کارشناس حقوقی بازار سرمایه گفت: به طور کلی سهام یکی از دارایی‌های اشخاص است که یکی از نقدشونده‌ترین اموال قابل وثیقه‌گذاری محسوب می‌شود.

مرتضی شهیدی کارشناس حقوقی بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان سهام عدالت و یا به طور کل سهام را وثیقه گذاشت؟ اظهار کرد: به طور کلی سهام یکی از دارایی‌های اشخاص و اتفاقا یکی از نقدشونده‌ترین اموال محسوب می‌شود.

شهیدی تصریح کرد: در اخذ وثیقه برای دریافت تسهیلات توسط بانک‌ها و یا هر جایی که نیاز به وثیقه باشد به طور مثال در زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها بهترین و نقدشونده‌ترین دارایی سهام است، چرا که به محض اینکه اشخاص از پرداخت دین شان نکول (عدم قبول یا رد) کنند، آن نهاد می‌تواند از طریق سپرده گذاری مرکزی و وکالتی که دارد سهم در وثیقه را به فروش برساند و طلب خود را وصول کند.

او در ادامه گفت: بر خلاف روند طولانی ملک که باید برای آن مزایده برگزار و قیمت گذاری کارشناسی شود، اما سهام این اشکالات را ندارد. اصلا یکی از شروط و مواردی که وثیقه مورد قبول واقع می‌شود،  سهل البیع بودن یا همان راحت قابل فروش بودن وثیقه است.


بیشتر بخوانید


این کارشناس حقوقی در ادامه اظهار کرد: بسیاری از بانک‌ها از شرکت‌هایی که تسهیلات دریافت می‌کنند، سهم‌هایی را که در بورس یا فرابورس معامله می‌کنند به عنوان وثیقه قبول می‌کنند و اگر تسهیلات باز پرداخت نشود، از محل فروش سهام مطالبات تسویه می‌شود.

شهیدی گفت: مورد بعد که باید به آن اشاره شود این است که افرادی که در زندان و یا بازداشتگاه هستند، می‌توانند با کمک سپرده گذاری، سهام را وثیقه کنند و بنابراین با ارائه آن فرد آزاد شود. سهام و سهام عدالت همه این کارکرد‌ها  و مزیت ها را دارند منتهی، چون کمتر مورد توجه بوده اند و از آن ها کمتر در این زمینه ها استفاده شده است. به همین دلیل مقداری ابهام برای اشخاص در این زمینه وجود دارد.

این کارشناس حقوقی بازار سرمایه در رابطه با سهام عدالت گفت: در رابطه با سهام عدالت باید به دو شکل مستقیم و غیر مستقیم به موضوع نگاه شود. در شیوه مستقیم به دلیل اینکه فروش فعلا متوقف شده است امکان وثیقه گذاری آن وجود ندارد، اما به شرط آنکه دریافت کننده وثیقه (برای تسهیلات و یا موارد دیگر قابل وثیقه گذاری)، غیر قابل فروش بودن آن را قبول کند که البته فروش آن منتظر دستور و برنامه دولت و شورای عالی بورس است، در این صورت هیچ مانعی برای وثیقه گذاری آن وجود ندارد.

این کارشناس حقوقی در پایان اظهار کرد: اما خوب، سهام در روش غیر مستقیم سهام عدالت که برای برخی از استان‌ها فروش آن فراهم شده است، قابل وثیقه گذاری بدون هیچ شرطی است و بر این اساس افراد می توانند از این مزیت استفاده کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
چرا انقدر بین مستقیم و غیر مستقیم فرق هست؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۶ ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
چرا انقدر بین مستقیم و غیر مستقیم فرق هست؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۰:۳۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
.سهامی که مردم هیچ دخل وتصرفی ازش ندارن به چه درد میخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
هیچ وقت مافیا و دولت اجازه نمی دهند سهام دالت ارزش پیدا کند یا بدرد حتی یک نفر بخورد هیچ کس نباید دلشو خوش کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
عدالتش کجاست؟ به بعضی دادن به بعضی ندادن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
آن دسته از عزیزانی که اصلا سهام عدالت ثبت نام نکرده اند.
وبرای ثبت نام جدید چکاری باید انجام دهند..لطفا اطلاع رسانی کنید ممنون میشم..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
سالی 200تومن هم اگر بابت سود سهام عدالت بدن،به خدا کرایه تاکسی که یه روز تو شهر چندبار جابجا بشیم هم نمیشه.چرا این همه بی عدالتی؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
سهام عدالت پشیزی نمی ارزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۹ ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
حرف حساب جواب نداره
آخرین اخبار