به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، جعفر مرادی حقیقی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از وجود چندین آفت و تهدید همزمان برای اراضی جنگلی این استان خبر داد و گفت: متاسفانه به دلیل تداوم خشکسالیها در چند سال اخیر شاهد افزایش آفتها در اراضی جنگلی استان و کشور بودیم.
او در ادامه اظهار کرد: در چند سال اخیر چندین آفت مختلف باعث آسیب به گونههای گیاهی و جنگلی در این استان شده که منابع طبیعی استان متناسب با نوع آفت برای مبارزه با آن برنامهریزی کرده است.
مرادی حقیقی از حمله کرم ابریشم باف به گونههایی نظیر زرشک کوهی، بلوط و.. به عنوان یکی از آخرین آفتهای جنگلی در این استان نام برد و افزود: این آفت در سالهای قبل نیز وجود داشته، اما امسال به دلایل مختلف و از جمله خشکسالیها، میزان آن افزایش یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: امسال با توجه به شرایط آب و هوایی و ادامه خشکسالیها، شاهد طغیان آفت ابریشم باف ناجور روی درختچههای زرشک وحشی و بلوط در برخی اراضی جنگلی در شمال استان بودیم.
او از حمله چند نوع ملخ به اراضی جنگلی و مراتع این استان به عنوان دیگر آفت آسیب زا در حوزه منابع طبیعی نام برد و گفت: یکی از این نوع ملخها، ملخ بومی است که عمدتا به مراتع و خصوصا مراتع مناطق ییلاقی استان آسیب میرساند.
مرادی حقیقی از ملخ کوهاندار به عنوان دیگر آفت آسیبزا در حوزه منابع طبیعی استان نام برد و گفت: این ملخ عمدتا از کشورهای جنوبی وارد کشورمان شده و بعد از عبور از استانهای جنوبی و مرکزی وارد استان سمنان میشوند.
او با بیان اینکه این نوع ملخها به دو دسته ملخ کوهاندار و شکم بادمجانی تقسیم میشوند ادامه داد: یکی از این آفتها که ملخ کوهاندار تاغ نیز نام برده میشود فقط به تاغزارها جمله و برگ تاغها را میخورد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه مبارزه شیمایی با این ملخ به دیگر موجودات زنده نیز آسیب میرساند اضافه کرد: از همین رو همکاران ما در وسط تاغ زارهای استان حوضچههایی ایجاد میکنند و افزودنیهایی به آن افزوده و از این طریق با این نوع ملخ مبارزه میکنند.
مرادی حقیقی از شپشک و سفیدک به عنوان دیگر تهدید و آفت حوزه منابع طبیعی و خصوصا جنگلهای دست کاشت تاغ در این استان نام برد و اظهار کرد: این بیماری دو سه سالی است که در بخشهایی از تاغزارهای استان وجود دارد و همکاران ما برای مبارزه با این تهدید سرشاخههای آسیب دیده را قطع کرده و پس از سوزاندن، خاکستر آن را نیز از منطقه خارج میکنند چرا که حتی فقایای آن نیز میتواند به تداوم و شیوع بیماری بیانجامد.
او از ارس واش به عنوان دیگر تهدید اراضی جنگلی در این استان نام برد و افزود: آفت "ارس واش" که به درختهای ارزشمند ارس حمله میکند نیز یک گیاه نیمه انگلی است که مواد غذایی اش را از میزبان میگیرد و از این رو در چند سال اخیر به جنگلهای ارزشمند ارس در شمال استان آسیبهایی رسانده است. البته همکاران ما از طرق علمی به مبارزه جدی با این آفت نیز پرداخته اند.
این مقام مسوول از قطع شاخههای خشک و معدوم سازی کامل آن به عنوان راه مبارزه با این آفت اراضی جنگل استان نام برد و گفت: چند سالی است که همکاران ما با این آفت در جنگلهای شهرستان مهدیشهر مبارزه میکنند. همین حالا نیز جنگلهای ارس مهدیشهر با این آفت دست و پنجه نرم میکنند و همکاران ما در حال مقابله با این آفت هستند.
مرادی حقیقی از تغییرات آب و هوایی و خشکسالیهای پیاپی به عنوان یکی از اصلیترین عوامل موثر در شکل گیری این آفتها نام برد و گفت: منابع طبیعی و آبخیزداری استان هر ساله با حساسیت تمام به رصد اراضی جنگلی پرداخته و با هر نوع آفت احتمالی مبارزه علمی میکند.
انتهای پیام/ح