به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا در امور صلح افغانستان سهم خواهی بیشتر طالبان از قدرت را علت ناکامی مذاکرات صلح و تشدید درگیریها دانست.
وی گفت: طالبان از مذاکرات صلح و هرگونه تفاهم سیاسی برآمده از آن، خواستار بزرگترین سهم در قدرت اند.
خلیلزاد در نشست امنیتی نهاد اسپن گفت که جنگ در افغانستان دیگر مشروعیت ندارد و به گفتۀ وی این جنگ برای توازن و تحکیم قدرت میان طرفهای مختلف درگیر است.
مقامهای افغانستان نیز پیش از این بارها گفته بودند که طالبان به خاطر تصاحب قدرت میجنگند.
خلیلزاد در نشست امنیتی اسپن گفت: با توجه به وضعیت نظامی، آنان [طالبان]در حال حاضر، خواستار بزرگترین سهم قدرت در حکومت آینده [در افغانستان] اند.
یک روز پیش از این نشست، خلیلزاد در مصاحبه با صدای امریکا ضمن تاکید بر تفاهم همه شمول سیاسی در افغانستان گفت که نه طالبان از راه زور به قدرت رسیده میتوانند و نه هم حکومت افغانستان میتواند که طالبان را محو کند.
پس از آغاز روند خروج قوای خارجی از افغانستان، حملات طالبان شدت یافته است و این گروه بر اساس تخمین کارشناسان نظامی کنترل مراکز نصف ولسوالیهای افغانستان را در دست داشته و هم اکنون مراکز سه ولایت عمده قندهار، هرات و هلمند را محاصره کرده است.
خلیل زاد با اشاره به وضعیت موجود در افغانستان گفت: "وضعیت بسیار نگران کننده است. طالبان در هفتههای اخیر با پیشرفتهایی که داشته اند جسورتر شده و از نظر ذهنی خود را برای رسیدن به هدف نزدیک میبینند. "
وخامت اوضاع امنیتی و تشدید حملات طالبان در افغانستان، این نگرانی را ایجاد کرده است که این گروه با توسل به زور قدرت را در دست خواهد گرفت، اما خلیلزاد هم در نشست امنیتی نهاد اسپن گفت که اگر طالبان بخواهند با زور و توسل به جنگ قدرت را در افغانستان در دست گیرند، از سوی جامعۀ بینالمللی به رسمیت شناخته نشده و در آن صورت افغانستان یک "دولت مطرود" خواهد داشت.
زلمی خلیلزاد طراح روند کنونی صلح افغانستان است، روندی که محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان روز دوشنبه در جلسۀ مشترک شورای عالی آن کشور از آن به شدت انتقاد کرد و آن را "روند شتابزدۀ وارداتی" و استوار بر "فرضیههای خام" خواند.
رییس جمهور افغانستان گفت: "این روند نه تنها منجر به صلح نشد، بلکه کوشش مشروعیت بخشی به یک گروه متجاوز و تلاش برای مشروعیت زدایی از صف واحد جمهوریت شد. این روند شک ایجاد کرد. ابهام خلق کرد و محصولش همین وضعیتی است که شما میبینید. "
انتهای پیام/