به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، طلای سرخ ایرانی عنوانی است که به زعفران داده شده است؛ محصولی استراتژیک که بخش عمدهای از آن در ایران تولید میشود.
در سالهای اخیر، اما به دلیل جولان دلالان و برخی عدم نظارتها از ارزش واقعی این محصول کاسته شده و رویکردهای مختلفی برای احیای این کالای باارزش ایرانی لحاظ شده است.
مجمع ملی حامیان زعفران در این مسیر تشکیل شده است تا با رویکردی همافزا بتواند تمامی فعالان مستقیم و غیرمستقیم این محصول را دور یک میز جمع کند تا تصمیماتی مهم و بنیادین برای این محصول لحاظ شود.
محسن زنگنه رئیس فراکسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی در حاشیه مجمع ملی حامیان زعفران ایران درباره لزوم ایجاد مجمع ملی حامیان زعفران ایران گفت: عدم وفاق و همدلی میان فعالان زعفران کشور سبب سوء استفاده سایر کشورهای فعال در این حوزه شده و زنگ خطر را برای طلای سرخ ایران به صدا درآورده است.
او افزود: این مجمع با هدف صیانت از ارزش زعفران ایرانی، بازگشت قیمت زعفران به جایگاه اصلی خود، افزایش قیمت زعفران ایران در جوامع بینالملل و ایجاد اتحاد میان فعالان حوزه زعفران کشور ایجاد شده است.
رئیس فراکسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عدم وجود نهاد حمایتی در حوزه زعفران سبب ایجاد نوسانات قیمت بسیاری شده، ادامه داد: کشاورزان و زعفرانکاران به دلیل عدم وجود حمایتها لازم، مجبور به فروش محصول خود به قیمتهای غیرواقعی شده و سبب شده که شاهد کاهش شدید قیمت و متضرر شدن کشاورزان باشیم.
بیشتر بخوانید
زنگنه بیان کرد: با ایجاد مجمع ملی حامیان زعفران ایران تلاش شده تا با برگزاری نشستهای متعدد در جهت حمایت از کشاورزان، زعفرانکاران و فعالان حوزه زعفران اقدامات مؤثری صورت گرفته و با تصویب جلسات مختلف و پیگیری اجرایی شدن آنها شاهد افزایش روزافزون ارزش زعفران ایران در داخل و خارج از کشور باشیم.
زعفران در مسیر قیمت واقعی
احسان مصطفوی مجری طرح سازمان بینالمللی مدیریت تولید و صادرات زعفران (osec) هم با اشاره به برخی از اقدامات صورتگرفته توسط این سازمان گفت: با ایجاد همدلی، اتحاد و وفاق میان کشاورزان، صادرکنندگان و سایر فعالان حوزه زعفران کشور توسط osec و درنظرگرفتن تمام زوایای زنجیره ارزش زعفران خبرهای خوشی در انتظار طلای سرخ ایران است.
او افزود: بهجرات میتوان به کشاورزان قول داد که با همکاری مجمع ملی حامیان زعفران، سازمان بینالمللی اوسک و دیگر تشکلهای هم سو، قیمت زعفران تا پایان سال زراعی جاری به قیمت واقعی خود خواهد رسید.
اقداماتی نظیر انجام آموزشهای مربوطه به کشاورزان توسط دانشگاهها و پژوهشکدهها، ارائه تسهیلات ارزانقیمت به کشاورزان بهمنظور خرید دستگاههای خشککن و زعفران پاککن توسط بانک کشاورزی، ایجاد زیرساخت لازم بهمنظور ارائه تسهیلات به کشاورزان با پشتوانه توثیق زعفران، تنظیم عرضه زعفران در بازار توسط انبارهای زعفران کشور به منظور حفظ ارزش قیمتی زعفران و اعطای ۲ هزار فقره وام به ایدهها و بنگاههای کوچک اقتصادی در حوزه زعفران توسط بنیاد برکت از جمله اقداماتی است که مجمع ملی حامیان زعفران در دستور کار قرار داده و از این طریق میتوان به ترسیم آینده روشنتر در حوزه طلای سرخ امیدوار بود.
تفاهم نامه میان مجری طرح سازمان بین المللی مدیریت تولید و صادرات زعفران (OSEC) و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی به منظور انجام اقدامات لازم در جهت تحقیق و تولید محصولات دارویی، آرایشی و بهداشتی زعفران پایه نیز از اقدامات دیگری است که میتواند نویدبخش روزهای بهتر برای طلای سرخ باشد.
منبع؛ تسنیم
انتهای پیام//م.ج