به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گوشت فرآوریشده هرگونه محصول گوشتی است که از طریق فرایند پخت، نمکسود کردن، کنسرو کردن یا روشهای دیگر حفظ شده است.
قابل ذکر است که همه گوشتهای فرآوریشده، از جمله بیکن، بارها توسط سازمان بهداشت جهانی بهعنوان خوراکیهای سرطانزا طبقهبندی شدهاند و مطالعات متعدد، دریافت بیشتر گوشت فرآوریشده را با خطر بیشتر انواع خاصی از سرطان، از جمله سرطان روده بزرگ، معده و سینه مرتبط کرده است.
اکثر محصولات بیکن حاوی نیتریت سدیم هستند که طعم و رنگ محصول را بهبود میبخشد. هنگامی که گوشت فرآوریشده در معرض حرارت قرار میگیرد، نیتریت سدیم ممکن است نیتروزامین تولید کند؛ ترکیبی که با سرطان ارتباط دارد. علاوه بر این، فرآوری کردن گوشت به تشکیل ترکیبات مضر مانند هیدروکربنهای آروماتیک چندحلقهای (PAHs)، آمینهای هتروسیکلیک (HCAs) و محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) کمک میکند که همه آنها سرطانزا محسوب میشوند.
بیکن دارای مقدار زیادی سدیم است و در هر برش حدود ۱۹۳ میلیگرم سدیم دارد. وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) توصیه میکند مصرف سدیم خود را به کمتر از ۲ هزار و ۳۰۰ میلیگرم در روز محدود کنید، زیرا مصرف مقادیر زیاد سدیم نهتنها ممکن است سطح فشار خون شما را افزایش دهد بلکه با افزایش خطر ابتلا به سرطان بخصوص سرطان معده و ریه در ارتباط است. با این وجود، اگرچه بیکن ممکن است سالمترین گزینه غذایی نباشد، اما لازم نیست آن را بهطور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.
در واقع، شما میتوانید گهگاه (هفتهای یک تا دوبار) از بیکن به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم استفاده کنید، بهشرطیکه آن را با مقدار زیادی مواد مغذی و حداقل فرآوریشده ترکیب کنید.
یکی از سادهترین و موثرترین روشها برای کاهش ترکیبات سرطانزا در بیکن، تغییر روش پخت است. پختن بیکن در دمای پایینتر ممکن است غلظت ترکیبات مضر را کاهش دهد. برخی تحقیقات همچنین نشان میدهد که پخت بیکن در مایکروویو میزان نیتروزامینها را در مقایسه با سرخکردن کاهش میدهد.
شما همچنین باید در صورت امکان، بیکن بدون نیاز به پخت و بدون نیترات خریداری کنید و به دنبال محصولاتی باشید که حاوی کمترین سطح سدیم هستند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/