است.
میر گلوبیات افزود: کم آبی و خشکسالی منطقه خشکرود سبب شد تا کشاورزان منطقه با بهره گیری از بذرهای مقاوم به کمبود آب و روشهای نوین آبیاری مزارع طالبی را پربارتر از هر سال داشته باشند.
او اضافه کرد: با استفاده از روشهای نوین کاشت، داشت و برداشت این محصول مصرف آب در این مزارع تا ۵۰ درصد کاهش یافته است.
کارشناس جهادکشاورزی استان مرکزی استفاده نکردن کشاورزان از کود و سموم شیمیایی و ارگانیک بودن را دیگر دلیل کیفیت بالای محصول و بازار پسند بودن آن در کشور دانست.
استان مرکزی با تولید منحصر به فرد طالبی در کشور سرآمد است و محصول جالیزهای کشاورزان منطقه خشکرود به سراسر کشور ارسال میشود.
پیش بینی میشود از سطح ۵ هزار هکتاری مزارع طالبی استان مرکزی ۲۰۰ هزار تن محصول برداشت شود.
با رونق برداشت محصول پر طرفدار و شیرین تابستانی طالبی ۵ هزار کشاورز ایرانی سالانه ۳ میلیون تن محصول تولید میکنند و از این مزارع طالبی نان بر سر سفره خود میبرند.
انتهای پیام / ج