پژوهشگران استرالیایی دریافتند که برخی از انواع چاقی منجر به کاهش ماده خاکستری مغز می‌شود.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال نیوز، مطالعه جدید محققان دانشگاه استرالیای جنوبی از کشف ارتباط بین چربی بدن و خطر ابتلاء به زوال عقل یا سکته مغزی خبر دادند. 

محققان گزارش می‌دهند با افزایش روز افزون چاقی، ارتباط بین چربی بدن و سلامت، صدای زنگ خطر به گوش می رسد. همچنین افرادی که دارای چاقی نامطلوب هستند، با بیشترین میزان خطر کاهش ماده خاکستری مغز روبرو می شوند.

طبق نتایج این مطالعه، ارتباطی بین برخی از انواع چربی بدن و کاهش ماده خاکستری، بخشی از مغز که بیشتر نورون‌های آن را شامل می‌شود و برای عملکرد شناختی حیاتی است، وجود دارد.

آنوار مالاگتا، سرپرست تیم تحقیق، می‌گوید: ما دریافتیم افرادی کمه میزان بسیار کمی از ماده خاکستری مغز را دارند، ممکن است با اختلال در عملکرد مغز روبرو باشند که این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد.

به گفته او ماده خاکستری جزو ضروری مغز است که غنی از سلول‌های عصبی، سلول‌های گلیال و مویرگ‌هاست و از آنجا که در مناطق مختلف مغز قرار دارد، نقش‌های متعددی از جمله یادگیری، حافظه، عملکرد شناختی، توجه و کنترل ماهیچه‌ها را بر عهده دارد.

زوال شناختی مرتبط با افزایش سن و زوال عقل اغلب با کاهش ماده خاکستری همراه است که آتروفی نامیده می‌شود.

چاقی در سراسر جهان رو به افزایش است

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر نزدیک به ۲ میلیارد از افراد بزرگسال دچار اضافه وزن هستند، از این تعداد ۶۵۰ میلیون نفر از آن‌ها چاق هستند.

این مطالعه نشان داد که به ازای هر ۳ کیلوگرم اضافه وزن در فردی با قد متوسط، میزان ماده خاکستری ۰.۳ درصد کاهش می‌یابد.

نتایج این مطالعه نقش احتمالی التهاب و ناهنجاری‌های متابولیکی و چگونگی نقش آن‌ها در چاقی و کاهش حجم ماده خاکستری را نشان می‌دهد.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار