پایان کار دولت دوازهم و شروع فعالیت دولت سیزدهم در این هفته بر شرایط کلی بازار سرمایه تاثیر گذار بود.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته‌ای که گذشت شاخص کل مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را شکست و از آن عبور کرد و شاخص هم وزن نیز با مقاومت خود درگیر بود. به طور کلی بازار سرمایه بازاری چند بُعدی و به شدت تاثیرپذیر از اخبار بیرونی است.
 
یکی از این اخبار مهم که بازار را در هفته گذشته تحت تاثیر قرار داد پایان کار دولت دوازهم بود. دولتی که بسیاری از مسئولان آن مردم را به سرمایه گذاری در بورس دعوت کردند، دعوتی که در حافظه تاریخی مردم سرانجام خوش آیندی نداشت.


در رابطه با آنچه بازار در هفته گذشته تجربه کرد با کارشناسان بازار سرمایه به گفت‌وگو پرداختیم؛

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که شاخص کل و شاخص هم وزن در هفته‌ای که گذشت چه وضعیتی داشتند؟ بیان کرد: شاخص کل در هفته‌ای که گذشت با افزایش ۸۹ هزار و ۵۵۶ واحد، ۶.۸۰ درصد رشد داشت که از عدد یک میلیون و ۳۱۶ هزار واحد به یک میلیون و ۴۰۶ هزار واحد رسید. اما شاخص کل هم وزن در این هفته رشد کمتری را نسبت به شاخص کل تجربه کرد و با افزایش ۶ هزار و ۵۱۸ واحد یعنی با رشد ۱.۶۴ درصد، همراه بود و از عدد ۶ هزار و ۷۴۷ واحد به ۴۰۳ هزار و ۲۶۵ واحد رسید.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: ارزش معاملات نیز نسبت به هفته قبل‌ ۷۲ درصد افزایش داشت و از عدد ۱۶ هزار و ۷۳۴ میلیارد به ۲۸ هزار و ۶۹۹ میلیارد رسید.

۱۶ میلیارد تومان خروج نقدینگی از بازار در هفته گذشته!

آسایش در پاسخ به این پرسش که در هفته گذشته چه میزان نقدینگی وارد و از بازار خارج شد؟ اظهار کرد: در هفته گذشته بازار دو روز شاهد خروج پول اشخاص حقیقی و سه روز شاهد ورود پول اشخاص حقیقی بود. به طور کل در مجموع ۱۶ میلیارد تومان خروج پول از بازار را در هفته گذشته داشتیم.  در روز شنبه ۳۱۶ میلیارد تومان و روز یکشنبه ۴۵ میلیارد تومان ورود پول به بازار را داشتیم. دوشنبه شاهد خروج ۳۰۲ میلیارد تومان و سه شنبه شاهد خروج ۱۱۶ میلیارد تومان از بازار سرمایه بودیم. در نهایت در روز چهارشنبه و در آخرین روز معاملاتی ۴۱ میلیارد تومان ورود نقدینگی به بازار توسط افراد حقیقی را داشتیم.


بیشتر بخوانید


این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که در هفته‌ای گذشت کدام صنایع پیشتاز بودند؟ اظهار کرد: در این هفته شاخص تامین آب و برق و گاز با رشد ۴.۵۶ درصد بیشترین رشد را در بین صنایع داشته است و بعد از آن به ترتیب منسوجات با رشد ۴.۴۹ درصد در رتبه دوم و شاخص چند رشته‌ای صنعتی با رشد ۴.۴۸ درصد در رتبه سوم قرار گرفت.

او در ادامه بیان کرد: در بین صنایع کمترین رشد متعلق به صنعت ذغال سنگ با منفی ۳.۷۵ درصد و بعد از آن نیز محصولات چوبی با منفی ۳.۳۷ درصد بود.

آغاز به کار دولت سیزدهم یکی از عوامل مثبت تاثیر گذار بر روند هفته گذشته بازار

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: در هفته‌ای که گذشت شاخص کل بورس در حالی مقاومت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را رد کرد و به سمت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد حرکت کرد که این مقاومت در روز چهارشنبه شکسته شد و در نهایت از آن عبور کرد. اما شاخص هم وزن درگیر با مقاومت خود بود، که با توجه به وضعیت چهارشنبه امید است این مقاومت در هفته پیش رو شکسته شود.

آسایش در رابطه با موارد تاثیرگذار در هفته گذشته بازار اظهار کرد: بحث پایان کار دولت دوازهم و شروع فعالیت دولت سیزدهم در این هفته بر شرایط کلی بازار تاثیر گذار بود و بازار نیز در روز سه شنبه و چهارشنبه به این موضوع روی خوشی نشان داد. مورد بعد که بر بازار تاثیر مثبت داشت افزایش قیمت دلار بود که شرکت‌های صادرات محور را امیدوارتر و خوش بین‌تر کرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به شرایط بازار و خروج نقدینگی حقیقی‌ها، اما عدد شاخص با این حال مثبت بود، همه این‌ها نشان دهنده این است که حقوقی‌ها حمایت خوبی از بازار داشته‌اند.

