به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، روابط تجاری ایران و سوییس طی دههای گذشته و با وجود تحریمهای یکجانبه آمریکا ادامه داشته است.
شریف نظاممافی رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوییس اظهار داشت: دو کشور از لحاظ اقتصادی و تجاری تکمیل کننده یکدیگر هستند و همانطور که صنایع و کالاهای سوییسی نیاز ما را تامین میکند، تولیدات ایران نیز در پیشرفت صنعت در این کشور مورد توجه قرار دارد.
وی افزود: طی ماههای نخست امسال گسترش تبادلات تجاری در جریان بوده است و عمده کالاهای وارداتی نیز مربوط به غلات و تجهیزات پزشکی است.
نظام مافی تصریح کرد: برخی از شرکتهای تجاری طرف معامله ایران ماهیت سوییسی ندارند بلکه دفتر تجاری آنها در ژنو مستقر است و محصولات تجاری خود را به ایران عرضه یا کالاهای مورد نیاز خود را از ایران تامین میکنند.
وی با بیان اینکه کالاهای صادراتی خوبی برای عرضه به سوییس داریم، بیان کرد: قطعات دستگاههای پزشکی، تولیدات نیمه صنعتی و اقلام کشاورزی از محصولات مورد توجه شرکتهای این کشور است.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوییس تاکید کرد: با وجود تمام مشکلات مالی و بانکی، شاهد رشد تجارت با این کشور هستیم هر چند که حجم و میزان مبادلات همچنان کمتر از ظرفیت پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه شرکتهای سوییسی در زمان تحریم ایران را ترک نکردند، اظهار داشت: کاهش صادرات و وادرات از شرکتهای سوییسی به دلیل عدم علاقه آنها نیست بلکه موانع تجاری فرصت افزایش را از دو کشور سلب کرده است، اما تبادلات همچنان ادامه دارد.
نظام مافی با بیان اینکه در صورت به نتیجه رسیدن توافقات بین المللی در دولت سیزدهم میتوان به رشد چشمگیر تجاری تا پایان سال امیدوار بود، خاطرنشان کرد: سوییس را باید از کشورهای اروپایی مستقل دانست، زیرا این کشور از نظر سیاسی و اقتصادی مستقل است و روابط خود را مستقلانه پیگیری میکند.
وی با تاکید بر اینکه ایران میتواند روابط خوب تجاری با جهان داشته باشد، تصریح کرد: تعامل با جهان باید به نقطهای برسد که تبادلات با کشورهایی که ارتباط و علاقه تجاری وجود دارد، افزایش یابد.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوئیس پیش از این اعلام کرده بود که با احیای برجام دو کشور ظرفیت بالقوه ۱۰ میلیارد دلاری برای تجارت را دارند و با عادیسازی عملکرد بانکی و لغو تحریمها، تجار در صنفهای مختلف به رشد بیشتر تجارت دو کشور امیدوار هستند.
در چهار ماه نخست امسال ۵۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲۹ میلیارد دلار بین ایران و کشورهای مختلف مبادله شد که سهم صادرات کالاهای غیرنفتی ۳۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۱۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و سهم واردات ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بود.