حتماً نباید شخص مهمی باشید تا رایانه شما هک شود و البته هک شدن رایانه‌ها هم مسئله پیچیده‌ای نیست و ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حتی اگر مدیر عامل یا مقام دولتی نیستید، باز هم ممکن است قربانی هکر‌ها شوید. نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد شما مورد حمله قرار گرفته‌اید و در مورد آن چه باید بکنید.

۱- رایانه کندتر شروع به کار می‌کند

اگر رایانه شما به طور ناگهانی برای روشن شدن یا باز کردن برنامه‌ها به طور ناگهانی شروع به کار می‌کند، این می‌تواند نشانه‌ای از رسوخ بدافزارها، به ویژه کرم یا اسب تروا باشد. این اتفاق به این دلیل است که نرم افزار‌های مخرب منابع CPU زیادی مصرف می‌کنند و این باعث می‌شود رایانه شما بیش از حد بارگیری شود و کندتر از حالت عادی کار کند. با این حال، رایانه‌ها به دلایل دیگری از جمله عدم تعمیر و نگهداری، داغ شدن بیش از حد پردازنده و موارد دیگر نیز می‌توانند به شدت کند شوند.

۲- فن رایانه دائماً کار می‌کند

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تشخیص اینکه آیا یک دستگاه یا دستگاه تلفن همراه دارای جاسوس افزار، بدافزار رمزنگاری یا سایر ویروس‌هایی است که از قدرت پردازشی استفاده می‌کنند توجه به دمای فیزیکی و عمر باتری دستگاه است؛ بنابراین اگر تلفن شما ناگهان نیاز به سه یا چهار بار در روز شارژ شدن داشته باشد، فن آن بیش از نیمی از زمان روشن بودن کار می‌کند و همیشه در جیب یا کیف دستی شما داغ است، این می‌تواند نشانه این باشد که بدافزار روی دستگاه شما در حال کار کردن است.

۳- وب‌کم روشن می‌شود

اگر وب‌کم یا میکروفون شما خود به خود روشن می‌شود این می‌تواند نشانه‌ای از آلودگی. جاسوسان سعی می‌کنند شما را در موقعیت‌های مختلف ببینند و سعی می‌کنند گذرواژه‌های مختلف شما را هنگام تایپ آن‌ها بدست آورند.

۴-تغییرات چراغ ارسال و دریافت

شاخص دیگری که نشان می‌دهد شخص دیگری کامپیوتر شما را کنترل می‌کند چشمک زدن ارسال و دریافت داده‌ها هنگام کار کردن با رایانه است. چراغ ارسال و دریافت داده هنگام کارکردن رایانه شما یک علامت هشدار دهنده است.

۵- برنامه‌های شما فعال می‌شوند

یک روش شناخته شده برای جمع‌آوری داده‌ها تزریق کد مهاجم به برنامه مورد نظر است. در نتیجه ممکن است برنامه‌ای به آرامی اجرا شود یا مکرراً خراب شود. توجه داشته باشید: اگر این برنامه‌ها در تلفن شما هستند، ممکن است شخصی از شما جاسوسی کند.

۶- تبلیغات عجیب و زیاد

اگر به طور ناگهانی افزونه‌هایی برای مرورگر داشته باشید که یادتان نمی‌آید آن را نصب کرده باشید ممکن است دستگاه شما آلوده شده باشد. اغلب، این افزونه‌ها به مهاجمان کمک می‌کند تا از دسترسی خود به دستگاه شما درآمدزایی کنند. به طور مشابه، اگر به نظر می‌رسد صفحات وب رایانه شما پر از تبلیغات بازشو است، ممکن است آلوده شده باشید.

۷- صفحه  اصلی شما تغییر می‌کند

اگر مرورگر وب خود را باز کنید و به جای صفحه اصلی معمولی خود به صفحه ناآشنا منتقل شوید، یا یک عبارت جستجو را در مرورگر خود وارد کنید، و در مرورگر دیگری لیستی از وب سایت‌ها برای عبارت جست‌وجوی شما ظاهر شود، این ممکن نشانه‌ای از نرم افزار‌های جاسوسی باشد. این امر به ویژه هنگامی اتفاق می‌افتد که متوجه شوید تنظیمات مرورگر شما تغییر کرده است و قادر به تغییر تنظیمات نیستید.

۸- ابزار‌های اسرارآمیز ظاهر می‌شوند

علائم دیگر نرم‌افزار‌های جاسوسی بالقوه عبارتند از فایل‌هایی که در رایانه شما ظاهر می‌شوند. همچنین ممکن است متوجه شوید که نرم افزار آنتی ویروس شما یا برخی از ابزار‌های سیستم روی رایانه شما پاسخگو نیستند یا به درستی کار نمی‌کنند.

چگونه از رایانه خود در برابر هکر‌ها محافظت کنیم

بهترین راه برای جلوگیری از ویروسی شدن این است که یک برنامه معتبر ضد ویروس بر روی رایانه خود نصب کنید. هیچ دلیل موجهی برای عدم استفاده از ضد ویروس وجود ندارد. اما در صورت آلوده شدن، نرم افزار‌های جاسوسی می‌توانند در پس زمینه مخفی شده و بی سروصدا اطلاعات شما را جمع آوری کرده و در دراز مدت هزینه زیادی برای شما داشته باشند که قابل مقایسه با هزینه‌ای که برای خرید آنتی‌ویروس می‌کنید نیست.

منبع: Readers Digest

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۰ مرداد ۱۴۰۰
هکر هیچ وقت نمیاد بگه من تو سیستمم که سطح پردازش پردازنده یا هارد هم اکثر مواقع ربطی نداره هکر موقعی کار خودشو شروع نی کنه که شما در حال کار با سیستم باشید تا شک نکنه الان هم دیگه هیچ آنتی ویروسی درست کار نمی کنه یه زمانی همه می زدن تو سر ویندوز دیفندر الان به حضرت عباس اون از نود و کسپر اسکای بهتر کار می کنه یکی از دلایلی که ویندوز شما دوست عزیز ویروسی میشه همونه که آنتی ویروس به شما میگه فلان فایل ویروسیه بعد شما ردش می کنید معمولاً هم گیمر های عزیز بی توجهی می کنن و کرک رو اجرا می کنن چون نمی دونن سازنده اون کرک از شما پول رو غیر مستقیم می گیره مثل سیستمتون برای استخراج ارز یا اطلاعات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۷ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
دوست عزیز, یک هکر هیچ گاه علائمی از خودش به جا نمیگذارد که نشان بدهد شما هک شدید. تنها راه فهمیدن چک کردن کانتکس پردازنده حین اجرا هست. هکرها فقط به پردازنده حمله میکنند و بعد از به بدست اوردن ان دنیا دست شان خواهد بود. پردازنده مغز کامپیوتره.
-از طرف یک کلاه سفید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۷ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
من فکر کردم کج کلاه خانی....
Iran (Islamic Republic of)
یه بنده خدا
۰۵:۴۶ ۱۹ مرداد ۱۴۰۰
ببین داش هیچ هکر اشتباهه اکثر هکر ها اگه بخوان یه خودی نشون بدن یا هوم اسکرینو عوض میکنن یه اپلیکیشن اضافه ای میریزن یا یه ویدیو یهویی میاد تو چشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
بسیار عالی دمتون گرم