رشد ۷.۵۲ درصدی شاخص کل بورس از ابتدای سال تاکنون

اکبر ادهم کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که شاخص کل و شاخص هم وزن در هفته‌ای که گذشت چه وضعیتی داشتند؟ بیان کرد: در هفته کاری که گذشت شاخص کل با رشد ۶.۸۰ درصدی همراه بود و از ابتدای سال تاکنون شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۷.۵۲ درصد رشد داشته است. شاخص کل هم وزن نیز در گذشته ۱.۶۴ رشد داشت و از ابتدای سال تاکنون شاخص کل هم وزن ۸.۳۱ درصد کاهش را تجربه کرده است.

500
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه در رابطه با صنایع پیشتاز بازار گفت: در هفته گذشته صنایع شیمیایی، شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی، پالایشی‌ها و فلزات اساسی و تک سهم‌هایی از جمله فرابورس، برکت، خنصیر، غکوروش بیشتر مورد توجه اهالی بازار سرمایه قرار گرفتند و پیشتاز بودند.


ادهم در رابطه با موارد تاثیر گذار بر بازار سرمایه در هفته گذشته اظهار کرد: عملکرد مطلوب شرکت‌ها در گزارشات ماهانه، فصلی و دیدگاه خوب و مثبت دولت سیزدهم نسبت به بازار سرمایه، قیمت دلار و نرخ‌های جهانی، رشد قیمت‌های کامودیتی‌ها همه از جمله موارد مهم و تاثیرگذار بر عملکرد بازار در هفته گذشته بوده‌اند.

با توجه به سخنان کارشناسان بازار سرمایه،  شاخص کل از مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد خود عبور کرده و امید است که با توجه به آغاز به کار دولت سیزدهم و دید مثبت و موثر موجود نسبت به جایگاه بازار، بورس بتواند به روند خوب خود ادامه دهد تا شاید از این طریق اتفاقات تلخ سال گذشته برای سهامداران تا حدودی کم رنگ شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کارشناس
۲۳:۲۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
رشد نامتناسب بورس سمه
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۲۳:۲۰ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
همراه با تغییر‌دولت‌نان یه ۶۰‌درصدی‌گرون شد.‌اینم بگین فراموش‌نشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
فقط شرکت های شاخص ساز رشد می کنند فردا پس فردا همه میدارند برای فروش باز هم عده ای که شرکت های شاخص ساز را در حباب خریده اند متضرر میشند الآن چند تا شرکت شاخص بورس به شدت حبابی هستند و مردم باز هم صف خرید کشیده اند حقوقی ها بفروشند روزی پنجاه شصت هزار شاخص میریزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
خخخخ پول مالباخته گان رو برگردونید،شاخص بشه ۱۰ میلیون ک چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
با آمدن رئیس جمهور جدید ، قیمت دلار، سکه ،طلا، خودرو، زمین و ...کاهشی ولی بورس که در حقیقت موتور محرکه ی اقتصاد کشور هست افزایشی و مثبت و صعودی خواهد بود . این خط و این نشون.
United States of America
ناشناس
۱۷:۵۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
چطوریه که سهام شاخص سازی مثل خودرو خساپا فولاد ذوب وبصادر وتجارت همه منفی هستن و شاخص رسیده به ۱۴۰۰ همین خودرو که قیمتش ۷ ماهه پیش ۴۰۰ تومان بود الان زیر ۲۰۰ تومان داره معامله میشه جالبه تو همین قیمتی که ۴۰۰ تومان بود شاخص کل هم روی ۱۴۰۰ بود از عجایب بورس در ایران
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل
۱۷:۰۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
این خبر که نوشتین الکیه چون از یکسال پیش تا حالا ضررهای ما کم که نشده بیشتر هم شده شاخص رو الکی بردن بالا نمونه اش دارایکم با شاخص ۱۱۵۰ دارایکم ۱۲۸۰۰ معامله میشد ولی حالا که شاخص ۱۴۰۰ شده دارایکم شده ۱۱۶۰۰ آخه مگه میشه ۲۵۰هزار شاخص رشد بکنه ولی دارایکم کمتر بشهتازه ناو دارایکم ۱۷۰۰۰ خورده ایه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
حقوقی ها فقط در چند تا شاخص انگشت شمار سرمایه گذاری می کنند و اونها را بالا می برند بعد همه را در یک روز خواهند فروخت و همه را بدبخت خواهند کرد تا حالا هم چند تا نماد هم در عرض یک هفته بیست درصد پایین اومده برید بررسی کنید ببینید کی این حرفو زدم
آخرین اخبار