به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری ان بی سی نیوز، فصل خرید تعطیلات ۲۰۲۱ ممکن است با کمبود کالاهای موجود در انبار و تاخیر در حمل و نقل همراه شود، زیرا سیل در اروپا و چین باعث تشدید بحران زنجیرههای تأمین جهانی شده است.
اروپای غربی و استان هنان چین که قطب اصلی حمل و نقل و محل استقرار چندین شرکت بزرگ است، با پیامدهای سیلهای ویرانگر دست و پنجه نرم میکنند.
این بلایا به خطوط ریلی مورد استفاده برای تحویل کالا و مواد اولیه در هر دو منطقه آسیب رسانده است. شرکتهای صنعت زنجیره تامین به سی ان بی سی اعلام کردند که آب به مناطق صنعتی هجوم آورده و به تاسیسات، ماشین آلات و انبارها آسیب زیادی رسانده است.
به گفته پاوان جاشی، نایب رئیس اجرایی شرکت نرم افزاری زنجیره تامین E۲ Open، تأخیر در توزیع مواد اولیه مورد نیاز برای تولید کالا، اثرات زنجیرواری خواهد داشت و زنجیرههای تأمین را "برای هفتهها و ماه ها" مختل میکند.
امسال زنجیرههای تأمین به دلیل بحرانهایی مانند کمبود کانتینرهای حمل و نقل، حادثه کانال سوئز و ویروس کرونا - که همگی باعث تأخیر در کار مراکز کشتیرانی در جنوب چین شده اند- مختل شده است.
حتی اگر معاملاتی برای فصل خرید به صورت آنلاین انجام شود، احتمالاً تعداد و تخفیفهای آن کمتر از گذشته خواهد بود. جاشی اضافه کرد که قیمت برخی کالاها نیز ممکن است افزایش یابد.
به گفته کسانی که با سی ان بی سی گفتگو کردند، برخی از صنایع آسیب دیده از سیل شامل خودرو، فناوری و الکترونیک است. تولید خودرو به دلیل تاخیر در تولید کند میشود، زیرا بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان و تامین کنندگان آنها در مناطقی مستقر هستند که در اثر سیلاب ویران شده اند.
سیل همچنین میتواند عرضه مس را که در بسیاری از محصولات الکترونیکی تا خودروهای برقی استفاده میشود، مختل کند.
ویوک دار، تحلیلگر کالا در بانک مشترک المنافع استرالیا اظهار کرد که استان هنان یک قطب اصلی تولید مس است. او گفت که قیمت مس در هفته گذشته به دلیل نگرانی از عرضه به شدت افزایش یافت، زیرا هنان در سالهای اخیر شاهد رشد شدید ذوب مس بوده است.
پیش از این کارشناسان هواشناسی در چین اعلام کرده بودند میزان بارانی که در طی ۳ روز در «ژنگجو» بارید، هر ۱۰۰۰ سال یکبار رخ میدهد.
در پی شکسته شدن سد در «ژنگجو» در مرکز استان هنان، سیل وارد متروی شهر ژنگجو شد و امدادرسانان به کمک مسافران گرفتار در سیل شتافتند. سیل سهمگین اخیر در این استان به دلیل بارانهای موسمی ۱۲ کشته به همراه داشته و حدود ۱۰۰ هزار نفر از مردم این استان مجبور شدهاند تا محل اقامت خود را ترک کنند.
بسیاری از خدمات حمل و نقل در سراسر استان هنان به حالت تعلیق درآمد و مقامات این استان همچنین بسیاری از بزرگراهها را بستند و پروازها به تاخیر افتادند یا لغو شدند.
همچنین سیل در بخشهایی از غرب اروپا از جمله آلمان، بلژیک و هلند خسارات زیادی بر جا گذاشت و شمار قربانیان سیل به ۱۸۸ نفر رسید که از این میان، ۱۵۷ تن از قربانیان متعلق به آلمان بود.
انتهای پیام/